sobota 12. srpna 2023

Zachraňte vojína Karlíka

 

Pamatujete, jak jsem řešila morální dilema, jestli poslat našeho malého nevinného chlapečka na military camp? Dneska se Žmur vrátil z táborovýho Chersonu. I kdybych vám chtěla napsat sebevíc přikrášlenou historku v žánru army fantasy, tak tohle prostě nevymyslím. Nejradši bych dnešní příběh nechala napsat Žmura, ale pokud jsou mezi námi grammar nazi, jeho hrubky mají horší kadenci než AK-47. Takže vám za něj táborovej deník podle skutečných událostí napíšu já.

Den 1.

Náš táborovej vedoucí se jmenuje Deny a byl dva roky na misi v Afghánistánu. Hned odpoledne nám ukázal jizvu přes celý rameno, protože ho tam málem přejelo nepřátelský auto plný teroristů. Deny má zakázáno říkat, kolik zabil lidí. Ale prošel water boardingem a užíval si ho, protože mu při nějakým šíleným mučení nedali několik dnů napít, takže tohle prý byly úplný lázně.

Ve stanu jsem s Karlíkem. Karel má nadváhu a mámu v čele český armády. Prý mají v garáži zbraně za dvacet miliónů. „Chceš zlomit žebra?“ zeptá se Karlík hned, co vybalíme. „Umím od mámy chvat, kterej tě pošle do nemocnice za 3 sekundy“.

Den 2.

Po 150 dřepech během ranní rozcvičky jeden brečící kluk zajde za Denym, že chce domů. Dopoledne si pro něj dojede táta a drsnej Deny nám pak ukáže plán celýho týdne. Vedle nás je tábor šachistů, což jsou prý mírumilovní obyvatelé země Iglajů, který máme bránit před socialistickými údery národa Urska.

Iglaje poznáváme hned na prvním obědě. Máme čočku s vejcem a vedoucí s párkama. Tři Iglajové jsou na vozíčku, jeden Iglaj je liliput a hlavní iglajský mluvčí je autista. Všichni Iglajové nosí brejle a trička s LGBT vlajkama. Žádný Iglaj neprojevuje vděk za to, že je bráníme proti socialistům. „Pošahaný gumy“ vyjádřil se o nás hlavní autista a jejich trpaslík posměšně zasalutoval, ale při frontě na oběd vozíčkáři bojácně odjeli na konec řady. Máš maskáče, máš respekt. U Denyho i šachistů.

Zbytek dne se plazíme po lese s krochnou.

Den 4.

Celou noc jsme běhali po lese a vedoucí po nás házeli dýmovnice. Jedna holka omdlela. Karlík si v šest ráno myslel, že ještě spim, takže vytáhl zakázanou telekomunikační techniku a volal mámě. „Prosím tě, přijeď si pro mě“ brečí Karlík do ajfonu a smrká slzy do spacáku. Pak bylo slyšet jeho mámu, jak mu rozespale, ale přísně říká, že to stálo spoustu peněz a ať se vzchopí.

Když jsem se smál, Karel se zeptal, esi chci zlomit žebra. Odpoledne dochází k prvním ztrátám. Miki zakopne s airsoftkou o pařez, střílející krochna se zapíchne do země a Miki se zapíchne do ní. „Nebuď sračka, vstávej chlape“ burcuje ho Deny a ohromí nás všechny příběhem, jak se zlámanejma nohama přeskakoval vagóny jedoucího vlaku, když honil Usámu bin Ládina.

Večer dostane Deny sprda od zdravotnice, protože Miki má to rameno zlomený. Posloucháme to s klukama přitisklý na dveře samotky. Maskovaný do keřů, jak nás to Deny naučil. Jede s ním do nemocnice a Karlík mezitím jednomu vozíčkáři sebere puding a vyhrožuje mu, že mu zlomí žebra. Když se Deny vrátí ze špitálu, děláme kvůli Karlíkovi všichni 250 kliků.

Den 5.

Už čtyři dny prší. Plesnivěj mi maskáče a Karlíkovi plesniví nohy, což komplikuje naše společné bydlení pod jednou celtou. Šest hodin chodíme po lese a neseme kládu nad hlavou. Komu podklesnou ruce, ten valí dělat kliky do bláta. Iglajové se hřejou v teple jídelny a posměšně na nás mávají LGBT vlaječkou.

K večeři si Deny opejká buřta a my ostatní rohlíky. Ben mu na přímý rozkaz běží pro hořčici, uklouzne po mokrejch schodech a urazí si kus lícní kosti, jak nás později informuje zdravotnice. Naše jednotka ztratila druhýho muže a večer zase posloucháme přitisklý na dveře tajný rozhovory, jak zdravotnice Denymu zakazuje noční granátový útok. Deny ji zkouší přesvědčit krav maga chvatama, protože pak už slyšíme jen šoupání polního lehátka a sténání.

Ale ani omráčení zdravotnice nepomohlo. Místo házení granátů sedíme s Karlíkem ve dvě ráno na hlídce a nudíme se. Karlík vymyslí, že Iglajům ukradneme LGBT vlajku. Což je celkem easy, protože Iglajové v noci spí, nepřipouštějíc si nebezpečí socialistického vpádu. Teď co s ní. Zapálit? Prostřílet? Nakonec ji počůráme a hodíme do odpaďáku před jídelnou.

Den 6.

„To jste přehnali, vy tupá, militarizovaná, nevzdělaná hovada“ pronese mluvčí Iglajů svou nejdelší řeč za celej tejden, zatímco vozíčkáři pokyvují a liliput zase posměšně salutuje.

„Chceš zlomit žebra?“ zeptá se Karlík a všichni překvapeně ztuhneme, protože hlavní Iglaj řekne „Ano, prosím.“

Karlík napřáhne ruku, na které se chvěje obrovský kožní vak vyplněný sádlem. Zaťatá buclatá pěstička se nelítostně přibližuje k propadlému hrudníčku prezidenta všech Iglajů. Buch. Křup.

„Áááááu“ začne Karlík brečet, vzápětí slyšíme dusot Denyho kanad. Původně za to měl Karlík dělat 300 kliků, ale zdravotnice zjistila, že má to zápěstí zlomený. Kliky jsme si teda rozdělili v rámci celý roty a pro Karlíka si odpoledne přijela máma. Z toho, jak sjela Denyho, jsme pochopili, že je právnička, a ne žádná plukovnice. Karlík kecal. Ale konečně se mu povedlo z války dostat a v našem stanu zavládlo svěží klima.

Den 7.

„Co se stalo v Kábulu, to zůstane v Kábulu“ loučí se s náma Deny. Jsem v klidu. I kdyby ho zavřeli, tak zvládne hladovku, týden v bílý místnosti s trash metalem a water boarding je pro něj jak akvapark. Možná v noci přilezu za mámou a počůrám se jí do postele. Ale vydržel jsem až do konce a přežil i smradlavýho Karlíka. Deny na mě může bejt hrdej!


57 komentářů:

  1. Gratuluji k preziti! Mama Psice je na tebe urcite pysna! Doufam ze si ji dovezl alespon par netopyru do polevky jako darek! Z plisne, kterou sis totiz mily Zmure dovezl, z te mama mit tadost nebude!

    Premyslim co asi ve skutecnosti delal Deny v armade? Tedy pokud tam byl… tipuju administrativniho pracovnika logistiky. Neco jako Radar z MASH!

    IK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně při Žmurově vyprávění mimoděk naskakovala hláška Igora Hnízda, když se v autobusu cestou na výlet táta Edy Součka podivoval, jak to všechno ve své vojenské kariéře stihl: "To víte, chlapci musí mít příklad!"

      Vymazat
    2. Mě teď naskočila ta scéna z "Na západní frontě klid".

      Jak tam voják na dovolence zjistí, že si s matkou a sestrou nemají co říct protože, jeho nezajímá debata o ubrouskách a co se událo u hokynáře a ony zas nebudou vidět rozdíl mezi vtipnou historkou o PTSD, po tom, co jsi nějakého nepřítele ubil lopatkou a smutnou historkou, jak neseš raněnýho kamaráda a oni ti ho zastřelili a tobě ta obětavost vlastně zachránila život.

      Až jednou najdeš Žmurovu postel prázdnou, tak je odešel ke svým spolubojovníkům, protože to je teď jeho rodina.

      A.P.

      Vymazat
    3. Myslíš ten starej ze 79? Protože v tom novým Klidu na západu scény z domova vlastně vůbec nejsou. Jsou to jatka točený na efekt. Já ten starej neviděla, ale jednu dobu jsem četla Remarqua (v takovým celkem depresívním období a ty knížky tomu moc nepomáhaly).

      Žmur teď musí hledat novou tvář, protože airsofťáci se neukázali jako úrodná nika. Já pořád doufám, že ho chytnou larpy, fantasy nebo aspoň punk, ale vypadá to, že se nám pomstí fotbalem.

      Vymazat
  2. Jak tak na to koukám, vojna hadr :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že tenhle tábor se bude těžko něčím triumfovat.

      Vymazat
  3. Jestli Žmur sdílel stan s Karlem Černochem, tak tomu říkám winner of the year. Jinak Trudi si ke své táborové premiéře taky vybrala nejdeštivějších deset dní těchto prázdnin. Ale byla to selanka - jen jedna zlomená klíční kost (ne její) a myš (jménem Lžíce) a hmyz ve stanu. Dokonce připustila, že by si to příští rok zopákla, tak to vnímám jako úspěch.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš jestli to nebyl Karel Long Sláma;) Jaký žánr si ke svému tábornickému debutu Trudi vlastně vybrala? U nás jen trneme, s čím se vrátí Čičman. Koňský blechy? Legionářská noha z holínek? Opar z první líbačky za chlévem?

      Vymazat
    2. Hotel Transylvánie ;-) Stany, latríny, přívoz, čtyřminutová sprcha třikrát za pobyt; jo, a další highlight pobytu bylo hovno ve sprše: "Mami, a zrovna v té jediné, kde byl závěs!"

      Vymazat
    3. No co? Ty bys taky nešla srát do otevřený kabinky... :-D

      Vymazat
    4. Takhle: pripadala jsem si jako Herodes kdyz jsem poslala 4letou Kudrlinku na atletickou pripravku… a co teprve, kdyz jsem ji vyzvedavala!

      Ale vy jste opravdovi pratele, hned si pripadam lip:)))

      Hovno ve sprse je hodne drsny… umrit spinou nebo odporem?

      Vymazat
    5. F. Tak to hovno ve sprše zůstane jako paměťová kotva spojená s táborem už napořád! Předpokládám, že to je důkaz strašlivosti místních WC.

      Jo, na podobný zážitky si myslím, že je potřeba připravovat přesně od těch 4 let, ať to potom není příliš velký náraz. Až Kudrllinka potká toho svýho hovňouse ve sprše, chladnokrevně ho přeskočí atletickým překážkovým skokem.

      Vymazat
    6. Ano, je v treninku- na dovolene se me ptala zda tam maji i stadion a kde ma svuj diplom za 100m prekazek! A kdyz z Macochy uz nemohla jit, zarvala “jedu jedu jedu” a posledni kilometr k autu dobehla :)))

      Ovsem kdyz si vzpomenu na Dlouhonozku, ktera odchodía cely tabor v jednech ponozkach, tak sprchy zustanou nevyuzity :(

      Vymazat
    7. Za nás se na tábory odkládaly děti na 3 týdny, ale ponožek jsme měli mít jen 7 párů. Pamatuju si kluka, co tenhle nepoměr řešil tak, že prvních 7 dní nosil čisté ponožky a pak očichával ty použité a bral si ty, co smrděly nejméně.

      Na puťákách sprchy nebyly, měli jsme tam venku jen takovej mycí žlab, kde se dala provádět ranní hygiena ve studené vodě. Dalo se tam i umejt klidně i celý tělo, pokud někdo po ránu ještě rozespalej miloval studenou vodu.

      Na kadění byla latrína, což byla obdélníková jáma, nad kterou byl speciální záchodový stan vybavený i dřevenou tyčí, na které se sedělo. Hovínka dole se zasypávaly vápnem, takže to bylo i zdravotně nezávadné, kdyby chtěl nějaký bacil vylézt.

      Kolem stanů byly takové hrobečky latrín z minulých let.

      Po dlouhých desetiletích jsem se tam chtěl z nostalgie podívat, i jsem našel lesní cestu, po které se tam dalo zajet, jenže jsem neprozřetelně vystoupil z auta, abych se podíval na nové (asi 20 let) ohniště, a ony tam byly feťácký jehly, tak jsem se na hledání tábornického paloučku pak už vykašlal.

      Nevstoupíš 2x do stejné řeky.

      A.P.

      Vymazat
    8. Paměťová kotva to bude hlavně pro autora produktu, si myslím :-)
      Galahad: A víš, že aji klidně šla? Mám k tomu dobrou průpravu z Hostimila (brněnští modří už vědí). Kamarádky mi legendární větu "jsou to úplně normální záchody, akorát tam nejsou dveře" připomínají dodnes.

      Vymazat
    9. Inu... tak tady někdo zjevně dal přednost dveřím před mísou. Holt každej máme ty priority nastavený jinak... :-D

      Vymazat
    10. No, za starého Říma nebyly ani přepážky a vedla se při vyprazdňování běžná konverzace.

      Kdyby se ještě odstranily přepážky a zavedly povinné tógy, tak by se ten tábor mohl ještě zdražit.

      Děti by se učily utírat si zadek houbičkou na tyčce a latinské časování.

      A.P.

      Vymazat
    11. Na jednom veřejném WC ve Vietnamu kdesi u rušného autobusového nádraží byl v podlouhlé místnosti jen odtokový kanálek a před ním postavené cihly po dvou. Na cihly sis dřepl a vykonal to svoje, konverzujíc přitom nezávazně s Vietnamkou na cihlách vedle. Teda já ne, protože jsem v tomto ohledu středoevropsky stydlivá (a taky jsem neměla naučený ty správný vietnamský záchodový small talks).

      Vymazat
    12. To je děsný. Trochu mi ten ekonomický Drak Jihovýchodní Asie připomíná breněvův SSSR. Záchody měli sice suché a ze dřeva, pěkně ohlazeného a čistého.

      Jenže to jednak nikdo neuklízel a jednak půlka sovětských pionýrů nevěděla jak to přesně použít, lezla nahoru a trefovala se do záchodu z větší výšky... a sem tam někdo netrefil. Pak už se museli trefovat všichni.

      Co jídlo ve Vietnamu?

      A.P.

      Vymazat
    13. Nejlepší na světě. Nebylo mi špatně ani ze street foodu, jediná kalamita nastala po "pralesním jelenovi na chilli" z restaurace. Nejspíš to bylo mýtické zvíře, které se pomstilo za snězení.

      Vymazat
    14. Pralesní jelen byl asi nějakej odpad od McDonalda, co tam hodili do pralesa na plechovku Agent Orange (chilli) a někdo to našel a přinesl do restaurace.

      Ale už jsem slyšel chválu na Vietnamskou kuchyni, tak jsem rád, že jsi mě to potvrdila.

      A.P.

      Vymazat
  4. Člověk má děti od toho, aby měl co psát na blog... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, bez nich jsme žili pohodlným životem, v němž jsou hlavní témata jen opulentní večeře a korejský pleťový masky. Konečně zase něco syrově realistického!

      Vymazat
  5. Hotový "Jak jsem vyhrál válku". Žmur už by mohl velet rotě čtvrťáků.


    Těch 300 kliků mi připomnělo tu věznici v Miami.

    Ve skutečnosti byly dvě. V první byli mladí do 24 let, kde jim udělali místo vězení vojenskej přijímač, pořád dokola dělali kliky, běhali, řvali Yes Sir, nesměli se instruktorům podívat do očí, ti se na ně zase nesměli nikdy usmát.

    Druhé vězení bylo pro dospělé, ale cely jak v Alcatrazu, kde jedna stěna je mříž. Cely byly sice dvakrát větší než v Alkatrazu, ale v každý 16 postelí, mezi nima trochu místa, aby se tam dalo projít a tam zavřenejch 16 chlapů 23 hodin denně. Někteří na doživotí.

    A.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A.P. Tak jestli je to první míněno jako přípravka pro zralý vězně, tak by bylo asi lepší kluky naučit balit cigára a ležet na posteli. Ale chápu, ať se mládí vydovádí - při doživotí je času na kontemplace na zavšivený matraci až až.

      Vymazat
    2. Zejtra v noci to dávaj ještě jednou.

      Ve skutečnosti mě při tom napadlo, že ti řvoucí (povětšinou černoští) seržanti instruktoři jsou takový jejich lepší mámy a tátové. Takovým dost nepravděpodobným způsobem, když tam na ně pořád řvou.

      Ale když ti někdo pořád šlape na paty, že to neděláš pořádně, tak tě nakonec donutí to udělat pořádně.

      Oni to i říkali, že je potřebují rozložit, aby je pak zase složili.

      Tam neprojde prokrastinace, vtipný odpovědi, otrávený ksichy, drzý úšklebky, smlouvání, brek, neposlouchání a další triky, co děti zkoušej na rodiče. Neuděláš, co se ti řeklo, hned si dáš deset, dvacet kliků a hned to musíš dělat znovu a pořádně a tak pořád dokola. Seržanti tam za tebe úplně přeberou boj sám se sebou.

      Ve vězení pro dospělé bylo pro ty, nad kterejma už systém zlomil hůl. Problém byl, že tam byly i gangy a tedy jsi proti několika a taky tam má kde kdo problém s anger managementem. Ten jeden hned skončil na samotce. Sice byla bez krys a hmyzu, ale taky bez denního světla. Měl jsem podezření, že jim tam někdy zvenčí zhasnou a mají tam terapii tmou.

      A.P.

      Vymazat
    3. Ja nevim, esi jsou vsichni mamy a tatove. Myslim, ze te prace v takovym podniku rychle zlomi - anebo uz tam jdes nalomenej. Chtela bych videt statisticky podil "mamotaty", to je spis z nejakyho filmu, ne?

      Vymazat
    4. To je právě to podivný.

      Ono jim tam nezáleží na někom konkrétně. Na první úrovni jim záleží na tom, aby je nenechali udělat nic špatně, aby na ně furt řvali, dokud to dotyční neudělají pořádně - protože to je jejich práce.

      No ale na další úrovni vědí, že celej systém je vymyšlenej tak, aby dotyčné pokud možno uchránil od vězení, recidivy a naučil je dělat pořádně jejich povinnosti, na což se jejich rodiče vyflákli.

      Ona to je kopie normálního vojenského výcviku. Celá finta vojenského přijímače je o tom, tě neustálou buzerací dostat do situace, kdy chceš seržantovi sebrat radost na tebe pořád řvát a tak sám objevíš, že nejlepší způsob je pořádně plnit, co se po tobě chce a tak jim nedat kýženou záminku. No a v ten moment je z tebe voják.

      Tady je dokonce na začátku scéna, kdy se seržanti připravujou na nový rekruty, všichni v klidu a pohodě a šéf jim říká: "Hned jak přijedou, tak na ně začneme řvát, seřadíme si je, odvedeme na ubikaci,ostříháme a budeme je pěkně dusit.." jakoby to bylo celé představení, což do jisté míry je. Pak přijede autobus s rekrutama, jakoby se mávlo proutkem a začne řvaní.

      Ono to rozhodně nevypadá jako něžné mateřské objetí, ale když si dítě třeba zkusí rozsypat po pokoji popkorn, jen aby vědělo, zda to projde, tak to něžným objetím taky nenapravíš. (No, vlastně i to by šlo, ale muselo by trvat několik hodin, aby to dítě pořádně otrávilo.)

      Musí přijít represálie. No a na to jsou tady oni, protože rodiče v tomhle selhali.

      A.P.

      Vymazat
    5. To může rozseknout jen někdo, kdo zná bachaře nebo bachařku naživo, a ne jen z filmů. Hlásí se někdo?

      Já jsem znala díky mámině práci jen sestry z děcáku, takže takový bachařky ve věznici pro nejmenší a všechny byly psycho. Když tam přišla nějaká mladá a hodná, tak do půlroku z ní byla stejně jen protivná chladnokrevná vychna, co o dětech mluvila se stejným emočním zaujetím, jako by to byly předměty.

      Vymazat
    6. Sester i z normálního děcáku bych se bál víc, než řvoucích dozorců.

      Kdysi jedna kamarádka tam dělala psycholožku... zaměstnankyně tam kradly dětem dárky na vánoce a nosily to domů svejm vlastním dětem.

      A to je to soft, co jsem o děcákách slyšel.

      A.P.

      Vymazat
    7. Jen člena Justiční stráže... to neni úplně vono, to bych nepočítal... To toho instruktora, co řve na rekruty, bych asi vytáhl z rukávu spíš, než bachaře.

      V zásadě se to s těma lidma má tak, jak píše AP. Na rekruty neřvou proto, že by je z toho obzvlášť příjemně lechtali motýlci okolo pupíku, ale protože tady je víc než kde jinde potřeba pečlivě rozlišovat, kdy čas na vtipy je a kdy ne... Spíš než duševní nalomení z hulákání na podřízený se těmhle lidem na rodinejch vztazích nepříznivě podepisuje to, že jsou furt v někde v prdeli, i když by je žena s dětma potřebovala doma.
      ...což je mezi vojákama obecně dost rozšířenej problém, kterej zase ale bachař spíš mít nebude, jelikož ten se domu dostane po dvanáctihodinový šichtě, ne třeba půlročnim turnusu...

      Vymazat
    8. A.P. Jo, to se dělo. Ale horší byly spíš nadávky a zacházení s těmi, co byli postižený.

      Galahad: No to věřím, že je mazec, než si to sedne. Pak je to asi o zvyku, jako s kamioňákama, jen na takových delších trasách.

      Vymazat
    9. Psice

      Paradox je, že ti instruktoři na ně řvou a furt je buzerujou, s tím, že to aspoň sem tam některejm pomůže. Čeká se to od nich a sami sebe nezklamou.

      Kdežto ty vychovatelky mají bejt oficiálně hodný, nejsou, mají z toho pocity viny, který si pak vybíjejí na těch dětech, protože je to nejsnadnější.

      Viděla jsi Manželský etudy s tím fotografem? On odjel dělat kariéru do USA, asi občas přijel, ale manželka si navykla dělat a rozhodovat všechno po svém a když pak přijel zpět natrvalo, tak už nemohli fungovat společně a rozvedli se.

      A.P.

      Vymazat
    10. To jsem neviděla. Ale viděla jsem Requiem pro panenku a tam mi ty vychovatelky připomněly dětství u mámy v práci. Ne těmi tresty samozřejmě, ale tím obhroublým nezájmem.

      S tím fotografem - to záleží, jak dlouho to takhle dělali.

      Pokud roky, tak je to stejný, jako když si člověk zvykne žít sám. Jedna moje kamarádka takhle žije už hodně let a vůbec si nedovedu představit, že by vedle sebe snesla chlapa, který přirozeně generuje nějaký nepořádek a zabírá určité místo. I když s tím ona teoreticky počítá, že jednou někdo takový přijde. Já si ale myslím, že ten chlap by musel být z povahy věci právě duch (a většinu času být někde vypařenej).

      Vymazat
    11. Requiem pro panenku jsem viděl začátek a nějak se mi na to nechtělo dál dívat. U mý mámy v práci to byla spíš Inženýrská odysea, kde občas prošel Cízler.

      Ten fotograf tam musel bejt léta. Nikde jsem nenašel jak dlouho, ale řekl bych tak 3-5, maximálně 9.

      V prvním díle byli nejlepší pár. Jako jediní se brali aniž by čekali dítě. Společně předělávali byt. Vypadali takoví rozumní. On chtěl dělat fotografii, tak se to tak nějak snažil pochytit a uchytit se. Ona ho v tom podporovala. Když si je vygoogluješ, tak je taková normál fajn holka, se kterou se dá v pohodě fungovat.

      Jemu se v USA asi profesionálně dařilo, jenže v dalších pokračováních už je takovej "people pleaser". Jakoby se furt šteloval, aby měl správný názory skupiny, takže působil pořád trochu nuceně. Dělal tu nějaký projekty, ale po americku, takže to zas působilo divně.

      Na konci z něj vypadlo, že mu matka řekla, že se ani neměl narodit, tak to s ním zas pro změnu pěkně zamávalo.

      Ta tvoje kamarádka by potřebovala takovýho Složenicina. On byl děsně pracovitej, takže když se uvolnil, tak pracoval celý den a hodinu se věnoval manželce a dceři. Když se neuvolnil, tak pracoval celý den a na rodinu nezbyl čas. Ten by moc nepořádku nenadělal. Navíc v gulagu se naučil na stravu složenou z polévky, kaše a tmavého chleba, takže sotva nějaký pohlreichovský kecy, že řízek se dneska moc neusmívá.

      Jinak mi tvá kamarádka připomněla naši fyzikářku. Monology vagíny čekající na Godota.

      A.P.

      Vymazat
  6. Lámu se smíchy! Ale tohle jsou teda v kostce důvody, proč nemám příliš v lásce tábory. On je to u skautů sice v tomhle srovnání naprostý čajíček, ale podstata je přeci jen pořád táž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, když si vzpomenu na svý skautský, tak v podstatě ano. Místo dýmovnic lítaly šišky a vedoucí dělaly machry v jiných oblastech.

      Vymazat
  7. Vojín Karlík se zachránil sám... Ovšem co ti ostatní rekruti?
    ...v září se rozejdou do školních škamen a jen Bůh ví, jak se jejich PTSD srovná s nervózní třídní učitelkou... :-D
    Čichám čichám pár docela malejch časovanejch bombiček. Hele možná na Žmura teď doma nějakou dobu radši nezvyšujte hlas... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, to mě vůbec neděs. Žmur si váží nepřerušovanýho spánku v čistý posteli a z airsoftu je prý vyléčenej, takže za mě mise splněna. Kéž by to tak bylo i s koňma a Čičman, ale tam tuším jiný příběh.

      Vymazat
    2. Jestli je na léčbu PTSD další týdenní tábor během prázdin v ceně, tak co.

      Vymazat
    3. To bych spíš očekával nějakou kartelovou dohodu, pomocí který z rodičů nejdřív vypumpuje nějaký peníze military camp s příslibem úžasnýho dobrodružství na motivy black ops v džungli na kambodžsko-laoskym pomezí, a hned po tom psychoterapeut s nejasně formulovanou nadějí, že dítě uvede do původní duševní rovnováhy...

      Vymazat
    4. Zkratka ke kazdymu taboru poukazka na premiovou sadru, rehabku a psychoterapii, to mi prijde jako fer nabidka! Porad mam jeste nekde ulozeny cislo na Psyon a lecbu ketaminem...

      Vymazat
    5. Ketaminem říkáš...?
      Hele dělej, jak myslíš, ale aby se ti po psychonautických tripech nerozhodl, že to v džungli jihovýchodní Asie bylo snesitelnější... :-D

      Vymazat
    6. Ketamin... já myslel, že ten má přivézt Čičman od koní...

      A.P.

      Vymazat
    7. No to kdyby Psice nenašla to číslo na Psyon...

      Vymazat
    8. Sakra! A to se mě Čičman ještě výslovně ptala, co chci přivézt! Takhle dostanu zase rozlámanou tatranku...

      Vymazat
    9. Ou... Stíháš jí ještě napsat?

      Vymazat
    10. Nebo příměstský tábor mladch chemiků organizovaný Pirátskou stranou. - Tam se naučí ten ketamit mamince uvařit.

      A.P.

      Vymazat
    11. Rozlámanou tatranku z tábora? Takže nejsem jediná, kdo rodičům vozil chipsy a slané arašídy?

      Vymazat
    12. Počítá se i svačina, co jsem dostal na cestu na tábor?

      Vymazat
    13. Pokud to neni houska se sunkou tak jo!

      Ja teda z tabora od Dlouhonozky nedostala nikdy nic, zrejme pritvrdim!

      Vymazat
    14. Tak už mě Čičman podarovala - dostala jsem pár cereálních koleček šlohnutých od snídaně a šlohnutý korálky. Holka se neztratí!

      Vymazat
    15. Pak napiš, jestli jsi po nich měla trip. Cerealní kolečka se namočej do LSD, nechaj vyschnout, tak to vedoucí při šacování nenajdou a můžeš mamce udělat radost.

      Děti jsou dneska strašně šikovný. :-)

      A.P.

      Vymazat
    16. Nebyla to houska se šunkou.
      ...byla s vysočinou...

      Vymazat
    17. V tom pripade dobry… takova sunka tyden ve stanu… ale vysocinu bys prezit mohl!

      IK

      Vymazat
  8. Tak to je krásně napínavý článek a komentáře zas jako bonus. :-)
    Nostalgicky jsem se při pročítání ponořila i do svých táborových vzpomínek a tuším na puťácích zůstavaly ponožky v botách po celou dobu stejné :-)
    nomi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono dokud zůstávají v botách, tak je to společensky únosná varianta. Na problémy je zaděláno, až když se vyndají...

      Vymazat