Víte co? Hejtím je. Pokaždý
je to stejný, pokaždý na ně nalítnu. Sice už to dávná historie, kdy jsem ještě
nebyla weirdo ajťák, ale holka z marketingu. Ale mám stále živý vzpomínky
na to, jak jsem s prohnaným úsměvem od ucha vymýšlela jedinečný kampaně na
jedinečný produkty. Na produkty, který jsou tak jedinečný, až je nikdo nechce.
Takže je důležitý prodat je co nejdřív.
Kup si to, protože tohle přesně budou mít všichni tvoji kámoši. Kup si, to, protože jinak nevíš, jaký by byly na dotek červánky, kdyby se daly obejmout. Jak by chutnala nutela s příchutí mnohonásobného orgasmu. A jak by vonělo vydestilovaný dětství v designovým flakonu s rozprašovačem. Jo, a hlavně si to kup hned a radši dvakrát, protože do konce týdne máme prázdný sklady. To říkáme jen tobě, protože jsi něco víc než tvůj kolega, kterýmu choděj trapný letáky z Lidlu. Víme to o něm.
S takovou karmou by se vám měly automaticky zobrazovat titulky „PAST“ a „NEKUPUJ TO“ při pohledu na jakýkoliv neodolatelný nabídky, ale nějakým záhadným způsobem limitky stejně obchází firewall v mým mozku a prostě o ně bezvýhradně a nerozumně stojím. V kombinaci se slabou vůlí je to skoro vždycky fail.
Myslím, že za to může moje přehnaná představivost, která mě mimochodem stojí strašný prachy obecně. Třeba si totiž nekupuju oblečení, ale kostýmy. Když vidím hezký boty, tak se mi nevybaví zůstatek na kontě ani jestli mají ortopedickou vložku. Představím si, jak v nich jdu na jarní výlet, jak se s nima skáče přes kameny přes potok a jak se koukám na jejich špičky, když jdu po kládě a dávám bacha, abych z ní nespadla. Ve vzduchu přitom voní smůla a rozmáčená hrabanka.
Takže už víme, že dubajská čokoláda je další z doslova sladkobolných výzev, kterým jsem opět neodolala. Ale bacha, tentokrát aspoň ne za mý prachy. Šlo o investici kolegyně, která mi zbytek svý nedožraný čokolády předhodila jako somrákovi u hlaváku s tím, že ztratila zájem. A kdo je Psice, aby těmhle soustům řekla své „ne“?
Takže jestli ještě nejste zasažený šípem asi všech globálních a lokálních prodejců sladkýho, tak dubajská čokoláda je plněná pistáciovou směsí, tahini a tenoučkým těstem kadayif. Mělo by to křupat a zároveň být krémový a hlavně boží.
Realita? Je to sladký, sladký, sladký. Ještě chvilku jedou z mozku zprávy o nadměrečný glukóze a pak teda přijde závaneček křupavosti, který tak nazvete jen proto, že víte, že za ty prachy to snad kurva má křupat. Pak se vám to nalepí na zuby a dásně, takže chvíli nemůžete civilizovaně mluvit a když už můžete promluvit, tak řeknete: Geisha! Fakt to chutná jako tahle kultovní čokotyčinka, která je mimochodem další podvod, protože pravá geisha by nic podobnýho nepozřela a když už by něco mělo chutnat po ní, tak by to určitě obsahovalo jasmín.
Anebo jsem zkrátka neměla tu pravou. A za ty prachy se mi to nechce zkoušet-jednoduše si asi počkám, až tohle fomo skončí a pak si budu kupovat čokošky po expi, naházený v tom koutku se zvadlou zeleninou a šedivejma šunkama. (dokud mi z toho nebude blbě). Anebo se vrhnu na něco úplně jinýho a v tom případě potřebuju tip: Jaký limitky sebraly vaše srdce?
![]() |
giphy.com |
Z bažení po limitkách mě zhruba tak před 10-15 lety vyléčil japonský výrobce plastikových modelů Hasegawa, kterýžto tou dobou byl znám zejména tím, že nic novýho nevydává, toliko recykluje 20 i více let starý formy, z nichž padají výlisky v čim dál horší kvalitě, a bouchá z nich limitovaný edice, v nichž prodává krabici se dvěma modely za cenu tří...
OdpovědětVymazatTak třeba taky zakopneš o něco podobnýho, co tě vyléčí. :-)
No u mě je 90 % limitek typu Hasegawa, jen jsem dosud neznala insidersky znějící termín, kterým bych to mohla hromadně označit. Tímto vzdávám dík!
VymazatDíků netřeba... :-)
VymazatJen teda nevim, co jinýho by tě od limitek teda mohlo urvat.
Tak možná by se na to dalo jít od lesa...totiž jakože od hygieny... Jsem asi pár dnů zpátky četl článek o tom, jak je dubajská čekuláda prolezlá plísněma a bakteriema a jinejma zdravotně ůplně nezávadnejma šmakuládama.
Vymazathttps://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/dubajska-cokolada-plisen-trend-tuky-pruzkum-skodlive-latky.A250319_154530_eko-zahranicni_svm
Já si na to taky vzpomněla, když jsem ten perex viděla:) Tady už na to totiž někdo od lesa jde a očekává slevičky!
VymazatTak této čokošce zatím zdárně odolávám, ale teď jsem trochu rozpolcená - na jedné straně tvrdě kritika v dnešním článku a na straně druhé si vybavuji, jak jste tady před časem pomlouvali to anglické fudge, které mi ve výsledku celkem dost chutnalo :-)
OdpovědětVymazatNicméně - Geishu oželím, takže asi si taky počkám na ten zapadlý kout se slevami :-)
Jinak mozek stávkuje, nějakou tu limitku si momentálně nedokážu vybavit. Jo, už vím - kdysi jsem natrefila na pokus oživit tyčinku Artemis v edici Margotky, a to teda bylo taky solidní zklamání.
No, hejty na ten fudge byly takové ambivalentní - já to tuším nazývala heroinem mezi sladkým. Ono to není veskrze hnusný, spíš tak dobrý a intenzivní, že je člověk předávkovanej po dvou soustech:)
VymazatTý dubajský mi stačila jedna štáflička a nebylo to o tom, že by se člověk předávkoval, ale že to bylo spíš takový sladce nijaký a nevybízelo to "nahrň si do pusy zbytek, dokud to je, žijem jen jednou":)
Jo za mě vlastně Lidl retro edice, kde jsou wannabe původní výrobky, ale jsou jen v původním obalu - takže stejně sladký, jako se teď vyrábí (a dřív to nebylo. Ještě Pečivárny Sereď se dlouho držely původních receptur, ale aktuální situaci na trhu neznám:)
Možná musíš jet do Dubaje, aby to správně chutnalo. - Víš jak. Venku neuvěřitelně vedro. Interiéry vychlazený na těch 20. Denně prožiješ deset teplotních šoků a to je čas na dubajskou čokošku.
VymazatMožná tam maj i ten přístroj ze Sexmise, jen říká spolni dubajsou čokošku (místo spolkni prášek).
A.P.
Hm, možná ta pravá dubajská je ovlivněná právě teplotními šoky. Za svůj krátký život se potřebuje aspoň 15x roztéct a znovu ztuhnout, aby to bylo ono.
VymazatZnáš ten příběh o Aquavitu? Je to hnusná dánská kořala z brambor, do který se pro aspoň nějakou chuť přidává kmín nebo anýz. Dány jednou napadlo, že by to mohli začít vyvážet někam do Tichomoří, ale tam měli už svůj dobrej rum a celá mise skončila totálním obchodním fiaskem. Jenže Dánové zjistili, že když tu svou břečku protáhnou několik měsíců po moři v teplotních rozdílech sem a tam, tak ten nápoj získá překvapivé kvality.
Ne, to s tím Aquavitem nevěděl. Ale víš jak jídlo co zchladlo v ledničce už chutná jinak, tak mě to ani moc nepřekvapuje.
VymazatA.P.
To jo. A co teprve takovej chleba se sýrem a s vysočinou po celým dnu na výletu.
VymazatJednou jsem poslouchal francouzkýho vědce a oni zkoumali, co se vlastně děje při vaření. Třeba jestli je rozdíl mezi hranilkama smaženejma najednou nebo na víckrát. V podstatě je vaření počátek a podstata laboratorní chemie.
VymazatAle ten chleba se sýrem na výletě už je spíš kultivace plísní.
A.P.
To se ti ještě nenaplísní. Vlivem tepla se jen prolnou ty vrstvy a mikrobiomy. Stejně jako máš na těle pouštní mikrobiom ze suchých částí kůže a mikrobiom z tropickýho pralesa lidských dutin, tak žijou jiný bakterie v sýru a jiný v suchým chlebu. Když se začnou navštěvovat, vytváří to ty nový chutě.
VymazatJá si představil ten chleba ještě zabalenej v alobalu, na celodenním výletu v asi 30 stupních, kdy maj všichni mokrý fleky v podpaždí a pod batohem a nedokážu v tom teplým chlebu se sýrem a vysočinou vidět něco poživatelnýho. - To je to pravý food porno, lepkavý, upocený a s promiskuitníma microbiomama.
VymazatRadši bych si dal rohlík s majkou.
A.P.
Něco jako rytířská jablíčka: Když rytíři odtáhli na dlouhý výpravy, tak jejich milé nosily v podpaží malý jablíčko. Když se potom jejich manželé nebo milenci vrátili, tak dostali tuhle esenci své dámy. Ale možná si to pamatuju špatně a ty jablka naopak dostávali na cestu, aby na ně nezapomněli. Pak zůstává otázkou, jestli je symbolicky snědli nebo nosili jako škapulíř.
VymazatMajku nééé! Mně ty paštiky smrdí jako zvířecí výkaly i když se vytáhnou z lednice. Co teprve zahřátý. Když tohle někdo vytáhne ve vlaku, tak to považuju za stejnou neslušnost, jako si v tom kupéčku veřejně a neřízeně uprdnout.
V čase rytířů lékařská věda mluvila o proměnlivé délce těhotenství. Trvalo od 3 měsíců do 2 let. Byla pro to spousta příkladů počestných dam, u kterých žádné jiné vysvětlení nebylo možné.
VymazatTy jo, tak to máme úplně prohozené. Já bych vždy radši paštiku než vysočinu se sýrem. To je tak smutná kombinace. Myslím, že Havranovi od Poea i v obrazech Schikanedera ty ženský umřou, protože si před tím dali propocenej chleba s vysočinou a sýrem.
Určitě je to něco jako převržená slánka před Kristem.
A.P.
Já bych na to šel obráceně. - Vem si ze mě záporný příklad. Já se přemohl, odolal a pak mi našli cukrovku... a nemůžu i když chci.
OdpovědětVymazatV životě jsou na věci okna, odkládáš to, odkládáš... a pak už to najednou nejde. Takhle budeš moct jednou umírat s tím, že víš, jak chutná dubajská čokoláda. Představ si, že už jsou dokonce dubajský cheescaky. Kamarádka to objevila tam u nich v maloměstě v cukrárně. Říkala, že byl předraženej, ale dobrej. Tak s pokorou hledej cukrárnu, kde mají dubajskej cheesecake.
Mě jde teď snadno si něco odpírat. S cukrovkou vím, že v každý nemocnici je spousta doktrorů, kteří jen hledají záminku, aby ti mohli uříznout nohy. Takoví doktoři prostě jsou... a cukrovka ti ty nohy může dokurvit tak, že jim to nevymluvíš. Jdu kolem nemocnice, tak úplně slyším, jak si tam brousej pily a koukaj z okna po lidech jak predátoři, hledající slabej kus.
Tak s pokorou jez, co ti marketingy světa vnucujou, protože to jednou třeba nebude možný. Podívej se na Marks and Spencer. Byly plný luxusních dobrot. Místo abych tam probendil všechny peníze, tak jsem si koupil jen sem tam něco a najednou si Britové odhlasovali Brexit. EU je potrestala dlouhým proclíváním, najednou se nedalo dovážet jídlo z Británie do EU a už tam skoro nic nemají. Svět se ti vysmívá, když vzpomínáš na crispy slaninu a vajičkovej sandwich s cressonette a na krásně se rozpouštějící stilton.
Bejt tebou, tak na nic nečekám a hned si zaplatím cestu do Japonska a ochutnám všech 200 druhů Kit Kat, co tam mají. Zaplatím si cestu do Mexica, kde zas mají ty jejich origoš tekutý čokolády, co ti vyroběj z bobů, cukru a přísad dle výběru před tebou na přání. Vymyslíš si čokoládu s ořechama, pálivou chilli a sušenejma meruňkama a máš ji mít. - O tohle chceš v životě přijít? Chceš jednou sedět na dohled nemocnice s glukometrem v ruce a nemoct ani ochutnat, protože doktoři už v nemocnici brousej pily?
Musíš si udělat rozpis kam na co pojedeš, času už moc nezbývá. V Holandsku jsou mistři medovejch waflí, v Belgii maj 20 omáček na hranolky, ve Francii maj plno druhů šunk a v Německu uzenin. V Británii maj lopuchovou limonádu a 300 druhů sejra a Pret-A-Manger. Kdybys padla na někoho se strojem času, tak do socíku na maso z čínský vepřový konzervy na čerstvým komunistickým chlebu, bufáč Koruna, chlebíčky u Paukerta na Národní.
Svět se furt mění, věci mizej a my se měníme. (Jen ti doktoři by furt něco odřezávali. Dokonce známý zakázali zdravou stravu a semínka a ještě ji za trest uřízli kus střeva, v kterým se jí z těch semínek udělala nějaká zátka.)
Jak je psáno v Bibli: "Nevíš dne ani hodiny." Co neochutnáš dnes, zejtra už nemusí bejt.
A.P.
Tyjo, s tou nohou a agilníma chirurgama ti celkem věřím. Oni mají chirurgové celkově pověst jak takový ty věčně neklidný lovecký psy, co věčně jen čuchaj do větru a kňučí, jen aby mohli vyběhnout a zakousnout se do masa. U chirurgů je to stejný. Jak mě jednou bolelo asi 3 týdny břicho a nikdo z normálních doktorů nemohl na nic přijít, tak mi po jedný probdělý noci na pohotovosti řekli, že pak už jedině chirurgie. Ale že tam by se se mnou už nesrali a rovnou mě otevřeli, ať už mi něco je nebo není, tak ať si to ještě rozmyslím. Že chirurga už pak nikdo nezadrží.
OdpovědětVymazatTřeba to máš stejný jako ten můj kamarád-diabetik Smolík, co mu hezká doktorka asi rok tvrdila, že se nevyhne transplantaci ledvin. Když pak do stejný ordinace nastoupila stará doktorka od rány, tak ho jen sprdla, že svými častými kontrolními odběry zatěžuje české zdravotnictví a ať nechodí dřív než za rok, když má všechno v cajku.
Problém je, že když bych si tu filozofii upravila podle tvých doporučení, tak nastává otázka, kde ten hedónismus končí. Jestli má nějaký jiný hranice, než že člověk umře na hyperglykemický šok, jestli se s ním potopí luxusní plachetnice, jestli se zadusí při výstředním sexu nebo při jakýkoliv formě extrémního potěšení. Protože jakmile tenhle přístup aktivuješ, tak už se jen otvírají další a další dveře a dá se to pak těžko vypnout.
Jak jsem byl v nemocnici za mámou, tak na vedlejší posteli byla ženská a za ní přišel na návštěvu chlap a vykládal, jak mu doktoři uřízli nohu, nedali mu žádnej invalidní důchod, dokonce ani to na pracíku, protože musíš být v práci aspoň rok amjemu chybělo pár dní. tak musel hned hledat práci. Naštěstí sehnal přes známý, ale přišlo mi to jak ve Švejkovi.
VymazatUříznou ti nohu a jen se začneš probírat z narkózy, už tě seřve nějakej doktor, že se flákáš a musíš do zákopů/práce. Náš sociální systém to už dotáhl na c.k. armádu. Jurečka je Franc Josef sociálního zabezpečení.
---
Ona ta cukrovka má symptomy, takže to hned poznáš, že máš cukru moc. No a komické historky za života, jak prítelův kámoš se dvěma amputacema, utahuje šrouby na protézách, to taky hodně motivuje. Aspoň mě. Zeman bz to možná léčil něcím sladkým. Fudge s marmeládou.
Normální člověk ten cukr zase spálí pohybem. Mám předepsáno 10 000 kroků.
No, u jídla je dobrý to, že se toho přejíš a pak už ti to nechutná. Jestli jsi byla někdy na sběru ovoce, tak to víš, jak druhej den ti to už ani nepřijde jako jídlo.
A.P.
To je psycho, když ti po amputaci někdo zaťuká na rameno, ať se přestaneš válet v posteli a valíš do práce. To je jakmza první světový, když ti ji urval granát a za týden už jsi byl zase v první linii. A později lítal po městě s flašinetem.
VymazatA je to tak častý, i v dnešní době pokročilý medicíny? Já měla za to, že k tomu může dojít, ale je to kombinace toho, že na léčbu knedlíš, máš tu cukrovku fakt silnou a faktoru nějaký osobní smůly. Jestli má nohy Zeman, tak mi přijde dost nespravedlivý, aby je neměl jakejkoliv jinej cukrovkář na planetě.
No a protože my jsme bojovali na obou stranách fronty, tak zákonitě půlka zmrzačených dostala medajle, který pak ani nemohli nosit, protože byli na špatný straně. Znáš Sudka, toho fotografa? Ten právě neměl ruku, tak ty nádherný fotky dělal jednou rukou.
VymazatPodíval jsem se na google a je to půl až procento diabetiků a je jich v ČR milión. Ale diabetikem jsi před i po operaci. Tak jich může být několik stovek ročně.
Ten jeden přišel o jednu nohu přímo kvůli cukrovce a o tu druhou, protože si spravoval vybočený palce a ještě na to sral a jedl normálně. - Zeman na to taky kašlal, takže měl zas skvělou léčbu.
A.P.
Sudka neznám, podívám se.
VymazatNo a k tomu si připočti, že okolo 5 % Čechů má prediabetes, takže do tý množiny dřív nebo později asi taky propadnou (ale asi ten poměr bude plus mínus sedět na celou Evropu a v Americe bude asi o něco vyšší).
A jak je to teď třeba s předepisováním nových preparátů? Ty máš pumpu, pícháš si nebo bereš perorální inzulín? Zrovna včera jsem četla o tom, že čeští vědci úspěšně otestovali novou generaci léků pro diabetiky, která zároveň chrání kosti (https://www.avcr.cz/cs/veda-a-vyzkum/aktuality/Nova-sloucenina-chrani-kostni-bunky-muze-pomoci-pacientum-s-cukrovkou/). Tak k tomu přístup určitě ještě není, ale třeba o Ozempicu už se dá s doktory tady bavit?
Asi když jsi jednou nohou ve vojenský střešovický nemocnici, tak si můžeš dovolovat lumpárny a o žádnou nohu nepřijdeš jako Zeman. Ale kdoví, jak to je. Třeba už je má dávno umělý, jen schovaný v gatích, nebo je celej nafukovací a jen se při slavnostních příležitostech vytáhne z futrálu.
Cukrovky jsou I a II typu. I typ ti slinivka nedělá inzulín, při II typu k němu buňky svalů (a jater) jsou necitlivý. Něco jako batole, co otáčí hlavou, aby nemuselo jíst ze lžíce - už tu sladkou krev nechtěj. Jakoby se mi glukoza dostávala pomalu do buňěk, jako skrz ucpanej odpad.
VymazatJá zatím jen dostávám prášky, dodržuju dietu a snažím se cvičit. Dietu už dodržuju přísnější než mám předepsáno. V podstatě jedu ketodietu a listovou zeleninu. Pohyb je důležitej, ale když jsi hned vyčerpaná, tak se do toho musíš nutit a vymejšlet, jak se ošidit. Aspoň víš, že jsi unavená z nedostatku cvičení a ne přemíry.
Představ si, přečtu si, že poškození zraku při cukrovce je nezvratné, tak teda sním rukolu místo zeleniny a zacvičím si a druhej den zas líp vidím. To doktorce radši ani neříkám, abych nebyl za blázna. Ptám se jí jen na jednu věc za návštěvu.
----
Při cukrovce bolej nohy, večer v klidu... ale asi jako když teenagerovi rostou kosti, ale když pár dní chodíš (10000krokú a posilovat), tak to zmizí. Takže Zeman to musel asi těžce ignorovat nebo statečně přepít. Nebo máme každej svoji formu.
Já jsem teď dost hubenej (6 kg dole proti normálu). Kamarádka to pořád připomíná. I břicho trochu zhublo.
--
Na Sudka se podívej. Je skvělej v zátiších. Kdysi google vyhazoval i kopie, co se lidi snažili udělat podle něho a na tom je vidět, o kolik byl lepší.
On má chleba na starým stole s duší, chleba je říznutej natřikrát. Hraje si s protisvětlem a stínama. Je to skoro jak když Kondo rozebírá věci, co se ti nechce vyhodit. Kopie je plochá, bez duše a bez života, asi jako sex s pašeračkou Terezou, otrávenou, že pro ty prachy musí souložit.
Dokonce jsem jednou viděl fotku, která byla v jeho stylu a fakt dobře udělaná. - Jenže když koukáš na fotku Ferdy Odvedle, tak musí bejt o tom, jak Ferda Odvedle vidí svět, ne jak dokáže někoho napodobit. Je to dobrý cvičení, je skvělý, že to dokáže, ale pak pryč od toho. ¨
Saudek a Saudková dělali skoro stejný fotky, protože ji naučil všechno, co mohl. A přitom to jsou jiný světy, protože on ukazoval, jak on viděl svět a tak "mluvil" i o sobě a ona dělala to, co funguje... a o sobě "neřekla" nic.
A.P.
Tak to je ještě ta lepší varianta, s práškama. Je nějaká naděje, že to přes keto a pohyb ještě vrátíš úplně do normálu? Jak píšeš o tom zlepšení zraku, tak mě se obecně zlepšila životní energie i zrak po potravinových doplňcích, jen nevím, po jakým přesně, protože můj longevity protokol se rozrostl asi na 10-15 položek. Ale myslím, že to je spojený s NMN, nebo se aspoň velká část věcí začala synergicky hýbat od doby, co ho beru.
VymazatSudek je fajn. Líbí se mi ten jeho cyklus Zahrada, připomíná mi takovej jemně zastřenej snovej svět Trnkovy Zahrady. Jo, Saudková je nuda. Něco jako čínský fabriky na cokoliv bez duše.
Podobně jako ten Sudek pusobí Sally Mann (cyklus) Deep South. Jsou to takový snový zákoutí řeky, staré stromy, les, močál v mlze a tak. Navíc fotila na mokré kolodium, což je víceméne stejná věc jako akutol. Taková lepkavá vrstvička. Pak se to zcitliví a rychle se fotí, aby to neuschlo a pak se rychle vyvolává. To kolodium někdy dělá takový vlnky. - No a to ona použává.
VymazatKdyž to odsejpá, tak jedna fotka zabere tak 15-20 minut, takže je lepší hodně promejšlet dopředu.
A.P.
Jó, limitovaná edice má svý kouzlo a tradici. Vzpomínám na jeden starší český film, bylo to tuším Zítra to roztočíme, drahoušku, jak jedna ta rodina vyráběla z kousku králičiny a gumy strašidýlka a pak je táta - pumpař nabízel řidičům: "Nechcete strašidýlko? Jsou z dovozu, a nebudou!"
OdpovědětVymazatDubajskou obcházím takovým obloukem, abych neviděla na složení :-D Ale z limitek hořce želím Ledových kaštanů - žlutých (myslím vlašské ořechy?) a oranžových se slaným karamelem. Ty jsem si jednou donesla ke kase ve venkovské Jednotě, prodavačka vytřeštila oči a povídá: "Pozor, to nejsou ty normální, tyhle jsou nějaký škaredý slaný!" Odvětila jsem, že vím a že je miluju, a po jejím pohledu jsem pak nenašla odvahu vrátit se pro další :-D
OdpovědětVymazatSlaný karamel je skvělá věc. Vůbec bych se nerozpakoval, prodavačka neprodavačka... :-)
VymazatTak to je člověk na tom pravým místě, za mě jsou tyhle prodavačky-odpuzovačky top! Člověk má hned chuť si to koupit:)) Ale tu limitku jsem neviděla, asi si to tam šušníte jen v Jednotě.
VymazatÚplně to vidím pojaté ve stylu první řady Fargo. Kdy Billy Bob Thornton jako vrah Lorne Malvo decentně vyhrožoval policajtu Grimlymu. - "Já jsem si sem přišel pro Ledové kaštany se slaným karamelem a s těmi taky odejdu. Vy mi je buď prodáte a večer budete jako vždy doma, spokojená s manželem a dětma, koukat na televizi. Nebo mi je zkusíte neprodat a já s nimi stejně odejdu. Nic už neříkejte, jen sáhněte po ledovejch kaštanech se slaným karamlem, dejte je sem na pult, vemte si peníze a váš život se dnes vůbec nijak nezmění. Dobře? Bude to váš šťastný den. Pomalu pro ně natáhněte ruku."
VymazatA.P.
Anebo ve stylu Hříšnýho tance. Karamelový kaštany nebudou sedět v koutě!
VymazatPřijdeš si pro ně s vyzývavým sexy pohledem k regálu, jemně je obejmeš v dlani, začíná váš ploužák. Přiblížíš kaštany k obličeji, obal a tvoje tvář se dotknou jedním elektrizujícím pulsem. Pomalu je oddálíš a v rytmu hudby je začneš přehazovat z ruky do ruky, udržuješ oční pohled. Ostatní zákazníci začínají tleskat a ty a tvoje kaštany se vydáte uličkou mezi regály. Lehce je nadhodíš a uděláš s nimi ikonickou letící pózu nad tvýma rukama. Zákazníci šílí, tvoje máma říká, že za mlada jedla kaštany stejně, táta mrmlá, jestli na to nejseš ještě moc mladej.
Pak už jen poslední horký úkroky ke kase, kaštany už mají roztrhlej obal a trochu tečou, ale prodavačka se nezmůže ani na slovo odporu. A bodíky sbíráte? Stihne se ještě zeptat, než spolu vytančíte z obchodu, dělající poslední mnohonásobné otočky v turniketu u východu.
Na Hříšným tanci jsem neměl rád ani jeho, ani ji, ani příběh. Jeho týrala celý dětství matka (pro jeho dobro, jak jinak) ona komplexovala kvůli úplně normálnímu nosu (a pak ji nepoznal ani její přítel), příběh mi přišel takovej moc kýčovitej. Kýč se musel přidávat jak koření do indickýho jídla (po lopatách). Úplně vidím producenta, jak řve na scénáristu: "Je to slabý, je to slabý. Říkal jsem víc kýče. Když nevíš, přidej kýč. KÝČ." - Ale kamarádku na dvě hodiny zabaví a já můžu posloucha hudbu z yt do sluchátek.
VymazatKdyž tanec, tak pro mě Maestro tango. Nějakej dim-lit polozapomenutej bar v postraních uličkách centra Buenos Airees, je dávno po půlnoci, klavírista, co už ani nepopíjí, jen hraje tango sám pro sebe, spíš jako cvičení, baletka, co s ním lehce flirtuje, jestlii přitáhne jeho pozornost od hudby. Moc ji to nejde, ale tajný trumf jsou ledové kaštany se slaným karamelem.
Ledové kaštany se slaným karamelem - Plná pusa hříchu.
A.P.
Hříšnej tanec je král kýčů, je to něco jako Zeus na Olympu, až pod ním se válí Pretty Woman, Titanic nebo Láska nebeská. Hříšnej tanec je pro holky iniciační film, něco jako vy máte Robocopa , Terminátora nebo Barbara Conana. Je to film, na kterej se díváš, když ti je 13 a zůstane v tobě nafurt-i když si ho záměrně už nikdy v životě nepustíš, právě proto, aby sis to nepokazil. To by totiž bylo stejně strašný jako se dívat na záběry z vlastního prvního sexu.
VymazatJá jsem měl Blízká setkání 3 druhu (jako dítě). Dobyvatele ztracené archy. Později Tenkrát na Západě. Ještě později Zeď od Pink Floyds. Shining. Basic Instinct. Teď jsem objevil Badlands-Zapadákov. Hraje tam tak třicetiletej Martin Sheen a patnáctiletá Sisi Spacek. Má to stejnej hudební motif jako True Romance od Tarantina a Scotta.
VymazatZ těch žensko--ženskejch co byly záhul na nervy bych dal ještě Atame (Spoutej mě!) od Almodóvara a Madisonské Mosty.- Z toho se jako chlap drbeš za uchem, že dotyčná bude asi daleko hloupější, než předváděla (i když není, to jí jen ten příběh vypíná mozek.)
Wanabee alfasamci prej milujou Kmotra.
A.P.
Ja mam rada limitky, kdyz nejsou dobry, tak jsou aspon divny. V byvalem korporatu jsem dokonce dobrovolnicila u kolegyn v testovacim panelu, kde jsme rozhodovaly, co se zkusi. Neuveritelny, co se da vymyslet s margotkou, kterou vlastne tvori zbytky vsech ostatnich tycek, smichane dohromady. Ale moje oblibene limitky jsou ty od kofoly nebo od lindtu. Dubajskou cokoladu jsem jeste nezkousela, ale ted trochu chci :D akorat nebydlime v Cesku a nikde jsem to tu nevidela.
OdpovědětVymazatVidíš, já myslela, že dubajská čokoláda je teď in po celým světě, ale ono se to možná týká jen českýho trhu:) Na margotky jsem nikdy nebyla, ale od dětství mám jednu guilty pleasure, co se dá naštěstí koupit párkrát za rok - hořký vánoční čokofigurky plněný citrónovým a malinovým krémem. To je strašná slast a když to s tím přeženu (vždycky), tak trpím (vždycky).
VymazatAsi to bude jako s módou, kdy se tu jako děsnej hit prodávaly loňský a předloňský sezóny.
VymazatA.P.
Nevim, mozna spanlsky trh preferuje jiny chute, tabulkova milka tu ma tri druhy oreo prichuti, dve filipinos a vlastne i dalsi se susenkama. Dubajskou cokoladu tu nema ve vecerce ani nas pakistansky soused, ani nase pani ruska, u ktere jsem si minuly tyden kupovala cesky medovnik a plneny rumovy pernicky :D Treba jeste prorazi.
VymazatJá měla dubajku z rakouskýho Lidlu, když jsme byli na jarňákách, a byla teda výborná (i když jsem měla z dietních důvodů jen kousíček). Pak jsem koupila jinou v Čechách a ta byla podle konzumentů hnusná (neměla jsem ani ten kousíček :)). Takže... ano, ale ;)
OdpovědětVymazatKoukám, že ji mají i na Alze: https://www.alza.cz/sport/alyan-dubajska-mlecna-cokolada-s-pistaciovou-naplni-a-kunafou-100-g-d12812616.htm
VymazatSpecificky píšou, že není přeslazená, tak snad... :)
Možná bychom měli svět oblažit českejma čokoládama. Bramborákovou. Gulášovou. Svíčkovou. Smažákovou. Prezidentská by byla s becherovkovou pěnou. Nově s gumou (žvýkací) a globlní hit by byla se zapečeným perem.
VymazatA.P.
Jsi trendsetter. Ta bramboráková zní náhodou hříšně, ta mastnota, česnek a majoránka zavinutá do hořký čokolády, vlastně bych to celkem ochutnala. Zato Klausova edice je o zuby.
VymazatPřidala bych tam pro fajnovky ještě vánoční edici s kaprem v trojobalu ze smažený čokolády. A pro turisty krtečka! Přejetýho krtečka v mléčný čokoládě.
Klausova edice je něco jako když se hledá ta fazole v koláči. Kdo najde pero v svým dílku, dostane doktorát a je profesorem večera.
VymazatÚplně vidím krtečkovou, bílá čokoláda s čeveným malinovým sirupem. Narozeninové verze jsou i s kartou, co říká "Auvej, auvej, moc, moc bolí."
A.P.
Jo, takže něco jako zlatej kupón v Karlíkově továrně na čokoládu. Jako čínský koláčky štěstí - jen tím perem si můžeš napsat svý vlastní personalizovaný přání sám.
VymazatTa krtečková by byla trochu jako dubajská, aspoň tou texturou: Zakousneš se to křupavé čokolády, která skrývá vrstvičku jemných černých chloupků. Pod ní už křupnou drobné kůstky a vyvalí se krémový obsah tlustého střívka. Navíc je takovej krtek jedno velký probiotikum příznivého mikrobiomu, co spolyká v půdě a sežere v žížalách. Probiotika prodávaj, všechno, co je obsahuje, je o třetinu dražší.
Děti dostanou krtečka, s kamarády do něj udělají dírku v rozkroku a pak z něj vycucávaj ten malinovo čokoládovej filling s probiotikama.
VymazatVe čtvrtletí pak pani učitelka říká rodičům - rozmohl se nám tu takovej nešvar. Děty vycucávají krtečky. Na čas. Je toho plnej tik-tok.
Ano, ona taky.
A.P.
Bulovka strikes again
OdpovědětVymazatČlánek na seznamu, jak se kradla mimina.
http s://medium.sezn am.cz/clanek/dana-klikova-1-vase-dite-zem relo-kruta-lez-komunistu-maskujici-kradeze-novorozencu-z-porodnic-pred-rokem-1989-129648
To je drsný. Ještě ve spojitosti s tím, jak empaticky ti porodníci oznámili, že tvý děcko umřelo a už ho nikdy neuvidíš, protože ho spálili při hromadný kremaci. Mi neříkej, že na tý Bulovce nestraší. Poslal tam někdy někdo profesionální ghost bustery?
VymazatNáhodou byla o Bulovce a Heydrichovi vloni reportáž a v místnosti, kde umřel má prý ředitel kancl a říká, že tam nikdy nic strašidelnýho nebylo. Ani jednou.
VymazatTakže je k němu nejspíš Heydrich napevno přijvtělenej, pečlivě to hlídá a žádný ghost-bustery tam nikdy nepustí. Maximálně, když tam vlezou tajně, tak skončej na oddělení Špitál California, kdy se můžou kdykoli odhlásit, ale stejně špitál nikdy neopustí.
Pozor na pokoje se zrcadlama na stropě, růžovým šampaňským na ledu a tichounce znějící písničkou... Nikdy nezavírat dveře, když jsi uvnitř a nikdy nekoukat do mražáku ledničky... mohlo by tam bej nasraný miminko.
A.P.
Přésně!
Vymazat"Mam tu kancl už 300 let a ještě sem tu žádnýho bubáka nepotkal."
Stačí se kamarádit s těma správnýma alfa duchama. Jen za těma ghost šéfama někdy můžou přitáhnout alfa enemies - třeba duch Simona Wiesenthala nebo samotnej ďábel. To je pak lepší vzít si na pár dnů home office a objednat si profi úklidovou službu
VymazatJeště, že duchové vlastně nejsou. Takhle si můžu říkat, že mě napadaj pěkný blbosti.
VymazatA.P.
Vypadá to, že jsem zase něco prošvihl, už jsem takovej pomalej. Kdysi jsem si v Dubaji na letišti koupil na ochutnání mléčnou čokoládu s velbloudím mlékem, ale vypadá to, že to nebyla ta pravá dubajská, jakou je možné sehnat jedině u nás :-).
OdpovědětVymazatTeda, tu s velbloudím mlékem bych si dala o mnoho radši! Byl jsi spokojený?
VymazatTy měli u Meinla v ulici 28. října.
VymazatA.P.
Podobně jako Čerf i já patrně žiju někde pod kamenem. Jsi první, od koho o tomhle klenotu slyším!
OdpovědětVymazatBuďte rádi, myslím, že vědět o dubajský je jasný identifikátor toho, že je člověk moc na sítích.
VymazatBylo to i ve zprávách. (Novináři jsou prodejní).
VymazatA.P.
Škoda, že se sem nedá přidat fotka, v Nové Pace před cukrárnou mají nápis: velká tlustá dubajská čokoláda. A je to napsáno zelenou křídou.
OdpovědětVymazatVida, tlustá k tomu. Tak to je úplně superspešl edice:)
Vymazat