středa 12. září 2018

Pravidla kreativního odívání: Dvě mikiny stačí


Vzpomenete si, kdy jste naposled viděli někoho změnit výraz obličeje z bezstarostného úsměvu do extrémního zmatku a pochyb o své vlastní existenci, natož aktuální poloze?

Pokud teda nepočítám mámu, která se na mě přesně takhle podívá pokaždé, když jí řeknu o dalším plánovaném výletě do rozvojové země nesvázané hygienickými standardy, na který se M. zase chystáme, tak tyhle výrazy vídávám u našich dětí, zpravidla při výkonu jedné z činností „teď všichni všeho nechte a zírejte, co umím“.

„Koukejte, jak umím skákat po kamenech“, vykřikuje třeba taková Čičman zkraje léta a já se otočím právě v okamžiku, kdy hodí z kamenu výstavní krovky do potoka. Ten výraz hlubokého rozčarování a spáchaného příkoří měla ještě pár minut poté, co jsme ji vylovili a sesedli se kolem ní na břehu. A jestli vás zajímá, kdo se smál nejvíc, tak to byl Žmur.

Jenže Čičman aspoň padá do potoka v sandálech a na konci trasy, odkud to má do auta na pár mokrých kroků.

To Žmur padá do potoku úplně jinak, jak se rozhodl demonstrovat na výletě v Dubském Švýcarsku. Celá akce vypadala jako sražení pronásledovaného jelena kuguárem v dokumentu National Geographic. Jelen - Žmur vybíhá z lesa za sebejistého hýkání „to dám, to dám!“. Odráží se levou zadní, přelétává vítězně nad potokem, ale na konci jeho kopýtko sklouzne na vratkém pařezu u břehu. Do krku se mu zakousne imaginární puma a Žmur zatroubí jako jelen v říji a s dramatickým šplouchancem mizí v tůňce potoka. Tím končí podobenství o jelenovi, protože z vody vyleze jen příšerně napruzenej Žmur obalen pískem, bahnem a pijavicema a dožaduje se okamžitého zásahu.

Jenže to je právě ten rozdíl, když do potoka spadnete na konci léta, ve fungl nových teniskách a ještě čtyři kiláky od auta. Humanitární sbírka náhradních oděvů na Žmura obsahuje jen dva kusy: eMovu mikinu a čičmaní růžovou mikinu se srdíčkem ze třpytek. Já můžu ze svého outfitu uvolnit pouze podprsenku, která zůstane naštěstí nevyužitá.

Takže. Jestli se někdy ocitnete nazí a bezbranní na opuštěném ostrově a přitom máte k dispozici pouze dva svršky a pásek, není vaše situace zcela beznadějná. Stačí zastrčit nohy do rukávů… a nakonec i ta kapuce pod zadkem se může hodit!



19 komentářů:

  1. Asi bych ty čtyři kilometry vydržel v mokrym :-D
    To ale vlastně nemusíš brát tak, že bych snad neocenil tu kreativitu. V mym okolí prostě jen nikdo nenosí mikiny tak rozměrný, abych do rukávu nacpal hnátu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Žmur statečně šlapal a dokonce zdravil kolemjdoucí pocestné, kteří na něj hleděli se zájmem a znepokojením. Nojo, prostě jsou rodiče, co nutí syna nosit oblečení po starších sestrách a pak jsou rodiče, co nutí kluka nosit oblečení po mladší sestře:)

      Vymazat
  2. tyhle transgenderismy jsou falešné a prázdné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluví z tebe jen pustá závist! Taky by sis rád oblékal svetříky po F. vzhůru nohama! Teda dolů rukama? Do toho se člověk zamotá, ani neví jak:)

      Vymazat
  3. to je krása :) já fascinovaně hledím hlavně na ten přerod mikiny v kalhoty... to by mě v životě..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem vůbec netušila, jaký je to univerzální kus oděvu. Přemýšlím, co by se do těch rukávu ještě dalo strčit. Prsa?

      Vymazat
    2. Copak do rukávů.
      ...ale ta kapuce!

      Vymazat
    3. Ta kapuce mi připomíná podocasník, co se dává městským koňům pod zadek, aby netrousili koblížky. Jiný využití mě pro to nenapadá. Leda to vycpat polštářkem, že by to člověk nosil jako mobilní sedátko stále připravené k použití:)

      Vymazat
  4. to je cool, na tom trhneš nějaký prachy vod módních pitomců

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se nepletu, tak ty šílený dámský volný kalhoty (nasrávačky) už jsou letos snad konečně out, vzhledově k tomu mají dost blízko.) Takže asi ani tady netrhnu:)

      Vymazat
  5. Prsa do rukávů budete moci strkat až za pár let. Pokud tedy nepřejdete na umělou hmotu.
    To je ta spravedlnost přírody: muži maj zbytnělou prostatu a ženský visací prsa.
    Zatím si ale užívejte radostí života.
    Milan

    OdpovědětVymazat
  6. Haha, úplně jsem si vzpomněla, jak V na výletě promáčel/zabahnil dvoje kalhoty a tak mu nezbylo nic jinýho, než zbytek dne strávit v béžových, žlutě a růžově puntíkovaných ségřiných tříčtvrťácích. Ale nesl to jako chlap. Oni to ti tříleťáci ještě tak neprožívají, zvlášť když to nebylo celorůžové :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Přesně tak!
    Tohle jsou nezapomenutelný oděvy! Nikdy nezapomenu na ty dvě minisukně, jednu nahoře a jednu dole... a rukávy jsou nohavice jedna báseň! S tím kapucovým šosem to vypadá přímo rytířsky, fakt!

    OdpovědětVymazat
  8. Naprosto zeru i ten outfit, i tvou nenavist k damskym modnim volnym kalhotam (konecne ji se mnou nekdo sdili!). A Zmura zeru ze vsech nejvic, doufam, ze z ty moji poroste neco podobnyho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ywain: Taky jsem ráda, že nejsem s nasrávačkama sama a opuštěná:) Jen s tím Žmurem nevím, nevím, ono když zabrousíš ještě do pár příspěvků, tak zjistíš, že ne vždy je to gentleman!;)

      Vymazat
    2. Přidávám se. Smysl nasrávaček jsem nepochopila.

      Vymazat
  9. Psice: Opět tu v uvozovkách brečím smíchy i soustrasti nad Zmurem a přitom vzpomínám na svou promedanu v elastakach a bílé halence 10km domu, dík hloupé chlapecké nerozvážnosti a komplet mokrému oblečení ;) Stále vím a naučil jsem se už tenkrát, že pokud je na někoho spoleh v kreativitě oděvnictví, vždy to bude žena ;) Pamatuji si, že mě tenkrát měli za mladičkého zbloudilého Panoše :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uhuhů, tak to musel být úplnej Harapes!:) To jsi zmokl, nebo někam spadl?

      Vymazat
    2. Eeee, vsadil se s ženou - kamarádkou, to bohatě stačí :D Měl jsem zajít na kávu a nakonec se její drahý vrátil dřív, doteď děkuji bohu, že měli široký balkon a pršelo :D Až po dvou hodinách jsem mohl dovnitř :D Neměla u něj nic, co by mohl postrádat a je moc pozorný ke svým věcem :D Sázka spočívala v tom někde vydržet za jakéhokoliv počasí, no jasně, nakonec jsem to odstonal, ale vyhrál jsem :D

      Vymazat