čtvrtek 3. srpna 2023

Nevěřte plazům

 ...nejsou blbý!

„Jak krmit kočku, to ti vůbec nemusím vysvětlovat“ říká Olga a napije se kafe. „No a Jirka, to je těžší případ. Žere živý cvrčky, ale s trochou cviku to zvládneš za 2 minuty. Napíšu ti manuál“ dodává a podezřele rychle mi vrazila do ruky klíče od bytu, ve kterým jsem prostoduše slíbila deset dnů krmit kočku, potkany a gekončíka.

Když jsem se včera plížila chodbou k bytu, pootevřely se na řetízek dveře od sousedů a zase se rychle zavřely. Pak že je Praha anonymní město, kde vás lidi nechaj chcípnout na chodníku, běží mi hlavou spolu s otázkou, jestli stihnu nakrmit všechny zvířata dřív, než přijede policie.

Cvak, otevřou se dveře a jako první se na mě vyvalí obrovskej kocour a zalehne mi nohy se zjevným záměrem mě umazlit. To je samozřejmě útok na mou slabou stránku, protože obřím předoucím hromadám chlupů já nikdy neumím říct ne. Takže sedíme s Mackem v rozsypaným kočkolitu a musím si poslechnout všechno, co se tady za poslední dny událo. Zmuchlanej koberec a poházený plyšáky samozřejmě zamlčí.

Když dostane kapsičku a povolený množství pamlsků, přilne ke mně kocour řekla bych až gravitační silou. Naděje, že se stihnu cestou zpátky prosmýknout dveřmi bez něj, se povážlivě tenčí. O to víc, když zjistí, že jsem nejen lordem kapsiček, ale taky klíčníkem zavřených dveří k potkanům.

„Nekrm je, sežerem je spolu a nikomu nic neřeknem“ zkouší mě Macek zhypnotizovat a pak se snaží nenápadně se vlomit do klece, když sypu krmení do misky zády k němu. „Jen jsem si drbal svědivej zadek, asi mám červy“ vysvětluje obratně Macek a zajede do postele, jako by to bylo místo, na který má zákonem ustanovený právo. To je zase jeho slabina – neví, že tyhle kočičí triky já znám jak svý boty.

Sežerem je, packu na to

„Tak jdem kámo, ještě nakrmíme ještěra“ odnesu kocoura, kterej se nevzpouzí, protože správně předvídá nadcházející vrchol večera.

„Vezmi cvrčka z krabičky pinzetou a přidrž ho u Jirkovy tlamy“ píše se názorně v manuálu „Pozor – neumí sám lovit! Neházet živý cvrčky do terária!!!“  křičí upozornění na konci kapitoly „Gekončík“.

Tak tohle Jirku v mých očích shodilo někam na úroveň trepky nebo přešlechtěný čivavy. Jirka, kterýmu lítaj pečený cvrčci do huby, nemůže být zákeřnej. „Nekrm ho, sežerem ho spolu…“, zkouší Macek starý triky.

Jako zákeřný se každopádně ukázali cvrčci. Jak jste si asi všichni všimli, oblíbeným hostem posledních komentářů je Olga Hepnarová, která prostřednictvím tohoto příspěvku konečně našla své převtělení.

Jsou to cvrčkové, kteří vám nikdy nic neudělali. Žoužají svůj plátek okurky a přemýšlí, s kým se ten večer ve své zatuchlé krabičce spáří. A vy jste nasraná Olga nebo taky Mahábhárata, co se stal smrtí a ničitelem světů (klíčenky pro znalce popkulturních odkazů si rozdáme v komentářích).

Cvrčkové i se svou prodlouženou míchou rychle pochopí, že tahle pinzetka není na lechtání ani nošení dalších plátků okurek. V dalších sekundách mě docela dost mrzí, že se na ně nedá najet náklaďákem, protože ty svině furt uskakují, já ječím a kocour našeptává, že sežereme i cvrčky.

Konečně jeden z nich ulpí v pinzetě a já ho vítězně nesu na zlatým podnose natěšenýmu Jirkovi. Cvrček se ale ve smrtelný agónii vysmekne z pevného sevření a dopadne to terárka zakázaným způsobem. Naživo.

A teď co s tím. Šance polapit ho v členitým terárku je nula. Kladu si tedy druhou otázku v řadě, a to proč vlastně nesmí živý cvrček do Jirkova kvartýru. V čem má převahu? Je Jirka fakt tak blbej, že by se nechal cvrčkem postupně ohlodat?

Že není blbej Jirka dokázal dřív, než jsem si položila otázku číslo tři, tedy zda v nejbližším pet centru prodávají náhradníka ve stejné barvě. Nahrbil se do lovecké pozice a ulovil cvrčka tak odporně zneklidňujícím způsobem, že odteď vim, proč se lidi bojí při sledování Jurskýho parku, a že máme všichni v kousíčku DNA zakódovanej pocit, když jsme byli ještě opice a žrali nás hadi.

Přes mou fungl novou fóbii z plazů se vám můžu pochlubit taky nově nabytou schopností: stala se ze mě cvičitelka gekončíků!







60 komentářů:

  1. To teda! V tomhle ohledu jsem tým Macek, nekrmit a sežrat (než sežere on mě) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nas doma by Jirka obstal jen v pripade, ze by se zivil necim neskodnym, napriklad senem nebo granulema. Jo a diky za call of the void z minulyho postu, mam to s metrem a netusila jsem, ze to ma samostatnou kategorii:)

      Vymazat
    2. Call of the void jsem ani neznal ani neprožil.

      Když jsem se kdysi chtěl podívat dolů z ploché střechy činžáku, tak jsem se k okraji doplazil po břiše, hlavu vystrčil přes kraj, řekl si, že je to šílené a zase se pozpátku plazil pryč. Ještě teď se mi stahují stehna, jak na to myslím.

      Jestli znáte ty fotky jak montéři třicátých let stojí/sedí na traverzách budovaného mrakodrapu? - Tam by mě nikdo nikdy nedostal, i kdybych se jím měl prokousat.

      A.P.

      Vymazat
    3. A.P. Mám závratě už jenom z koukání z balkonu, takže na tyhle dobrodružství mě vlastně ani neužije. A fakt ti při tom nakouknutí dolů neprojela jednu pikosekundu myšlenka, jaký by to bylo tam spadnout?

      Mně to někdy projede hlavou, když přijíždí metro a pak se leknu, že se třeba někdy, jednou, zblázním a skočím tam. Je to myšlenkový záblesk, stejně jako když paralelně vidíš, že vedle tebe čeká na metro chlap v mexickým klobouku a mozek ti při té rutinní kontrole obyčejného světa zahlásí něco neovyklého.

      Vymazat
    4. Všechny části mého mozku jsou vzácně zajedno, že by to bylo hrozný. Věděly to, ještě jsem byl tak deset metrů od kraje střechy, podvědomí mi už stahovalo ty stehna, abych to jo nepřehlídl (to je jako když v letadle začne blikat a houkat nějakej poplach). Proto jsem se plazil po břiše.

      Taky to mám, když jen v TV koukám na ty vystupující skleněný cubicle na Willis Tower v Chicagu, na čínské skleněné mosty, na lidi plavající v tom šíleným bazénu Infinity Pool v Singapuru, kde při plavání není vidět kraj a vypadá to, že budeš chvilku plavat vysoko nad zemí, pak chvilku padat k zemi a zbytek roku posmrtně soutěžit o Darwinovu cenu.

      Pamatuju si, jak kamarádova přítelkyně jen tak ve třetím patře vylezla na okenní římsu, protože tak se jí okno mylo zvenčí líp. Na nohou měla dřeváky a vůbec nevěděla, proč nám to tak vadí. Nakonec zabralo, že jsem jí vyhrožoval, že jestli spadne a jen se zmrzačí, tak za ní nikdy nepřijdu do nemocnice. Moc nám nevěřila, že o něco šlo, ale alespoň vlezla dovnitř.

      To, co máš s metrem, mi připomíná jednu povidku od E.A. Poea. Už si to moc nepamatuju, ale myslím, že někoho zabil a schoval ho pod podlahou. Policajti tam přišli jen nějak z rutiny, ale jeho neposlouchalo podvědomí a začalo tam nadhazovat, že ten pohřešovanej by mohl bejt schovanej třeba pod podlahou. Přišlo mi to děsivý.

      A.P.

      Vymazat
    5. Mně stačí tyhle věci jako skleněný mosty vidět na youtube a začnou mi nekontrolovaně mravenčit nohy.

      Ale to je přece moje oblíbená povídka Černý kocour! Paranoidní alkáč utýrá kočku a vezme si místo ní domů černýho kocoura. Když je jednou zase v ráži, tak zabije svou ženu sekerou a zazdí ji spolu s tím kocourem ve sklepě. A když přijdou ti policajti, tak si je děsně jistej, jak to chytře vymyslel a klepe právě do tý zdi, odkud se ozve mňoukání. Poe je šílenej.

      Vymazat
    6. Jojo, je spousta divných věcí, co má nějakej název a kategorii! :)

      Vymazat
    7. Psice

      Třeba jich napsal víc podobnejch, ale asi to bude ona.

      Poeův svět musel bějt šílenej. Když mu byl rok, táta utekl od rodiny. Když dva, umřela matka. Pak ho strčili do dětskýho domova. Pak ho adoptovali bohatí Allanovi a v šesti ho poslali do internátní školy v Skotsku a pak v Londýně (továrny na úchyly). V 17 už byl alkoholik a v 18 vstoupil do armády.

      Tak nějak si prošel vším, čemu by se měl vyhnout.

      A.P.

      Vymazat
    8. Quanti: Je zajímavý, že zrovna tahle je dědičná - stejně to má s metrem Čičman, a to jsem se před ní pochopitelně nechlubila.

      A.P. Jo, ještě měl takovou podobnou - jak chce nějakej chlap zabít starce a každý večer mu vkročí do pokoje o trochu víc (pomalu otevírá dveře na skulinu, dívá se na něj jak spí a nenávidí ho). Ta je snad ještě horší.
      Mám ho ráda, zase mohl s tímhle backgroundem někoho zabít a umučit on sám (a nikdo by se nedivil). Takhle po něm zbyly mrtvoly jen v knihách.

      Vymazat
    9. Třeba sem tam někoho krouhnul, ale nikdo neměl podezření, protože to nedělal jako v těch povídkách.

      Jednou jsem poslouchal o španělským, ďábelsky hloupým sériovým vrahovi, ten vraždil pokaždý úplně jinak, tak nikoho léta ani nenapadlo, spojovat ty vraždy dohromady.

      Jednou pak jeli s vyšetřovatelem v autě a v rádiu zrovna mluvili o jiným chyceným sériovým vrahovi, řekli kolik zabil lidí a tenhle začal najednou prosit vyšetřovatele, ať ho na chvíli pustí, protože ten v rádiu měl o pár mrtvolek navíc a on chtěl prostě překonat rekord.

      Ale Poe se z toho nejspíš vypsal a pak už neměl potřebu to realizovat.

      Vlastně ta jeho vize světa bude asi druhá strana mince k tomu, co čteme u Jane Austin a spol.

      A.P.

      Vymazat
    10. No, tak skleněné mosty a bazény - mi úplně bohatě stačí jen o tom číst tady v komentářích :-).

      Ala metro - to je asi normální, mě to napadá u tramvají či vlaků a děti nezávisle taky. (nebo to je divné a podobné existence se setkávají na blozích)

      Vymazat
    11. Nomi, takže to možná vůbec není ojedinělý a kdyby se někdy na frekventované stanici typu Můstek udělal průzkum veřejného mínění, tak by možná polovina čekajících bojovala s pocitem strachu, že tam skočí!

      Vymazat
  2. Jirka si evidentně zvládnul vycvičit majetelku... Teď viděl novej obličej a asi došel k závěru, že toho cvrčka radši uloví, jinak by mohl bejt bez večeře... :-D
    ...protože nevěděl, že jsi od majitelky vycvičená taky...
    ...i když blbě... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jsou plazi obecně chytřejší než si myslíme jako namistrovaní stvořitelé AI, pyramid a blikajících Hello Kitty přívěšků. Ještěže tenkrát přilít ten asteroid!

      Vymazat
    2. No to v každym případě. Ostatně zlí jazykové tvrdí, že Bůh ještěrky ňuknul, protože si vymyslel nový super zviřátka, který ale byly na konfrontaci s těma ještěrkama moc malý a křehký...

      Vymazat
    3. Mamíííí, kup mi nový zvířátko, mě už ty dinousauři nebavěj...
      Nový nejdřív až ty starý vyhynou a jdi si dělat úkoly.
      ---Práááásk---
      Mamííí...

      Vymazat
    4. Psice

      Kamarád z vejšky choval leguána a zábavně nám popisoval, jak leguán leze po větvi, rozvážně dává nohu před nohu, pak udělá zadní noha rozvážný krok vpřed, pevně se chytne... ovšem přední nohy, leguán pak zvedne tu přední nohu, aby udělal další krok a spadne.

      Ale leguáni jsou možná takoví Somálci plazo-dinosauřího světa.

      Mezi nejchytřejší zvířata asi patří veverky. Lidi ještě nebyli schopni vymyslet krmítko pro ptáky, na které veverky nevyzrajou. Úplně vidíš, jak má veverka v hlavě učitele fyziky i s pravítkama a křídou, všechno to pečlivě propočítá a nakreslí a pak jde na věc.

      Galahad

      Oni savci už v tý době byli a když býložravej plaz/saurus padl na masožravýho savce přiměřený velikosti, tak mu šlo o život, jedno že měl prabratránky T-Rexe a Brontosaura.

      Spíš to vypadá, že se Bůh nechtěl moc babrat s každým druhem, nastavil pravidla evoluce a "Za 250 miliónů let dejte vědět kluci, kdo vyhrává. Já si jdu dát šlofíka".

      A.P.

      Vymazat
    5. Miluju tyhle imaginace "Země jako (ne úplně nejpovedenější) školní projekt" apod. Země jako akvárko se zvířátkama na hraní je ještě další level :D

      Vymazat
    6. Veverky jsou nejlepší ty lítací, škoda, že tu nežijou.
      Já jsem zase slyšela příběh o leguánovi, kterýho si známí známých koupili v krabičce, ve který si lidi kupují vlašák.
      No a po pár letech měl něco přes metr a žil s nima normálně v obývaku, protože z terárka vyrostl. Válel se nejradši pod topením a chodil je vítat ke dveřím jak pes.

      Vymazat
    7. Tak to byl nějakej lepší leguán, ale zase mimo terárko... to pak nevíš co v obýváku olízl a kam se vydělal.

      A.P.

      Vymazat
    8. On prý chodil na jedno místo a byla to neškodná veganská hromádka. U masožravých je to asi horší.

      Vymazat
  3. Ach ta Olga. Já zas náhodou jel osmičkou a v zastávce Kamenická nešlo nevzpomenout. I mě napadlo vystoupit, jestli tam je pomníček (těm osmi, jí přeci jenom asi sotva), ale pak jsem radši nepokoušel osud. Může tam zrovna jet někdo po chodníku náklaďákem, může na vás spadnout někdo, kdo nahoře na špičce hromosvodu zrovna fotí selfie a ztratí balanc, může tam dopadnout nějakej ruskej Iskander na steroidech, co ztratil směr už někde na Ukrajině a navíc bůhví, jestli v příští tramvaji bude zase volné místo k sezení.

    Ale chtěl bych podotknout, že cvrčci jsou teplomilný hmyz, takže bych je před krmením strčil prochladnout do lednice a s chladem drkotajícíma kusadlama by jim to uskakování mělo jít o poznání hůře. Plazi jsou taky chladnokrevní tvorové, takže vlastně kdyby si před krmením pobyl v lednici i Jirka, tak by se do něj dali cpát cvrčci jak šišky do husy a kdo ví, třeba by gekončí steatózní jatýrka byla hitem luxusních restaurací příštích let. Když už budeme všichni mít i našeho vlastního Michelinského průvodce. (My bez vlastních restaurací aspoň jako bůra na daních.)

    A.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam vystupovala v úterý, když jsem šla do Stromovky. Žádnej pomníček tam není, dokonce tam nemá pomníček ani legendární Jiří Kára, co si tam kousek bral svou milou a točilo se to na VHSku. Odvozuji z toho, že se teprve čeká na něco opravdu monumentálního, co se na tom místě stane a zaslouží si to vytesat do mramoru.

      S tou lednicí se můžeš taky šeredně napálit. Jeden můj známej choval axolotla a ty cvrčky pro něj měl na balkoně. Jenže byla venku už zima a v čase krmení zjistil, že jsou kluci úplně kaput. Hodil je do koše a někdy kolem půlnoci ho vzbudilo cvrkání po celým bytě. Pár rozmražených průzkumníků navíc podlezlo dveře a vydali se k sousedům po paneláku, takže zanedlouho cvrkalo celý patro a stálo ho to spoustu zbytečných flašek a čokolád.

      Vymazat
    2. Smrt. Ježiš. Nikdy nechci doma nic živícího se hmyzem.

      Vymazat
    3. Jiřího Káru jsem vůbec neznal a poté, co mi Google ukázal, kdo to je, jsem se zastyděl. Nejejnže jsem do těhle kruhů nepronikl, já ani jsem nevěděl, že existují.

      Ale... před pád dny jsem zato potkal aidsového, bezdomovského prostituta Karla "Karima" Lampu z Pragulic, který mě překvapil hlavně tím, že je ještě naživu - dříve se na AIDS umíralo (film Hours, Fredy Mercury, Anthony Perkins). Poznáte ho snadno, protože má černé (někdy stříbrné) oční stíny. Nosí to, protože "je prostě sám sebou" (aka attention whore) jak vysvětlil jednou v TV. - Prý je vzdělaný, ale stejný novinář o kus dál píše, že skončil na ulici už ve 14, takže si to vzdělání ani nedovedu představit. Na emiminu se někdo podělil o jeho informaci, že Karlův most měří 4 km. Takže možná jen novinář nevěděl přesně, co to vzdělaný znamená a myslel, že to je něco jako, že jste sympaťák a říkáte vtipné nesmysly.

      Ta historka s cvrčkama je dobrá, ale já bych je určitě spláchl do záchoda (nebo hodil do ohně v kamnech). Hodit si do koše v bytě něco, co vypadá jako šváb... když víme, že švábi dlouhodobě soutěžej s Iggy Popem, kdo přežije víc chemie a radiace...to by mě nenapadlo.

      A.P.

      Vymazat
    4. Quanti: Přesně. Maximálně něco půjčenýho, kdyby se nám zase přemnožily smutnice v pokojovkách:)

      A.P.: K němu jsem se chystala v rámci Pragulic (prohlídky Prahy s bezdomovcem), ale nakonec jsme vybrali jinýho gay prostituta a bylo to taky silný. Vzdělanej nevím, spíš se o něm psalo, že si dost vymýšlí, ale co za ty roky na fetu chceš. Černý díry v mozku nemilosrdně pohlcují vzdělání i vzpomínky, jak to bylo doopravdy.

      Vymazat
    5. Psice

      Taky mě napadlo, si to někdy vyslechnout, ale celkově z toho vychází, že to je dohromady zas takovej divnej korporát s přesně určenými povinnostmi.

      Místo chudáka v ponížené póze na Karlově mostě pak vidíš toho největšího frajera, ktere si vybojoval to nejlepší místo, jak paviání alfasamec, uplatil ochranku mostu, umí správně zahrát na city, vyděláva 4000 denně a nejspíš se páří se všemi bezdomovkyněmi v okolí.

      Podobně s fetkama, co si píchají přímo v podchodu Václaváku všem na očích, prostitutkama všeho druhu a nejspíš i lidech, o jejichž existenci ani nechci vědět.

      Teď je v TV seriál o nejhorších věznicích světa. Děsný jsou všechny, jen v USA maj tvrdej drill, bydlí ve stanech v poušti, nosí růžové prádlo a ručníky a při práci u silnice v úmorným vedru se mohou sice napít, ale už ne vyčůrat.

      V Latinský Americe věznici prostě převzali vězni/gangy, postavení a úkoly máš podle toho, co jsi provedl a když tam přijdeš za znásilnění, tak tě utopí v bazénku. Zato si tam můžeš vzít manželku, protože ve vězení je život lacinější. Strážní jsou jen u vchodu a spíš jen zapisujou příchody a odchody.

      V Bulharsku mají věznici, kde máš postavení podle toho, jak jsi bílej. Ne, že by to byl pro zavřeného Bulhara či Němce nějak speciálně příjemné místo, ale barevný tam pravidlně mlátěj, místní cikán má nervy i kdy po propuštění musí kolem té věznice jen projít a uprchlíci z Afgánistánu hořce litují, že si nezašli a nevzali to přes Itálii, protože ti tam jsou biti ze všech nejvíc.

      Čekám, jestli v posledním díle bude ta Ukrajinská věznice, co uvnitř nejsou mříže. Jen na budově administrativy. Pár místních krejčířů je zavřenejch v kobkách nejpřísnějšího oddělení, ale v ostatních prostorech jsou cely pro osm lidí a ono si tě už těch sedm dalších srovná, aby jsi dělal přesně to, co po tobě dozorci chtějí. Tam se žádný drzosti nepřipouštějí, natož nějaký výbuchy nevládnutého hněvu.

      Tak nějak si připadám jak Buchtík na těch zábavnách strojích (při výletu na měsíc).

      A.P.

      Vymazat
    6. Jé, a je tam severokorejskej Camp 22?
      Má to společný prvky s temnou turistikou do Černobylu a se sledováním horrorů. Vylítne ti adrenalin, a po něm hned dopamin díky uvědomění, že tohle není tvoje realita, že se vrátíš do zaprděný Prahy, kde se největší zločiny dějou při rozdělování prachů na Magistrátu a při okrádání turistů na trdlech a ve Smečkách.
      Takže je to vlastně taky fetování, jen vlastních hormonů.

      Vymazat
    7. Koukal jsem se a není. Poslední je Miami.

      Asi nějaký vězení pro důchodce, ti mají rádi teplo, kdežto Camp 22 vypadá jako pro rodiny s dětmi a vnoučaty.

      Já Camp22 vůvec neznal, tak mě to 22 zmátlo a napadlo mě, že se třeba inspirovali Hellerem a maj tam knihu pravidel, kde se píše, že šíleného vězně možno propustit na vlastní žádost a vlastní žádost ukazuje, že mu to dost myslí a dotyčný není šílený.

      K jídlu, že tam mají bavlnu v čokoládě a všichni strážní mají hodnost majora (소령) a jmenují se 소령 소령 소령.

      Do Černobylu bych se asi jako turista podívat nejel, i když teď tam jsou prej už i onačejší zážitkové dovolené, jako safari, kde si můžeš zastřelit nějakýho vojáka, projet se trochu pod dělostřeleckou palbou (na to se nevzstahuje cestovní pojištění) a tak.

      Ale kdyby někoho napadlo založit v zamořený oblasti Rudého Lesa hřbitov, tak bych se tam klidně nechal pohřbít. Možná i s nějakým talismanem z černobylitu pro onen svět, protože kvůli tomu by mi hrobeček asi nikdo nevykradl.

      Největší zločiny jsou všude stejný a nechceš o tom vědět víc.

      Ale jo, všechny tyhle adrenalinový věci jsou taky závislost. Mělo by se to prodávat rovnou s terapií.

      A.P.

      Vymazat
    8. Tyjo, mít funus v Rudým lese, to je novej pohřební punk! Všichni hosté by měli chemickej oblek a místo ucancanejch houslí by tam jen pípaly dozimetry. To chci, včetně toho radioaktivního škapulíře pro místního převozníka. Toho si představuju jako nezkrotného Djatlova ze stejnojmenného seriálu HBO. Paradoxně žil v reálu docela dlouho na to, kolik spolykal sievertů.

      Vymazat
    9. Úplně jsi mě zaskočila, já to chtěl pojmout zcela bez hostů. - Něco jako hippícká svatba v Las Vegas, jenom zůčastnění a místní obsluha.

      Pro Djatlova teda ještě dvě mince z černobylitu.

      Myslíš, že každej dozimetr pípá na jiným tónu, že by se z nich dalo sestavit něco jako zpívající fontána?

      A.P.

      Vymazat
  4. Každopádně bych si tuhle epizodu cvičitelky gekončíků napsal do životopisu. Není toho moc, čím se člověk může odlišit od masy a přitom na to stačí jedno zvládnuté kouzlo s pinzetou :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastně plánuji spolupráci s televizí na pořadu ve stylu Kočka není pes, jak se tam Desenský zaníceně rozčiluje nad seniorkama, co oslovují svý psy ve zdrobnělinách.
      Já bych takhle chodila dělat chytrou do domácností, kde chovají plazy a pavouky.

      Vymazat
    2. Zkusil jsem si tě představit, ale nejde to. Vychází mi z toho něco jako ta Hezuckého reklama na czc.cz, jak se tam přepíná z nějaký matky na sebe a zpět, jen mě to problikává od blondýny v červenejch plavkách k té tmavovlásce, jak jsi se popsala.

      Tak se ani nepropracuju k tomu, jak říkáš v pozoru stojícím osmiletejm klukům, že správnej plaz by se měl jmenovat Rammstein, Rothschield, Robespierre, nebo Rambo (ale nikdy Rambi) a pavouk Maryša, Mylady, Medici či Meghan.

      A.P.

      Vymazat
    3. Doufám, že ti to nebude brát moc času při realizaci business plánu na falešný pasti na hmyz.

      Vymazat
    4. A.P. Spíš bych jim vysvětlovala psychologii vzájemné komunikace a lovu. Desenský prý při výchově psů leze po čtyřech, štěká a kouše neposlušný čokly. Oproti tomu si stačí při výchově plazů lehnout pod lampu a strnule zírat.

      Žena: To se nevylučuje, ale doplňuje.

      Vymazat
    5. Uz tomu rozumim- past na hmyz zustane prazdna, jen musime doplnovat jesterky!

      Prosim nezapomente implementovat proces a nastavit spravne dokumentaci, predevsim o likvidaci tel zemrelych precpanych jesteru!

      IK

      Vymazat
    6. Psice

      Takže taková zen meditace.

      A.P.

      Vymazat
    7. IK, psice: Já si když tak vezmu na starost tu dokumentační část, případně ISO certifikaci.

      Vymazat
  5. Jestli je ta fotka Macka opravdová, tak Psici asi nakonec přeci jenom ukecal a sezobnul ty potkany rovnou dva :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to kus kocoura (a je po kastraci, takže svý sexuální choutky, u kterých se pálí kalorie, vyměnil za gaučík a kapsičku:). Kocour našich vypadá nápodobně.

      Vymazat
    2. Tak nějak jsem se zarazil, na co vlastně někdo potřebuje vykastrovanýho kocoura.

      Připomíná to ten mexickej film, kde si jedna panovačná matka určila jednu z dcer, že o ni ve stáří bude pečovat (a tedy nebude mít vlastní rodinu).

      Když už mít kocoura, tak ať si lítá po okolí, zakousne kdejakou myš a nepozornýho ptáčka. Všechny kočky po okolí ať maj jeho potomky a občas se může objevit pokecat o svých dobrodružstvích a nechat si odstranit parazity. Takovej rockstar kocour.

      Ne něco jako kočičí ekvivalent Václava Moravce.

      A.P.

      Vymazat
    3. Jenže tyhle kočky žijou v Praze na Vodárně, kde hulej šantu, oddávaj se nezávaznýmu sexu a mají tasemnice. Starý ženský tam tuhle hippie komunitu krmí.
      Ale to doma nechceš, dělit se o škrkavky a toxoplazmózu. 90 % pražských koček jsou voňavky se značkovýma škrabadlama, co žerou kapsičky s foie gras.
      Tyhle kočky, o kterých je řeč, to jsou kočky venkovský. Možná jsou na první pohled sexy divoženky, ale na druhej pohled jsou to redneck kočky, co si s nějakou hygienou nelámou hlavu a vykadí ti natrávenýho potkana na koberec i s ocasem. Dobrou chuť, pokud právě obědváte, jak říkal Železný ve Volejte řediteli.

      Vymazat
    4. Tasemnice a škrkavky doopravdy nechci. Toxoplasmozu taky ne... když vidím, jak vypadá Flégr, tak se toho fakt dost bojím.

      Jo, zrovna jsem jedl, ale nějak jsem od dětství znecitlivěl.

      Natrávenejch potkanů se zas tak moc nebojím. V TV jsem viděl pitvu krokodýla a byl v něm nějakej natrávenej mýval nebo bobr nebo tak. Vypadlo to jako velký rozšláplý hovno na kostřičce, tak jsem si říkal, že všechno, co sníme, se stejně časem začne podobat hovnu. Na to, jak rozdílně to může vypadat na začátku a jak si to je podobné na konci, je to vlastně jen další varianta věty "Všechny cesty vedou do Říma".

      Ta Vodárna, to je v Korunní na Vinohradech? Napadlo mě, jestli ty kočky žerou salámy od Babiše z Kosteleckejch. Nějak mi tím nezávazným sexem, hulením a promořením připoměly hereckou komunitu a ta by nic od Babiše nevzala do huby a jestli, tak jen tajně.

      A.P.

      Vymazat
    5. Myslíš, že se z Flégra stal ten covid kazatel s mrazákama, protože má toxo? To je klidně možný.

      Jojo, to je ta ulice. Myslím, že si moc nehrajou na intouše ani na to, kdo četl Zahradní slavnost. Za kosteleckej párek by se neštítili ničeho. Možná jsou spíš na způsob Prchala než Trojana.

      Vymazat
    6. Přitom si myslím, že zrovna kočky jsou pro Zahradní publikum nejlepší publikum. Ty to nijak poznamenat nemůže.

      S tím Flégrem asi přímo ne, ale následků se rozhodně nebojí. Fenič po přejmenování letiště ze strachu před lidma utekl do Itálie. To Flégr sotva.

      A.P.

      Vymazat
  6. AP, kez by to bylo takhle jednoduchy.

    Mam dva kocoury- jeden, vykastrovany, je mazel a ultralovec, donese vse od sousedovic andulky po veverku.

    Druhy navstevu veterinare bojkotuje… nemazli se,nelovi, pres leto je z nej vypelichana kostra podlehajici rozmnozovacimu pudu- tu rozsekla hlava, tady prokously ucho.

    Nehazela bych ty samecky do jednoho pytle!
    IK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt jo? A je ten druhej pořádně vykastrovanej? To si teda nedovedu představit, jakej byl s koulema.
      IK, a už máš založenej blog, abych navázala na ty nezodpovězený otázky u Galahada? A co A.P.?

      Vymazat
    2. IK

      Fakt jo? To teda koukám. To skoro vypadá, jako by každý z nás měl mezi kočkama svýho avatara.

      Ten vykastrovanej je jak jeden metrosexuální kulturista, kterýho jsem znal.

      A ten plodnej je smažka, co se sjíždí sexem. Hotovej Otto Gross z Nebezpečný metody. (Nebo jako Katka od Třeštíkový, ale to už by neměl ani zuby).

      A.P.

      Vymazat
    3. Psice, já ještě ne.

      A.P.

      Vymazat
  7. Úžasný článek! :-) Po ránu mi fakt zvednul náladu.
    A gekon konečně dostal šanci si zalovit, jupí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes bude druhý pokus, ale beru sebou emočně stabilnějšího Ema. Já zaobstarám ty příjemnější práce s kocourem:)

      Vymazat
    2. Tak to je úplně geniální řešení! :-)

      Vymazat
  8. Nebyl dnes někdo na Florenci? Skákalo se tam pod metro.

    A.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý, já se po první větě lekla, že už je tu zas ta Olga. A ona to byla křičící prázdnota.

      Vymazat
    2. Na někoho musí křičet fakt silně. Dneska zas zakřičela na nějakého dělníka v metru D.

      A.P.

      Vymazat
    3. Možná je to spíš volání sirén. Něžný, ale naléhavý. Jen jeden malý krok, abys mohl nahlédnout do mého tunelu věčné a nekonečné lásky.

      Vymazat
    4. Něco jako ovulace? Jednou za měsíc před sebou metro tlačí oblak do-metra-skoč-estrogenu a kdo má nejvíc do-metra-skoč-steronu, tak to nevydrží a skáče?

      To by pak smrt byla absolutní blaho. Něco jako když toxoplazmózní myška konečně naláká svého kocoura.

      A.P.

      Vymazat
  9. Pohled do jiného vesmíru.

    Dnes vysvětlovali ve zprávách, že úspěch Barbie je proto, že je to feministickej film!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Všechno růžový, všechno dětinský, všechno holčičí. - Já naivka si myslel, že je to úspěšný proto, protože to je totální kýč pro malý holky, který umořily rodiče, že se na to prostě musí jít.

    Tak to abychom se těšili na barbíny Tominové-Marxové, Simone de Beauvoir nebo Audre Lorde. Pro takový barbíny holčičky prodavačkám urvou ruce.

    A.P.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak takovej zvrat na konci jsem skutečně nečekala! :-D
    A jak se ti Oppenheimer líbil? :-) Mimochodem Mahábhárathu jsem četla a bylo to tak neskutečně bizarní, že jsi mě možná právě inspirovala k novému článku!

    OdpovědětVymazat