pátek 27. června 2014

Útržky z United

Dneska vyprodali vanilkovou zmrzlinu během toho, co přede mnou ve frontě byli už jen dva lidi. Opravuji, dva pojebákovaní frackové s gangsta tetovačkou z lízátka, nebo to dával školní dealer marihuany k vyznamenání a gramu skunku gratis. Prostě jsou zase prázdniny!

Z pozice člověka  s ukončenou školní docházkou musím přiznat, že mně daleko větší pocit satisfakce přináší 1.9. Na mateřské dovolené se to pochopitelně násobí.  A to ještě nejsem dostatečně přednasraná na zítřejší večer, až půjdu s Luckou na drink a nalepovací tetovačky budou i v zástupu na bar a během hihňání si budou blít do kabelky také v další frontě před záchodem.  Ale dost o prázdninách. Navíc neuteče moc času a budeme mít doma to samé, s naším štěstím na speciální charaktery potomků očekávám  Žmura v podobě blond kazatele štrýt hip-hopu, natřásajícího se v mých vytahaných teplákách a pobledlou Čičman v gothic korzetu, kterak si objednává  dvojitý fernet a pak si před zrcátkem opravuje černou rtěnku. 

Naštěstí  bývají United Islands ještě před prázdninami, i když to podle počtu zúčastněných a přetékajících toitoiek nevypadá. Letos jsme vyrazili na páteční Střelák, bohapustě ani ne tak podle kapel, ale jednoduše zavzpomínat na ten starý letní Střelák, kde se po koncertech servíroval dezert v podobě letního kina. Novodobý Střelák nadchnul dokonce do té míry, že jsme se většinu večera povalovali po písečné pláži s lahví vína zabořenou do písku. To víno bych s dovolením ráda zmínila, protože kdybych měla citovat Houbiče, šlo o révovou filharmonii, výběr francouzských vinic,  podpultovka z vinárny, kde prostě musíte znát ty správné lidi. Název vám bohužel pro výstrahu nenapíšu, protože jsem ho v sebeobraně vytěsnila z hlavy. Kolikrát jsem se takhle už napálila, ale kolikrát i příjemně překvapila, takže jsem mu dala šanci, i když chutnalo jako strašný čůčo. Ale čůčo prostě k absolutnímu kýči, když zapadá slunce do vody, patří.

Naštěstí jsme nepřišli o celého Elada Gellerta, protože aspoň tady naše šance došla příjemného naplnění , až jsme v deset hořce zalitovali plážového povalečství. Dali jsme procházku po pobřeží a pár posledních drinků (Psice pije nealko, protože jí začíná být těžko), dorazila jsem spořádaně domů a ráno jsem se vzbudila. A bylo to opravdu, ale opravdu hodně nespravedlivé. 

Kocovina, kde jsem po dlouhé době hrála roli minometčíka, kterému bouchnul granát ještě v ruce, vleče se po bytě s jednou rukou tápající před sebou a druhou na očích. Z posledních sil jsem vhodila šumivý Panadol do sklenice, svlažila své okoralé rty a obloukem se vyzvracela rovnou do dřezu pode mnou. Ještěže to neviděly děti.

Děti jsem v rámci praktické hudební přípravy vzala na United v sobotu. Na Kampě hráli Mydy Rabycad a chápu, Žmure, že se to nemusí líbit úplně každému, ale opravdu nebylo nutné tlouct hlavou v agónii o trávník a kopat do line-upu. Zato Čičman si svůj první festival užívala naplno, točila se dokola, zvedala si šatičky nad pupek a stále jsme ji museli hlídat a tahat od stánku Jägermeister, kde by se ráda dávala do konverzace s podnapilými strýčky. Sami vidíte, že jsem tu předpověď ani moc nepřepálila. 

Když jsme se s Luckou podesáté vracely se vzpouzející Čičman pod paží od stánku Jägermeister, kde nás hodní strýčkové zvali na panáka, našly jsme Žmura nalezlého a spícího v čičmaním sporťáku, pár metrů od zvukotechniky. Někdy hudba je prostě tak strašná, že ji nezbývá než přespat.

8 komentářů:

  1. léto budiž pochváleno, amen

    OdpovědětVymazat
  2. Prázdniny mě taky silně prudí a hnusné léto ještě víc... už druhý týden jsem nemocná, tfuj.

    OdpovědětVymazat
  3. Léto bude dobrý až ve školních letech - děti přes léto nebudou mít odpolední kroužky a odsunou se snad někdy na tábor nebo k příbuzným. To jsem četla na nějakém blogu, tak to bude určitě pravda.

    Hudební přehled budou mít Žmur a Čičman dobrej a to se počítá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, jestli to byl blog jako tady, tak to je beztak nějaká polopravda a mýtus a děcka budou dál vesele šmajdat po sídlištích a po zmrzlinách. Hudební přehled si Žmur ještě odtrpí, chudák!

      Vymazat
  4. To byl vtip, že když to bylo na blogu černý na bílým, tak je to určitě pravda. Asi jako když to dávali v seriálu Major Zeman, tak je to určitě pravda.

    - šmajdat po sídlištích, jo? Tak až to přijde, tak o tom napiš! :-)

    OdpovědětVymazat