pátek 9. srpna 2019

Nad dopisy čtenářů: Světové centrum řešení proroka Uga


Komentáře pod posledním postem mě donutily popřemýšlet o vás, mých čtenářích. Prý jste zvláštní lidi, říkal Galahad.

Všechny ty roky mé špatně kontrolované závislosti na psaní díky vám urodily nejen spoustu dobrých tipů, rad, nasměrování, pár osobních srazů, ale i tak pozoruhodné a nedostatkové věci, jako jsou náušnice z mamutoviny, domácí konopná mast, nebo kamarádka F.

Co na to říct? Prostě díky. Navíc to vypadá, že se čtenářská bublina dobrých skutků nafoukla už do globálních rozměrů. Jak jste si mohli všimnout v komentářích pod minulým postem, čtenářku Aishu natolik zasáhla hloubka mých příběhů, že mi nezištně nabídla pomoc svého magického přítele, proroka Nosa Ugo. (Nebudeme si tady na nikoho ukazovat prstem. Ale ti z vás, kdo mi svého osobního proroka ještě z jakýchkoliv důvodů nenabídli, by se nad sebou právě teď měli zamyslet.)

Protože kdo jsem já, abych si mohla dovolit odmítnout upřímně míněnou pomoc?

Své nové přítelkyni Aishe jsem tedy obratem odepsala:

Milá Aisho,

tvůj komentář na blogu jsem četla jedním dechem. Manželův spolupracovník je prohnaná ničemnice a nedivím se ti, že nemůžeš zapomenout, jak obnovit bolest. Díkybohu za tvého přítele, který má blízké vztahy s magií. 

Děkuji ti za tvou nabídku a doporučení. Zvažovala jsem, zda navrátit ztracenou přítelkyni z dětství, pohlavní chorobu, nebo raději fybroid? Nakonec jsem se rozhodla poprosit tvého magického přítele o pomoc s navrácením našeho domácího mazlíčka, pavouka Zbyňka. Jako pozorná čtenářka mého blogu jistě víš, že nám utekl před dvěma týdny a od té doby jako by se po něm slehla zem. 

Budu se těšit, až budu i já moci svým přátelům hrdě napsat, že je náš Zbyněk zpět. Za to stojí všechny bylinky, kořínky ï zaříkání. S důvěrou Tvá Psice“

Aisha už se bohužel zpátky neozvala, přestože by mě zajímaly šťavnaté detaily manželovy nevěry. Zato se mi ozval přímo její magický přítel, sám velký Nosa:

Dobrý den, jmenuji se Prophet Nosa Ugo a jste vítáni v mém centru řešení .... jak mě můžete pomoci přivést zpět se svým psem, nejprve bych chtěl získat vaše celé jméno a jméno  i vašeho psa, abych mohl zkontrolovat, v čem je problém, a vrátit vám odpověď.

Popravdě, čekala bych, že prorok ze světového Centra řešení bude vědět, že se v úvodní poptávce psalo o ztraceném pavoukovi a ne o psu. A vůbec. Potřebuje kvalifikovaný prorok vědět, co mě trápí? Nenosí Nosa Ugo na firemním tričku placku "V ZÁCVIKU", stejně jako poštovní úřednice? Vnitřní pochyby jsem si rychle zakázala. Zřejmě drobné nedorozumění vychází z délky mezikontinentálního optického kabelu, jenž nás propojuje a ohromujícím počtu všech dalších klientů, kteří zkrátka potřebují účinné řešení stejně jako já:

Dobrý den pane Ugo!

jsem moc ráda, že jste se mi tak rychle ozval zpátky. Moje celé jméno je Jana Nováková. Co se týká našeho psa, za jeho největší problém lze označit fakt, že již zemřel. Celým jménem se jmenoval Brit a žil 17 let, což je na labradora velmi slušný výkon, jak jistě uznáte.

Obávám se však, že po tak dlouhém životě si sám Brit již nebude přát být přiveden zpátky a jsem si téměř jistá, že o jeho doručené ostatky nebude mít zájem moje matka.

Ale možná jde jen o drobné nedorozumění. Ztracený domácí mazlíček je totiž pavouk. Jeho celé jméno je Zbyněk. Pavouk Zbyněk byl ochočený, chodil se k nám mazlit do postele. Miloval banány a mléko. 

Mohl byste prosím zkontrolovat, kde se Zbyněk nachází a vyřídit pozdravy od celé rodiny pro našeho psa?

Děkuji za vaši ochotu! Jana Nováková

Tenhle mail jsem Ugovi napsala spolu se smíchem vykuckanými doušky kávy dnes ráno, proto se dnes sice neradi, ale bohužel neodvratně rozloučíme s tím, že neznáme magické kořínky, ani malé oběti, které mi dopomůžou ke Zbyňkovi, stejně jako si pomohla Aisha k manželovi. Můžeme společně jen doufat, že se k ní spolu s mužem nenavrátily pohlavní choroby. 

Ale. Už příští týden o eMových narozeninách a snad se dočkáme i Zbyňkova hrdého návratu ze světového centra řešení. Stay tuned!






13 komentářů:

  1. Hele na rovinu... Kdybych ti já nabídl svého osobního proroka - co by tak asi mohlo následovat? Pravděpodobně bych se dozvěděl, že jsem prasák (což by v zásadě souhlasilo) a obdržel bych virtuální facku... Kdyby se to doslechl M, možná by nezůstalo jen u tý virtuální ;-)
    No ale hlavně bych se teda dopouštěl děsnýho šméčka, poněvadž já žádnýho osobního proroka nemam...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eM je můj hlavní korektor, tak se připrav na pořádný fackobraní! Taky žádnýho nemám, ale je to pro mě rozhodně inspirace pro můj další profesní růst. Úplně vidím tu vizitku - váš osobní prorok. Od fibroidů až po pohlavní choroby!

      Vymazat
    2. ...tak jo...tak já si jdu zaházet nějakym železem, ať mě pak netluče úplně beztrestně... :-D
      Ale hele na tý vizitce bych zapracoval. "Od fibroidů po pohlavní choroby" to zní jako úplně tuctovej obvoďák.

      Vymazat
    3. Sakra mas recht. Nakonec budu jeste rada psat historky o manzelkach se sexualni pauzou po nahodnych blozich, nebo vykladat karty v ezoterickych poradech. Hodne budes nekde!

      Vymazat
    4. No to radši ne, to by bylo velký špatný!

      Vymazat
  2. Já přijela z víkendu a našla jsem malou pavučinu na nočním stolku. Snad to centrum řešení ví, co dělá, a neposlali Zbyňka omylem do jiného bytu o pár set metrů vedle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nosa Ugo se tajemně odmlčel. Ale vyvrátit se to tedy nedá - ostatně pokud pan Ugo úřaduje kdesi v Kapském městě tisíce kilometrů daleko, je disproporce zamíření v rámci pár stovek metrů zcela zanedbatelná...

      Vymazat
    2. Může to bejt tak 15 let, co jsem objednával něco z jednoho moravskýho e-shopu a obdržel jiný zboží než jsem objednal. Když jsem to reklamoval, bylo mi sděleno, že to, co poslali mně, si objednal jeden šmudla odněkud z Budějovický a on má to, co jsem si objednal já, "...tak si to nějak vyřiďte..."
      Jasně, že je to lepší řešení, než to posílat do nějaký Zadele nad Bečvou... Ale ta samozřejmost s jakou mi tohle řešení nabídli, ta byla okouzlující...
      Tak já bych řek, že vy si to taky už nějak předáte... Psice doma mrkne, jestli jí nepřišlo něco pro Lišku a Uga kvůli tomu nemusíte budit.

      Vymazat
    3. To je krásný, potvrzuje to moji teorii - na Moravě si občas myslí, že se tady v té Praze stejně všichni známe. Většinou se tady ale znají právě naplavení Moraváci:)

      Vymazat
    4. ...nebo Třeboňáci... Ty mám vyzkoušený já...

      Vymazat
  3. Uááááááááá...
    Milan

    OdpovědětVymazat
  4. Před chvíli jsem natrefila na taky dost dobrý spam v komentářích - na jiném blogu - ohledně bylinek proti herpesu. Škoda, že ti to neposlali taky, docela by mě bavilo si počíst tu odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Spamy jsou všeobecně zvláštní zlo :D Takže raději pryč od nich, mám zkušenost hlavně s fiktivními erotickými návštěvami a seznámením, ale to se k tomuhle nehodí :D

    OdpovědětVymazat