pátek 12. října 2012

Jednooký pátek


Už je to tak, že s věkem pomalu ztrácím a rozmělňuji svou tělesnou integritu. Ale dnes nebudu vážnost situace snižovat nějakým tím chomáčkem vlasů v odtoku nebo krémem proti vráskám 60+ (trochu jsem to přehnala s prevencí a ve 20 se začala ošetřovat kosmetikou pro čtyřicátnice, dnes si kosmetiku vybírám ve sníženém regálu někde mezi gelem na povislé nebo už žádné kontury, bělidlem stařeckých skvrn a lepidlem na protézy). 

Dnešní ráno můžeme nazvat mezi tělesnými ztrátami jako velkou říjnovou revoluci. Probudila jsem se totiž bez pravého oka.

Můžete polemizovat, kam jsem ve spánku odešla a co jsem tam dělala. Můžete mě obvinit, že jsem si ho v noci vydloubla lžičkou a uvařila natvrdo. Můžete mě nazývat Kyklopem nebo Žižkou a pořád to bude blíž skutečnosti než nazývat "oko" tu  úzkou stěrbinku mezi rudě nateklým horním víčkem a koutkem. 

Můj společenský víkendový život je v troskách, i když jsem ještě nezažila tak nepřekonatelnou touhu se se mnou potkat, jako po pár ranních omluvných telefonátech. Jestliže se dá jebák zapudrovat a syfilitický vřed zastrčit pod bokové kalhotky, tak chybějící oko prostě nedomalujete ani make-upem filmových hvězd. Jistě, dá se vystřihnout pirátská páska z ponožky. Ale myslím, že tento víkend radši zůstanu doma, odulá a zapšklá.

11 komentářů:

  1. Taky mi nedávno postupně zmizely obě oči. Nové oční stíny.
    Docela pomáhá hydrocortison, ale v podstatě jsem musela několik dní čekat, než odteču.

    OdpovědětVymazat
  2. Stíny a krém na oči jsou hlavní podezřelí, ale v takovém případku mě překvapuje, že mám levé oko lidské (hlavně žádná nová značka...). Dobrá zpráva je, že se dnes pravé oko našlo, takže zpátky ve hře!

    OdpovědětVymazat
  3. To je zajímavé, tenhle článek vidím, ale ostatní vůbec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sejro, že tys mi to tady rozbil?!

      Vymazat
    2. Šmarjá, dočkám se ještě obvinění za oteklé oko?

      Vymazat
  4. domácí násilí, já to věděl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to taky myslel, ale onehdá jsem při meditaci na latrýně študoval katalog firmy Avon a to ti je normálně horší jak chemické zbraně; neuvěřitelné, co si ty ženský jsou ochotné namatlat na tělo. Takže nějaké oteklé oko je úplná prkotina:-)

      Vymazat
  5. lobo: pořád to u nás s domácím násilím není tak strašné, aby z toho vyhřezávaly ploténky jako u vás!

    sejra: tak zrovna Avon jsou vyhlášení chemoteroristé, ona existuje i přírodní kosmetika, ale nemá tak barevné a lesklé katalogy, že...

    OdpovědětVymazat
  6. no, jestli budeš vypadat alespoň jako Leela z Futuramy, tak bych jedno oko sem, nebo tam ani neřešil... :-)

    OdpovědětVymazat
  7. baryk: možná bych mohla založit rubriku "Erotické fantazie čtenářů". Třeba by mi to pomohlo zodpovědět si i otázky, proč se sem proklikávají autoři dotazů "chlapčenská masturbace", "převlečení do dámského" a "nějaká roztoužená slečna i starší"...

    OdpovědětVymazat