středa 15. dubna 2015

Žmurova nová známost

Velká pozitivní změna. Zaregistrovala jsem se do programu domácího hlídání, takže vám dnešní post můžu psát u double pressa v civilizované kavárně, nikoliv ustájená v domácím chlívku s dětmi plivajícími sušenky na monitor. Příchod koordinátorky projektu a hlídačky proběhl s drobnou dramatickou příhodou, která mohla celý projekt nadobro zhatit. Díky stejnému příjmení Milého a Houbiče, který bydlí jen o dva domy vedle nás, se hlídací četa totiž ohlásila právě u něj. Rozhovor u zvonku proběhl následovně:

Koordinátorka: „Dobrý den, my jsme z programu domácího hlídání, pustíte nás nahoru?“
Houbič (rozespale): „É?“
Koordinátorka (snaživě, s dobrým úmyslem): „Domácí hlídání, vždyť víte. My se známe z úvodní schůzky, že?“
Houbič (už značně napruzele): „To je zase nějakej blbej vtip? Já jsem dospělý a pohlídám se sám. Takže vám děkuju za probuzení, na shledanou a jdu zase spát“

Hlídací tým je naštěstí houževnatý a po další obchůzce blokem zvoní u správných dveří. „Vy tady máte asi nějaké příbuzné, že?“ ptá se koordinátorka cestou do schodů a decentně zamlčí, že se patrně jedná o silně zanedbaný případ samotářského cholerika  –  což se dozvím až z telefonátu Houbiče, který po této ranní příhodě už nemůže znovu zabrat.

Spoléhám na to, že když hlídání nezhatil Houbič, nepodaří se to ani Pižmurovi. Hlídací slečnu podrobil na můj vkus dost drsnému ice-breaking rozhovoru. Zřejmě prošla, protože se začal hned svěřovat s intimními detaily vedení naší domácnosti. „Tak tohle je moje postel. Chceš si lehnout? Já jsem dost rád, když večer doma není táta, protože si můžu vlézt do postele k mámě a nemusím čekat až na půlnoc.“ „Tyhle kchupky jsou Čičman, to nejez. Nejsou dobrý. Čičman dáváme jen věci, co nejíme.“

Žmur má však dost důvodů, aby se dnes ukázal ve svém nejlaskavějším skupenství: zítra ráno totiž odjíždíme do Legolandu v Gunzburgu a jeho účast visí doslova na vlásku, zvlášť poté, co mi včera vykopl dveře šatní skříně s výkřikem „Blíží se tvůj konec, plechová hubo!“ (aktuální inkarnace je „Mikemanželo“ z Ninja Turtles). J

Ještě jedna věc, přesněji „jediná a poslední věc“ jak jsme mu večer pohrozili „a zůstaneš doma s babičkou“. A my pojedeme do Amstru, půjčíme si kola a budeme objíždět cofeeshopy a obědvat space cakes – to jsme sice nedodali nahlas, ale vidíte, že konkrétní záložní plán už máme. A spolu s ním velkou naději, že to do večera Žmur nevydrží!

8 komentářů:

  1. Taky doufám, že to nevydrží. Chci vidět tvou fotku, jak jedeš na kole!

    OdpovědětVymazat
  2. Mikemanželo a Čičmanin stravovací režim mě opět dojaly až k slzám. Ten Amstr zní tak dobře, až jsem se zasnila - a došlo mi, že nejezdím na kole a jisté bylinné produkty jsem navždycky zavrhla po pár depresivních epizodách, které nemohly být náhoda. Ale stejně bych tam chtěla.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky doufá, že to nevydrží a chci vidět tvoji fotku, jak jedeš ze čtvrtého do pátého cofeshopu.

    OdpovědětVymazat
  4. F.: Na gymplu jsem na cyklistickém soustředění získala přezdívku "paní Sládková", doufám, že to do uvedení do problematiky Psice versus cyklistika postačí.

    Quanti: Je to dobrák od kosti. Já bych jela kamkoliv - nakonec i do toho Legolandu (klidně bez dětí:)

    extláča: Moc se netěš, pokud nás Žmur ráno neopaří čajem, tak jedeme - dnes nestihl udělat nic, co by posloužilo jako relevantní záminka k bezdětnému odjezdu.

    OdpovědětVymazat
  5. Kolik je vlastně malýmu?
    ...že baští stejnou ftákovinu, jako před 20 - 25 lety já (i když můj favorit byl spíš Donatello

    OdpovědětVymazat
  6. :-)
    Kdyžtak vemte do Legolandu Houbiče.

    OdpovědětVymazat
  7. Galahad: 4,5. Taky jsem Želvy ninja zažila, ale teď prožívají svůj druhý vrchol slávy! Pokud mohu srovnávat, tak mají jen lepší pc grafiku a jsou trochu víc akční...

    Liška: Houbičův Legoland by byl složen z trochu jiných dílků:)





    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, já nějakej animák v televizi párkrát zahlíd... Ale naše mláďata želváky nijak nevyžadujou, tak proto to překvapení :-)
      U nás jede spíš Zvonilka...

      Vymazat