pondělí 29. května 2023

Slepičince útočí

 

Hlína je všechno, mohla bych vám shrnout roční bilanci mého balkonového farmaření. Minulou sezónu jsem všechno pěstovala v černozemním bio substrátu. Výsledky? Z keříčkového rajčete, co mělo v popisku výrobce výšku 40 centimetrů, jsem vypěstovala zhruba trojnásobného titána. Papriky jsem rozdávala po návštěvách jako správná holka z venkova.

Černozem voněla žížalama, humusem a deštěm. Když jsem stiskla kyprou hroudu v dlani, pochopila jsem, proč se nechal hrabě Dracula převážet v zemině až do Anglie. Vlezla bych si tam hned taky.

Letos jsem si stejný pěstební substrát objednala znovu, ale evidentně mi nebylo přáno. První balík „se" roztrhl v dodávce DPD. S tou skutečností mě telefonicky obeznámil řidič tak vztekle, že jsem mu generální úklid dodávky fakt přála. Celkem by mě zajímalo, co by mu na takhle zfušovaný doručení řekl hrabě Dracula.

Druhá zásilka byla přes PPL a ztratila se úplně. V tu chvíli už mi ale sazenice přerůstaly přes hlavu, takže jsem koupila bezejmenný substrát z nejbližšího supermarketu.

Když jsem dovlekla ten 25kilovej pytel domů a otevřela ho, naplno jsem pochopila tíhu tohoto omylu. Substrát byl vlastně XXXL puzzle, z něhož jste si mohli poskládat ovčí nohu i s kopytem, kořenový systém řepky olejky, šrapnel z druhý světový a tílko traktoristy. A vůbec nevoněl!

Na další hrátky s pytli o hmotnosti sešrotovaného školáka už jsem neměla čas ani náladu, takže jsem sazenice přesadila a slíbila jim, že substrát časem vylepším. Příležitostně.

Příležitost nastala, když Lidl v rámci francouzského týdne uvedl granulované slepičince. Management řetězce nejspíš kalkuluje s variantou, že v Malešicích nežije početná francouzská komunita, kterou by tímto gestem mohl urazit. Na druhou stranu, lidí se zálibou ve šnecích a camembertu, se nějakým tím hovnem snad ani dotknout nejde. Namazali by si ho na bagetu a dali tomu nafrněný název, který by celý  zbytek světa vyslovoval špatně.

Tříkilovka slepičinců stojí asi 60 korun. A je stejný zlo, jako kdyby se prodávalo tříkilové balení zubní pasty, protože předepsané dávkování je jedna polévková lžíce na rostlinu. Z pytle neubylo skoro nic. Docela se mi příčí představa, že bude ještě generace mých vnuků doma skladovat sušený hovna po babičce, a tak jsem do truhlíků marnotratně nasypala asi trojnásobnou dávku. Zalila jsem to dvěma konvemi a s pocitem dobře udělané manuální práce odešla do své virtuální práce vytvářet barevné tabulky a cloudová řešení.

Patro nad námi bydlí pan Kalashnikov z Kazachstánu, který vypadá přesně jako váš předsudek o obyvateli této postsocialistické republiky. Pan Kalashnikov je divoce zarostlý, zavalitý a jednu dobu jsme ho podle dutých ran do podlahy podezírali, že doma chodí ozbrojen stejnojmenným ikonickým samopalem. Později se k našemu zklamání ukázalo, že šlo jen o berli.

V čem ale Kalashnikov rozhodně přeplnil očekávání, je úplně jiná zbraň hromadného ničení. Jde o schopnost jeho hlasivek rozkmitat chrápání o síle jaderné pumy. Kalashnikov minulé léto někde sehnal ženu, neptejte se mě kde ani za kolik. Musela to být silná žena ve všech ohledech, ale noční detonace nezvládala, takže svýho milovanýho partnera vyhostila s karimatkou a spacákem na balkon.

V těch dnech jsme se seznámili se sousedy z 5. patra a ze všech bytů okolo balkonu pana Kalashnikova. Byly to dny plné nevyspání a sepisování manifestu proti odkládání nepohodlných mužů na balkony. Někteří sousedi nabízeli nemalé částky za vakuové utěsnění jeho bytu. Mně by po třech týdnech beze spánku stačilo ho prostě jen zazdít nebo podminovat.

Vyřešilo se to samovolně na podzim, kdy s prvním sychravým dnem Kalashnikov bouchl do stolu, rozešel se se svou letní láskou a vybojoval si tak právo chrápat doma.

Podezřelým z nejrůznějších odporných činů ale zůstal, protože když jsem ten den čekala na výtah, přidala se ke mně sousedka z 5. patra, paní Hrabáčková.

„Kalashnikov už zase něco nekalýho dělá na balkoně“ nezdržovala se sousedka zdvořilostmi. „Asi si tam stloukl latrínu. Nebo někoho zabil.“

Než jsem se stihla zamyslet nad důvodem těchto vážných obvinění, odemkla jsem dveře našeho bytu. Otevřeným balkonem profukuje těžký vánek francouzského venkova. Slepičince vydatně zalité vodou vytvořily v truhlících mazlavé skupenství prvotřídního sirovodíku.

Je to destilát toho nejhoršího, co jste za svůj život cítili. Zapomeňte na fermentovanou rybí omáčku, islandské shnilé ovčí hlavy i na vietnamské pohřební rituály. Teprve granulované slepičince jsou důkazem o pomíjivosti života (a dobrých sousedských vztahů).

Zbývá mi už jen pár dnů, než paní Hrabáčková zalarmuje policii. Ta u Kalashnikova objeví tak maximálně vodku a kalhotky mokré snad od slz, které u něj jeho milá ve spěchu zapomněla. Nepotřebujete někdo 2,5 kila slepičinců? Potřebuju se zbavit důkazů.

Paprikový výhled z oken. Proč jsou tam ty pingpongáče?
Kdo si ještě vzpomene na post o paní s klacíkem, tak už je doma.


 

 

 

36 komentářů:

  1. po slepičincích jsem vždycky pošilhávala, ale neměla jsem odvahu, jsem věrná granulovanému koňskému trusu, který po svlažení promění náš malý dvorek ve stáj či dostihy, velmi doporučuji, dá se to celkem snést. A oceňuju snahu zachovat si aspoň jedno oko zdravé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tohle řešení jsem taky zvažovala. Dokonce mé pozornosti neuniklo, že je i hnůj žokeje Váni. Tak příště - odhadem za 50 let, až mi zásoba čpavku a fosforu dojde.

      Vymazat
  2. He he.

    Já mám v květináčích zapíchaný různě dlouhý svařovací dráty.

    Vloni mi na květináčích přistávali holubi, tak jsem tam zapichoval dráty, aby nemohli přistávat. Pořád jsem přikupoval dráty, stříhal je na různé délky a zapichoval na strategická místa, takže jsem se nakonec bál vykouknout z okna na popelnice dole, abych si náhodou nevypíchl oko, popřípadě si rovnou nevbodl drát přímo do mozku. - Na co tam jsou ty pinpongáče?

    Nějak na podzim přilétl datel a do zateplené zdi naproti vykloval do polystyrénu asi 20 děr na hnízdění. Letos se v nich uhnízdilo několik kosů a lítali mi na okno krást bazalku. Takže jsem tam ty dráty napíchal znovu.

    Ten substrát, co máš letos jsem koupil taky a na pytli bylo napsáno substrát. Byli v tom kousky klacíků a zbytek jsou nejspíš piliny. Asi z něčí hlavy.

    Léta před tím jsem kupoval ten černozemní biosubstrát, ovšem na pytli bylo napsáno hlína. Kupoval jsem to v květinářství a to už je taky zrušený a místo něj je tam vietnamská večerka.

    Na rozdíl od tebe hnojím jen zbytky jídla. Kdysi jsem třeba zahrabával do hlíny banán a až se rozložil, tak najednou bylinky rostly jako bambus. Teď ty zbytky rozmixuju, nechám je v teple v v zavřený sklenici a pak udělám v hlíně důlek, naleju to tam a zahrabu. Přijde mi to takový víc bio.

    Prej ty tvý slepičince přestanou smrdět tak do 14 dnů, až se vypaří všechen čpavek.

    Ty ty slepičince nemůžeš vyhodit? Třeba si odsypat zásobu na příštích deset let do zavařovačky, zavřít, popsat ze všech stran a dát to do sklepa někam daleko od jídla? Zbytek dát někam do odpadků?



    Ty slepičince mi připoměly jednu historku z netu.

    Nějaká americká žačka-studentka občas sbírala zvířecí bobky. Něco jako ze zájmu o zvířata, podobně jako odlitky stop. Měla to v pokojíčku ještě po létech někde stranou v krabičce. Jednou měla na návštěvě trochu divnýho spolužáka, co byl jak z Kdo chytá v žitě. Měli spolu dělat práci do školy. On jí všechno drze zkoumal a prohlížel. Koncept soukromí viditelně nechápal. Ona si mu netroufala nic říct.

    Jak dělali tu školní práci, tak si všimla, že nžeašel tu krabičku s bobkama a už nějaký snědl. Ty bobky už byly vyschlý a vypadaly jako kousky starejch sušenek, tak to ani nevypadalo divně. Když už to jedl, tak jí přišlo blbý mu to říkat. Navíc ji trochu štval, tak ho při tom nechala.

    Druhej den přišla do školy a on tam nebyl. Dozvěděla se, že se mu večer udělalo špatně a odvezli ho do nemocnice na pohotovost. Tam udělali různý testy testy, taky stěr dutiny ústní a zjistili, že jedl výkaly. On tvrdil, že ne, doktoři měli svý výsledky, co nelžou. Rovnou ho zavřeli na oddělení psychiatrie s diagnózou coprofagie. Tam si pobyl nějakou dobu a pokud nějakej místní doktor House neobjevil, jak se mu ty výkaly dostaly do pusy, tak je tam možná dodnes a všem tvrdí, že nevinně a opravdu neví, jak se mu ta hovínka dostala do pusy.

    Na což všichni diplomaticky přikyvují a když jde na záchod, tak musí nechat otevřené dveře a ošetřovatel na něj celou dobu dohlíží. Možná o tom jednou napíše The Shawshank Psych Ward Redemption, ale nesmí o tom nikomu říct, jinak mu nedovolej ani plakát na zeď.

    A.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. Vidíš a to je přesně důvod, proč tam mám ty pingpongáče (původně jsem tam chtěla dát hlavy Barbie, ale Čičman mi to nedovolila). Minulej rok jsem tam totiž měla jen opěrný klacíky a do jednoho z nich jsem si napíchla oko při zalívání. Prostě ten vršek klacíku zrovna byl na úrovni slepý skvrny, bylo to hned a chtěli mi šít oko. Nakonec srostlo samo a je jak nový. Ale už nechci zažít pocit, kdy stojíš před zrcadlem s dlaní na oku a nejsi si jistej, co uvidíš, až dáš tu ruku dolů.

      2. Ten banán je fajn tip. Myslím, že kdybys ho nechal v tý sklenici trochu vyhnít třeba za oknem na sluníčku, tak je z toho taky aromaticky dost jedinečná sloučenina. Ještě prý kvasnice a lógr z kafe jsou u kytek dost populární. Slepičince vyhodit samozřejmě můžu, ale přijde mi to jako plýtvání. Někdo se s tím sral celej svůj krátkej život a já bych to měla jen tak hodit do popelnice? Never.

      Příběh s koprofágem je super. Vzhledem k přelidnění a omezeným planetárním zdrojům budou možná výkaly noví cvrčci. Bill Gates z nich chce vyrábět pitnou vodu už teď a dovedu si představit, že se leccos z původní nechutnosti schová v mouce - stejně jako se proc citlivější povahy dělá proteinová mouka z hmyzu, když má někdo problém s křupáním krovek a nožičkami mezi zuby.

      Vymazat
    2. Myslím, že mě zachránila hlavně svou lakotou, a to si s nima vůbec nehraje. Navíc jsem nechtěla tak moc - jejich tělíčka si klidně mohla dát skladovat ve své skříni praskající ve švech. Mimochodem, v té její skříni by Kondo mohla trávit svý narozeniny, to bude blaho jednou to všechno uklidit.

      Nebyly by ty hrníčky ještě strašidelnější? Mně to evokuje dušičky vodníka. A lahvičky od alkoholu zase Dádu Patrasovou.

      A kdyby žil Alexandr Fleming, tak by z něj udělal totéž. Pak by došlo ke světový bio válce mezi antibiotikama a vražednými bakteriemi z výkalů, po jejímž konci by se rozhodlo o budoucí podobě světa. Buď by tady všude žily plísně a houby, nebo zubatý bakterie o velikosti náklaďáku, proti kterým by se snažily zasahovat probiotické hlídky.

      Vymazat
    3. Inspirovala jsi mě k vynálezu skříně s lisem. Něco jako je lis v popelářském voze, jen je to nenápadně namontované na vršek skříně. Je to celé provedené v sladké růžové, jsou na tom kytičky, srdíčka, motýlci. Když je skříň už plná, tak se chytne dcera za ruku a zapne se ovládání a pak se jen vyhodí taková dvoucentimetrová deska, co zůstala na dně. Je to omyvatelné, kdyby ve skříni náhodou byla nenahlášená kamarádka, co si hrála na schovku.

      Já se hrníčků na kafe nijak nebojím. Konec vodníků v Čechách jsem viděl, ale ty byly takový nemoderní, přezdobený a s víčkem. - Já myslel hrníčky jako v pohádkách z vesnice, kde byly hrníčky na plaňkách plotu, aby bylo o čem inteligentně pokecat, až půjde Janek kolem a Růženka jakoby nic bude klást prádlo na trávník a předklání se a Jankovi se nebude začít mluvit zrovna o jejím zadku. - Jen s morernějšíma hrníčkama.

      Dáda Patrasová je jedno z největších zklamání po pádu socialismu. Dnes by mohla jezdit stopem od rána do večera a nic by se jí nestalo. Nikdo by nevěřil, že s takovouhle postavou můžeš být obětí zločinu s vilnosti.

      Jednou jsem viděl Suchýho fotografický experimenty, kde byla nahatá a mám chuť plakat nad světem, co už není.

      Vůbec mě tyhle slavný ženský, co po ztrátě výhod krásné huby končí na alkoholu deprimují. Patrasová, Šafránková, Šulcová či Štěpánka Haničincová (i když slizoun Přeučil jako manžel...).

      No není lepší se skandálně zapomenout s Goebbelsem, být pariah někde od třiceti a k nasrání všech stárnout s grácií někde v koutku?

      Flemingové jsou jak ty vlaky Woodyho Allena ve Stardust Memories, co sice odjíždí na jiné strany, ale stejně skončí na stejném smetišti - zde ve světě plísní, hub a bakterií velkejch jako náklaďák (a hnusnejch jako červomozek ze Starship troopers (co nejspíš vysál obsah Gatesovy hlavy).

      A.P.

      Vymazat
    4. Skříň s lisem bych klidně brala taky.

      Ale s těma hrnečkama nevím. Z praktickýho hlediska - budou v nich žít pavouci a když bude foukat vítr, budou strašidelně mlátit o klacky. Líbily se mi ti ptáci, co navrhovala I.K., ale po jejím doplnění už tam vidím jen roztrhanou mrtvolku nebožtíka Pepíka.

      Dáda - tojo. Nedávno jsem s dětmi viděla Vrchní prchni, kde se sprchuje v těch průsvitných šatech. Jenže ve své době se mohla zapomenout spíš s Husákem nebo Štrougalem a to už oproti náckům tak nevyzní, že by se měl člověk rovnou odstěhovat. Tahle doba se naopak asi jednoduše přechlastá.

      To by byl super komiks (červomozek a superbakterie, ne o Dádě)

      Vymazat
    5. Určitě by se to dalo nějak vyřešit, ale na hrnečky asi nemáš karmu.

      Dáda se prostě špatně narodila. Jednou jsem četl, jak se tehdy Goebbels opíjel kvůli Baarové z nešťastný lásky v malostranských hopodách. I tam byly jmenovaný. Taková nezvyklá image. Kdyby zdi mohly mluvit.

      No, to by byl super komiks. Ale štíhlá Dáda se v těhle příbězích vždy uplatní jako nic.

      Kdyby to mělo být doopravdy drsňácký, tak by tam mohla k červomozku a superbakterii ještě Medřická. To bych se bál otáčet stránky, jako když jsem byl dítě a atlase zvířat to otáčel na stránky s hnusnejma červama a slizounama. Ptáci a savci byly až na konci.

      A.P.

      A.P.

      Vymazat
    6. :-) Ta kopro-storka nemá chybu.

      Hrníčky na plotě jsou super, ale na těch klacících v truhlíku by byly dost naddimenzované.
      To by chtělo využít spíš nějaké kuchyňské Barbie propriety.

      nomi

      Vymazat
  3. Hele...nepotřebuju... Rozhodně ne 2,5 kila... :-D
    25 deka bych si od tebe někde u piva pod stolem třeba vzal...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u takovýho dealování pod stolem mě spíš seberou policajti:)

      Vymazat
    2. ...to by byl ale pěknej materiál na článek!

      Vymazat
  4. Holt slepičince nezastavíš. Nám je s láskou a pečlivostí sobě vlastní sází sousedovic slepice tak nějak nahodile všude, kam se jim zrovna podaří dostat, než je zmerčím na svým pozemku. Jen teda ne tam, kde se snažím něco pěstovat. Že by instinkt?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi se ti snaží dávat znamení, kde jsou nejlepší pěstovací místa. Stejně jako když konce duhy ukazují na poklady.

      Vymazat
    2. Co jim tam sypat nějaká zrna nasáklá alkoholem, jak to dělají puberťáci.

      Třeba by si sousedti ty flamendry líp hlídali.

      A.P.

      Vymazat
  5. Zase jednou jsem šťastná, že vzhledem ke své schopnosti zabít dříve či později každou rostlinu nepěstuju NIC :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se takhle dařilo s rybičkama v akváriu.

      Z kytek mi zahynul jen tymián, ale do jídla se dá přidávat i tak. Tak až ho doberu, tak koupím novej.

      A.P.

      Vymazat
    2. Quanti: Mně rostliny nikdy moc nebavily, obzvlášť pokojovky. Protože tam jen dáváš, nic za to nedostáváš a v nejlepším případě zůstávají pořád stejný (stejně nudný). Zelenina je cyklická. Čas semínek, čas sazenic, čas květu a čas úrody. Pak umře. Nikdy není stejná, najíš se z ní a přes zimu se nestaráš.

      A.P. S rybičkama to mohlo být to samý, jen to chce trochu odvahy asijských kuchařů.

      Vymazat
    3. Není ta tak špatnej nápad, ale asi jsi nikdy dlouho nekoukala na rybičky.

      Ony totiž klidně plavou a trčí z nich kus hovínka a další kus vidíš skrz průhledné těličko ještě uvnitř.

      Má asijská stránka je díky tomu zcela zakrnělá.

      A.P.

      Vymazat
    4. Proti vyškrabování opičích mozečků z lebky a vařeným plodům čehokoliv v amniovém obalu je nějaké to hovínko sem tam vlastně maličkost. Stejně jsou to jen řasy a rozemletý krevety z toho jejich krmení, ne? Takže jsou vlastně okořeněné zevnitř.

      Vymazat
    5. No, ony tam jsou ještě střevní bakterie, spory plísní a bakterie způsobující různá kožní onemocnění a tak.

      Možná nějaký ten parazit žeroucí člověka zevnitř.

      A.P.

      Vymazat
    6. No, takže taková běžná kořenící směs do nasi goreng:)

      Vymazat
  6. U cloudových řešení už jsem na férovku začala brečet smíchy. To je zase jednou perla za perlou! A co se smradlavých věcí týče, Francouzi by si na ně mohli rovnou udělat patent. Od sýrů až po hnojiva :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...až se člověk diví, že tenhle národ se i přes závoj smradu dovede proslavit romantikou a vášní:)

      Vymazat
    2. Byly doby, kdy Francouzi (teda jejich šlechta) tak smrděli, že museli vymyslet parfémy, v nichž jsou dodnes velmocí.

      Ve skutečnosti to bylo tak, že se nočníky vylévaly z oken i královském dvoře. Bylo to tak běžné, že dámy nosily paraplíčka z kůže, aby na nich nepřistával obsah nočníků. Také měly pod střevíčkama jakésí 5 cm dřeváky, aby si neponičily střevíčky při brodění se močkou s výkaly.

      I ve Versailles bylo zvykem si ulevovat na chodbách, schodech a zákoutích a ono to časem vysychalo. Jestli znáte ve městě nějaký kout, kam opilci chodí rádi močit, tak to tam voní stejně, jen v daleko slabším provedení.

      Mytí se považovalo za nebespečné, protože to "otevíralo póry" a tak se nemoci mohly dostat do těla. Kdo kdy zjistil bezdomovce dříve čichem než visuálně, má představu, jak to vonělo na královském dvoře v zájmu zdraví.

      Nebyl to jen královský dvůr. Seina byla v podstatě stoka, do které se házel mimo jiné řeznický odpad nebo se vypouštěly kádě koželuhů. Z kůží se samozřejmě odžezávalo všechno zbytečné a pak se zpracovávaly v mimo jiné i psí moči.

      Lid trpěl tím, že státní pokladnu vyčerpala podpora USA ve válce proti Británii, hlad - protože byla tehdy neúroda, ale to že to v Paříži všechno příšerně smrdělo a král stím nic nedělal, to v tom mělo také svůj podíl.

      Jinde to s tím smradem nebylo asi o moc lepší. Když Londýn v horkém létě doopravdy hodně smrděl, byl cítit na 50 km daleko.

      A.P.

      Vymazat
    3. Četla jsem i názory, že jsou středověcí smraďoši a umouněnci mýtus. Že se na ulice sice házelo a lilo všechno možný, ale průběžně se čistilo a města k tomu vydávala nařízení.
      A klasické dnešní mýdlo neměl sice skoro nikdo z nižší vrstvy, ale drhli se draselným v potoku nebo v lázních.

      Vymazat
    4. No jo. Znám jednu historičku tvrdící totéž. Ne teda o středověku, ona se zabývá spíš tak 18. a 19. stoletim...
      Kdybych si měl spodky vyměňovat tak často, jako lidi v tý době, Styx by šil jen pro mě.
      Jo a hlavně teda klobouk. Na hlavě je potřeba mít klobouk. Hlava bez klobouku byla větší faux pass, než pohlavní choroba.

      Vymazat
    5. Psice

      Asi jo, ale Francouzská revoluce je časově pořád blíž k nám než ke středověku.
      yl
      Ve středověku se ve městech většinou myli u lazebnic. Nejspíš to vypadalo jako v kovbojkách. Jednou za čas vyrazíš k lazebníkovi, vlezeš do kádě, kde bylo jenom 12 lidí a vyjdeš ven zcivilizovanej.

      Viděl jsem historiky, co žili pár týdnu ve starým domě ve stylu roku 1620 a tam dělali mýdlo tak, že do dřevěné nádoby dali slámu, vrstvu popela, zalili to močí a za čas vytékal nazelenalý sliz, který používali na praní.

      Jeden profesor jednou vysvětloval, te mýdlo museli znát už v pravěku. Stačilo, aby do popela nakapal tuk, pak do toho zapršelo a tekla pryč voda s mydlinkama.

      Galahad

      Oni si ty spodky (a košile) vyměňovali dost často, protože do toho právě vytřeli tu špínu z kůže. Taky, když se voněli parfémama v alkoholu, tak tím se trochu umyly. Ale zrovna na dvůr posledních Ludvíků bych moc nesázel.

      Běžný výbava šlechtičen bylo škrabátko na vši.

      Pamatuju si na historku, jak král měl milenku a milenka zas milence. Milenec byl zrovna u milenky a tak se musel schovat a tak se schoval za velikou hromadu dříví do krbu. Král si tam pobyl trochu déle a nakonec se šel vyčůrat. Zrovna na to dřevo a milence nevědomky počůral.

      Největší problém bylo to špinavý město a řeka. To se muselo řešit už na královský úrovni a král byl neschopnej. Do toho ještě sopka Laki na Islandu, kvůli který byl hladomor. Sponzoring USA ve válce s Británií a na revoluci bylo zaděláno.

      To bylo jako když v dnešní Paříži stávkují popeláři a všude jsou hromady pytlů s odpadky, všude běhají krysy a na některejch ulicích bydlí, vyměšují a někdy se i ukájejí ilegálové z Afriky.

      A.P.

      Vymazat
  7. A ja si pripadam jako mekkejs kdyz odmitam i obycejnou koprivovou jichu!
    (Jdu sebrat pacosum hrnky od turka, logr funguje)

    Ale pripadam se k diskuzi- cim “ozdobit” konce tycek. No dala jsem ptacky. Nejdiv vlneny, ty vydrzely tyden nez je kocky rozcupovaly. Pak takovy ty z pericek, z Lidlu… a ty se ukazaly jako efektivni trenazer. Takze kdyz sousedka hledala ulitlou andulku, nenapadne jsem posbirala a vyhodila modre zbytky a chodila s ostatnimi po zahrade a volala Pepiku!

    IK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ptáčci jsou dobrý, to se mi líbí! U nás je můžou zneuctít jen holubi, to by mohlo klapnout. S trenažérem - není to pro Pepíka spíš výhružka, lákat ho na peříčka evidentně rozcupovaného soukmenovce? Ale chápu, že když to nejde po dobrým, tak musí přijít nátlak.

      Vymazat
    2. Psice, spatne jsem se vyjadrila… ty zbytky byly zbytky Pepika, sousedce to ale nikdo nemel odvahu rict!

      Vymazat
    3. Anonymní

      Připomělo mi to jednu historku s želvou.

      Jeden otec vykládal, jak jim chcípla synova želva. Syn z toho byl strašně smutnej a k neutěšení a brečel a tak tatík vymyslel, že aspoň želvu pěkně pohřbí. Tak ji dali do krabice, k tomu nějaký kytky, šli na zahradu, tatínek začal kopat hrobeček... a želva najednou zase obživla.

      Synek na to chiličku koukal, pak se podíval na tatínka a navrhnul: "Zabijeme ji?"

      Takže bůhví, co by sousedka nakonec doopravdy udělala s mrtvolkou Pepíka.

      A.P.

      Vymazat
    4. Já to věděla, že mi ten funus v rámci nesplněný KBT expozice ještě chybí. Nějaký pohřby za to stojí natolik, že pro ten obřad musíš obětovat i obživlýho nebožtíka.
      Btw. já se na ten (cizí) pohřeb fakt chystám, ale budu asi muset mimo Prahu. Tady totiž nikde nevisí parte ani veřejný oznámení o pohřbech, kam se můžou jít rozloučit všichni. Zlatý malý města, třeba v mém rodném maloměstě jsou ty vývěsky s parte a pozvánkami na obřad na každým rohu.

      Vymazat
    5. No a nemůžeš jen zajít na nějakej hezkej hřbitov, postavit se někde u vchodu a koukat, která parta tam přijde s nejhezčí rakví? Nebo máš i konverzovat o nebožtíkovi?

      Mimochodem znáš film Horší než smrt? To je popukání.

      http s://www.csf d.cz/film/229694-horsi-nez-smrt/prehled/

      Je to anglickej film, ale pak to natočili úplně stejně ještě s americkejma černochama.

      A.P.

      Vymazat
  8. Nejspíš to budou kvalitní slepičince - nejmíň pozdní sběr s notným obsahem zbytkového amoniaku :-).

    OdpovědětVymazat