Myslím, že nedělních rodinných
historek tu bylo až až, takže házím do placu taky jednu dámskou. V neděli odpoledne
se scházíme na nádraží ve třech ženách a dvou fenách. Houba, kterého vlastně taky
řadíme do ženského týmu, se zbaběle omluvil a budovatelským krokem nakráčel do
práce dodělávat prezentaci. Dámská trojka se al ukázalo jako úderné sdružení. V Berouně
před nádražím jsme vytáhli plavecké ručníky a uvelebily se k prvnímu lahváči
dne. Čekala nás táhlá cesta do kopce a s poledním slunečním svitem není
radno si zahrávat.
Okolo jedné dorážíme do base
campu Eldorádo. V nejistých vzpomínkách vybarvím holkám tenhle podnik jako
exkluzivní gurmánský ráj ukrytý před posh Pražáky v lůně střediskové
vesničky.
Bohužel zase očividně kecám. Na
oflusaném jídeláku je narychlo naškrábán jen nakládaný hermelín, hranolky a
smažák. „A šel by ten smažák aspoň s vařeným bramborem?“ ptám se paní v pocintaném
tričku, co právě klopí větráka po hostech. Nešel. „K jídlu jen to, co se
dá hodit do friťáku“, oznámí nám kuchařka, pinglice, managerka a stálý host v
jednom. Radši spolknu otázku, jestli hází do friťáku i nakládaný hermelín, dáme
si k obědu pivo a valíme dál. Na lom!
Tam zjistíme, že pofukuje větérek
a tak se plány na velkolepé sportovní výkony modifikují na namáčení kotníků a
dopíjení drinků, abychom snížily zátěž v batozích. Nejlepší podnik dne na
nás čeká.
Na nádraží si kromě zpoždění vlaku všimneme oprýskané cedule se
směrovkou na lokální pivovar. Nepropadáme hned planému nadšení, protože podobná
směrovka vede i k jídelně zarostlé kopřivami vedle nádražní budovy, přesto
jde o projekt hodný prozkoumání. Někde uprostřed paneláků propadáme beznaději. Před
námi je už jen šroťák starých dodávek. Ale nadějný je nasládlý smrad sladu.
Nebo moči? Ba ne, uprostřed smeťáku trčí opadávající barák s cedulí Berounský
medvěd!
Zasedáme a chvíli se dohadujeme u
pivního lístku. Pšeničné, nebo kvasnicové? Světlé nebo polotmavé? Neocitly jsme
se v časové smyčce? Personál tady rozhodně nepospíchá. Přesto i na
zahrádku zabloudí číšnice. Vypadá, že ji přítomnost hostů trochu zaskočila. A spousta
našich otázek se vyřeší samovolně tím, že vybraná piva nemají. Objednáváme pivo
se jménem, ale klidně mě zastřelte: už se nikdy nedozvím, jestli to byl
Honza nebo Vašek. Chutná báječně, takže si necháváme ujet další vlak a když nám
pinglice po druhé pochůzce plácne jídelní lístky doprostřed stolu, jen se
zapráší.
A tady se ukazuje, že smůlu na
jídlo mám mít dnes jen já. Zatímco si Lucka pochutnává na pivovarském guláši,
moje kuřecí stehno je krvavé jako slepice přejetá sekačkou. Personál to nazve politováníhodným omylem a obratem
přináší nakládaný hermelín. Tvrdý a nenaložený. To už mám ale kurva hlad a náš
stůl začíná mít stigma problematických zákazníků. Zvlášť poté, co Martě vyskočí
feny zprudka pod lavicí, načež se zvrhne celá půlka pivního setu a rozlitá piva
po zemi vypadají k nerozeznání od toho, jako kdybychom si nestihly dojít
ublinknout na záchod. „Můžete nám ještě říct, jaké je tady heslo na wifinu?“,
zasadí tomu tečku Marťa s mobilem. „Hehé, wifina!“, baví se pinglice a zavolá i kolegu,
aby si takovou legraci nenechala pro sebe. „Prej heslo na wifinu“ ukazuje na
nás.
„Ale jděte“, řekne nám mateřským tónem, když se vysměje dosyta. „Dejte si
radši pivo a ty internety si nechte na doma!“ Což opatruji jako zenové moudro
tohoto upracovaného týdne!
A tak to je ale moudrý slogan :D mně je většinou právě z tohohle důvodu ptát se na hesla k wifinám v hospodách tak nějak blbé... ne, že bych jich v poslední době navštívila nějak moc :)
OdpovědětVymazatQuanti: Ha, koukám, že jsem zapomněla uvést zásadní informaci: nade dveřmi visí cedule "free wifi - heslo na požádání u obsluhy" :)
OdpovědětVymazatMobily v hospodě jsou samostatná kapitola, ale my jsme tam řešily nějakou zásadní otázku a nemohly jsme se shodnout na správné odpovědi. To však zůstane obestřeno tajemstvím stejně jako Honza nebo Jirka. A proto piju radši víno!
Jotak! V tom případě je to ovšem od obsluhy, eh, no, takové berounské :D
Vymazatco na to říct ... snad jedině příště přitlačit v přípravě akce ... tohle by se Lobovi určitě stát nemohlo ...
OdpovědětVymazatBerounský medvěd je pivními znalci chválené pivo, teda většinou;-)
OdpovědětVymazatAle jsi dobrá - já být celý den nalačno jen o pivu a blíže nespecifikovaných drincích, asi bych někdy okolo třetí upadl do kómatu!
xlt: bez přípravy a mapky občerstvovacích stanic. nemůže být každý post posvícení!
OdpovědětVymazatSejra: pár černých vzpomínkových děr nás od tří dál skutečně zasáhlo!