středa 24. července 2013

Dovolená v e-mailu

Když jsem zjistila, že se Čičman narodí v květnu, podlehla jsem iluzi, že jarní děti jsou ty nejlepší. Od narození s námi bude smět chodit do parku na pivo, cestovat a povalovat se po zahradě u prarodičů. V mojí fantazii přitom Čičman vystupovala jako miminko v šatičkách s potiskem vlčích máků, které se usmívá z deky v trávě, tu se chichotá nad sprškou chladivé vody ze zahradní hadice nebo na nás přívětivě kyne u okénka ve vlaku. Realita? Miminko v makových šatičkách, které jako jediné lze oproti všem zmíněným atributům poměrně snadno obstarat.

Čičman se totiž usmívá jenom když se nad ní houpe oblíbená modrá žába s vyvalenýma očima, nebo když se vyprdí jako starej dědek před hospodou. Rozhodně se tedy nedá mluvit o úsměvech během přepravy ve 30 st. Celsia, kdy buzeruje nás a ostatní spolucestující v jakémkoliv dopravním prostředku, kteří zpětně buzerují mě pozvedlým obočím a hlasitými vzdechy (proboha, tak s ní něco udělej! Od čeho jsi matka?!).

Čičmaní představa ideálního léta je ležet doma v pracovně, která má jako jediná okna na sever a panuje v ní na aktuální poměry nordické klima. Ležet, usmívat se na tyrkysovou ropuchu nad hlavou a prdět. Přičemž nedaleko by se měl nacházet také přísun mléka (já) a naopak velmi daleko Žmur, rozuměj jeho eoraptor , který jí vytrhává vlásky svými plastovými tesáky nebo špinavá fusekle, malými prstíky narafičená přes ucho a její obličej tak, aby nešla jednoduše setřást. S láskou tvůj bratr.

Přísun mléka tedy tráví dovolenou v pracovně u notebooku a sní nad akčními letenkami. A potom přišla chvíle, kdy měly být všechny ústrky a omezení smazány. Totiž dnes ráno. Leden 2014, Panama za 11,5k. Tyhle Vánoce mi bude úplně párek, že mi někdo snědl celou kolekci a háčky z ní nastrkal do kozaček!

7 komentářů:

  1. čičman to má vychytaný, klidně bych ho vystřídal. Ovšem mléko bych klidně vynechal;-)
    Zejména ten chlad mu závidím, tady v kanclu panuje krásných třicet stupňů, a jelikož má být v neděli skoro 40, v pondělí bude příchod do práce ne zcela nepodoben nástupu do kremační pece:-(

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak, šikovně si to vyloboval, má talent. Snad svému služebnictvu tu Panamu povolí ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sejro, to je na odborovou stávku nebo zdravotní volno!

    Bosorka: máme půl roku na to, abychom získali povolenky od dětí a podplatili babičku na hlídání:)

    žrádlo: myslíš dovolenou nebo Čičmana? O tom bych se radši do detailů nerozepisovala, ale bylo to vloni, skoro touto dobou;)

    OdpovědětVymazat
  4. Aneb další přírůstky do sbírky cizokrajných parazitů...ne, vážně, závidím. Jinak mě zaujal ten Doněck za dva tisíce. Tam by to také mohlo být zajímavé...

    OdpovědětVymazat
  5. F.: snad budou žít se svými asijskými příbuznými v míru...
    Doněck zní dobře, ale my jsme měli jako hlavní kritérium leden-únor (odstavení Čičman, útěk ze zimy). Tam by to byl touhle dobou spíš boj o ušanky a holé přežití;)

    OdpovědětVymazat
  6. mno lehce závidím :-) ale já bych stejně nejela, ani kdyby mi to někdo strčil pod nos, ještě počkáme než budou děti větší a pak začnem utrácet tu hromadu peněz, co zatím ušetříme :-))

    OdpovědětVymazat