úterý 19. prosince 2023

Babbleboarding

 

V našem patře na ve dveřích naproti bydlí pan Janeček. Měří asi dva metry a na hlavě má pořád naraženýho kulicha, i kdyby se venku roztékal asfalt horkem. A mluví. Jakože furt, pořád a nepřetržitě mluví. Myslím, že ta čepice významným způsobem zvyšuje výkonnost jeho mozkového centra řeči.

Skoro pokaždý, když odcházím, potkávám ho nalepenýho na dveřích, díkybohu na těch jeho. Ty dveře jsou otevřený a za nima stojí jeho žena. Pan Janeček má zvláštní talent obelhat běžnou lidskou anatomii, protože se při hovoru nepotřebuje ani nadechovat. Podle mě je to bývalej freediver nebo lovec perel – prostě se pořádně nadechne ráno v posteli a od tý doby doby mluví.

Taky umí během vyprávění dlouhých příběhů reflektovat aktuální dění, takže když jdu okolo a pozdravím ho, tak pan Janeček odpoví: „…no a pak jsem šel do Lidlu nakoupit celozrnný housky, dobrý ránko, paní Psicová jde dneska v kabátě, to bude mrznout, no a ty housky byly taky úplně zmrzlý Maruš, voni je zapomněli rozmrazit…“

Jeho žena stojí mezi těma dveřma a nikdy nic neříká, jen se usmívá. O takových párech se říká, že jsou soulmates, on vysílá, ona přijímá a takhle spolu budou šťastný až do smrti. Janeček takhle nejspíš odchází z domu třeba hodinu a je to jako waltz mezi řádkami slov – dva kroky z bytu a dva zpátky („Tak já už fakt jdu, papa“ umcamcam umcamcam…“už jsem ti někdy vyprávěl Starý zákon, lásko?“ umcamcam umcamcam)

Em říkal, že by z toho zešílel do dvou dnů, že to je horší než waterboarding nebo bejt zavřenej v bílý místnosti, kde jede ve smyčce trash metal. Asi proto si ho pan Janeček vyhlédl. Zatímco ke mně se staví poměrně rezervovaně, do Ema se nějakým chlapským solidárním způsobem zamiloval.

Em vyráží z bytu pokaždý stejně – jako když z boxu vypustíte závodníka F1 v nehořlavý kombinéze. Em se totiž ještě umně zahalí do šály a kapuci v zoufalé snaze zůstat nerozpoznán. Zatímco mě pan Janeček jen tak na půl huby pozdraví a vkomponuje do své příběhové symfonie, za Emem se regulérně rozběhne, manželka nemanželka.

„Tak si představte, že mě odešla lednice, sháním novou“ vkročí mu Janeček odvážně do dráhy. Em se málem vybourá o jeho nohu, ale vytočí zatáčku a nabírá zase rychlost. „Tak ji ode mě pozdravujte“ zahučí přes křečovitě sevřené koutky a každýho jinýho by se to dotklo, ale pan Janeček si jen narazí kulicha hlouběji do čela a při pronásledování mu vypráví o zakladateli Electroworldu.

Po jedné honičce, kdy ho Janeček vyprovodil jako gripen letící vedle podezřelého letadla skoro až k zastávce, začal Em spekulovat o tom, jestli Janečkova žena není obětí psychického týrání. Viděl ji vůbec někdy někdo z nás vyjít ven? Brání jí snad Janečkovo neustálé žvanění ve volném pohybu? Em se zapřísahal, že paní Janečková se za dveřmi usmívá naprosto zoufale a že nejspíš posledních dvacet let vůbec nespala.

Takhle záhada se vyřešila včera odpoledne, kdy jsem paní Janečkovou potkala u výtahu a zase se usmívala. Vůbec ne zoufale, což ale mohlo být tím, že byla sama a navolno.

„Tak už vám přivezli novou lednici?“ prolomila jsem bránu mlčení, když nás výtah unášel do trojky. Byla jsem připravená předat jí číslo na Bílý kruh bezpečí. Nebo by se někdy mohla zastavit k nám, budeme spolu sedět u čaje a mlčet, aby se chudinka trochu zotavila. Paní Janečková nejdřív přikývla s téměř až japonsky zdvořilým úsměvem, ale pak zpod svých dlouhých vlasů vyndala sluchátka zaražená do hlubin svýho sluchovýho ústrojí. Plop. „Říkala jste něco?“

Zavrtěla jsem hlavou. „Nic důležitýho, tak na shledanou!“ Že to Ema nenapadlo řešit při odchodu sluchátkama už dávno.

giphy.com


54 komentářů:

  1. Třeba napadlo, ale zavrhl to.
    Třeba proto, že má, hádám, tak o metr kratší vlas, než pani Janečková. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pod kapuci a šálu bys schoval i Otíkovský sluchátka na rovnání odstátých uší!:)

      Vymazat
    2. Vidiš... Otík!
      ...třeba by mohl přinést kýžené ovoce otíkovský úsměv! :-D

      Vymazat
  2. Jeden psychiatr měl taky občas pacienty, co pořád mluvili. Jeden byl chlap, ten mu tam asi hodinu vykládal o jeho báječné, skvělé a úžasné manželce. Namluvil toho mnoho, sem tam řekl věci, jakože jednou přišel domů a byla rozdělaná postel, jindy tam byly dvě skleničky od vína. Ale pořád, jak je jeho manželka skvělá a úžasná a tak pořád dokola, až pak řekl: "No kdyby moje žena nebyla jiná než ostatní, tak bych si snad myslel, že mě podvádí." a psychiatr se ho v ten moment zeptal: "no a v čem je vaše žena jiná, než ostatní?" a klient se konečně zarazil a došlo mu to.

    Psychiatr pak říkal. Hodinu jsem tam seděl a poslouchal a zoufale čekal na příležitost mu něco takového říct.

    Pak měl pacientku, která mu tam celou seanci mluvila o jejích vlasech. Jaký jsou, jak se jí vlní a kroutí atd. Nakonec ji po časovém limitu vyšoupl z ordinace a řekl jí, že by pořebovala hřeben s jedním zubem. Ona pak o tom dumala celou cestu domů a začala si nakonec klást otázky o svém sexuálním životě.

    Další, která pořád mluvila, tu se ani nesnažil léčit. Jen tam zavolal stenografku, ať zapisuje všechno, co říká. To pak používal při učení studentů. Ona se to časem dozvěděla a byla nasraná, že ji přechytračil.

    Myslím, že Janeček by se mu hodil do sbírky. Takhle na první dojem mi to přijde jako stroj, co se nesmí zastavit, protože už nikdy nenaskočí. Něco jako ten autobus, z filmu Speed.

    Jak to u Janečků asi tak vypadá se sexem.

    A.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkratka ji k tomu ukeca!
      IK

      Vymazat
    2. Asi tak. Nebo u nich probíhá sex pouze verbálně, kdy ji o něm povídá formou nekonečné erotické povídky, dokud neusne. Ale taky může být vychytralej, říkat jí něco fakt zajímavýho a tím odvést pozornost od toho, že ji svlíká. To ale předpokládám spíš na začátku vztahu.

      Vymazat
    3. Nooo... Tak nějak takhle jsme to ale asi dělali všichni, ne... :-D
      ...myslim to něco fakt zajímavýho pro odvedení pozornosti...na začátku vztahu...

      Vymazat
    4. Jak by ji mohl ukecat, když ona má pořád sluchátka,aby ho nemusela poslouchat a už ji vůbec nezajímá, co říká?

      Kolik kdo ukecal lesbiček, který doopravdy nemají zájem?

      A.P.

      Vymazat
    5. Tak nekdy si ty vlasy umyt musi… a nebo nabidne jiny vyrazny senzoricky stimul. Stahne gate, ukaze a ani ji nemusi vymluvit diru…
      IK

      Vymazat
    6. To spíš.

      Vlastně to je celý dost zoufalý, jakoby se snažil mluvením ujistit o svý lidský ceně. Podobně jako ti zanedbaní gymnazisti, co se tam holky rvaly o to, která půjčí tužku atd.

      A.P.

      Vymazat
    7. Obavam se ze je to jen jiny zpusob jak se natrasa samecek… nekteri zvetsuji volatka, jini predvadi ritualni tance, dalsi se snazi zaujmout materialnim zabezpecenim … no a tenhle hraje na to jak je spolecensky a komunikativni. Stejne jako u toho volatka se to ohledi.

      Spis by me zajimalo jaci jsou jeho rodice. A co by delal kdyby potkal podobne nastaveny protejsek.

      Jezis ja jsem zla. Ale omluvim si to sama.

      IK

      Vymazat
    8. Myslím, že mu hlavně od včerejška zvoní v uších! Takovýho mediálního zájmu. Byl by rád. Všechno by vám o sobě řekl, od dětství, po seznámení s ženou, po aktuální produktovou nabídku chladících zařízení.

      A.P. Kolik jsi ukecal lesbiček, který doopravdy neměly zájem? Moment, skočím si pro popcorn a udělám si pohodlí v křesle. Pár jsem jich poznala a nevypadaly, že by stály o nějaký heterosexuální výstřelky, ani za jakoukoliv vyprávěnku. To bys musel být mistr řemesla, profesionální balící storyteller. Něco mezi Šeherezádou, doktorem Štrosmajerem a Martinem Hakem.

      Vymazat
    9. Tomuhle se, milá Psice, říká náběh na vidle. Protože na to, cos napsala teď zkrátka nelze říci, než: "Tak ho vyslechni a sepiš nám to." ;-)

      Vymazat
    10. Kdepak, to Psice chysta udicku pro AP aby zacal s vlastnim blogem…

      Bohuzel, trosku do mlyna nedam, lesbicku znam asi jen jednu a ne, zadne pokusove historky.
      IK

      Vymazat
    11. Já reagoval spíš na ten první odstavec... V tom druhym jsou nějaký cizí slova, kterým vůbec nerozumim, k tomu bych potřeboval spíš obrázky...

      Vymazat
    12. To jsme si nerozuměli, já to dával jako příklad něčeho, co nejde.

      Ony skutečný lesbičky ani nejsou sexy. Je sexy, když spolu blbnou dvě heterosexuální holky. Třeba když kdysi Geri Halliwell & Kylie Minogue hrály páku a pak najednou přeply a daly si francouzáka a pak se tomu smály. Ale skutečný lesbičky, i ty hezky, jsou na chlapy studený jak psí čumák. Pravej opak teploušů, ti holky sváděj, aby předvedli, že by mohli.

      Ale jsou lesbičky, co jsou ve skutečnosti bi, jen si to ještě úplně neuvědomily, protože třeba maj první vztah a byly zamilovaný do holky. Tam už to má cenu zkoušet, pokud o to stojíš, když vidíš něco jako záblesk zájmu.

      Tam nejde ani tak o vyprávění, jako spíš o to, v ní správně číst.

      A.P.

      Vymazat
    13. Galahad: Tak já ho pozvu jako čestnýho hosta příště k Vávrom. Sluchátka, polštářky a deky sebou...

      IK: Blog o konvertovaných lesbičkách si ráda přečtu, ale obávám se, že by šlo jen o fantaskní erotické povídky z pánských časopisů...

      AP: Tak to jo, to pak asi souhlas. I když to mi zas trochu evokuje "Dvanáct už ti bylo? Tak to je pohoda."

      Vymazat
    14. Psice

      V pánských časopisech jsem nic takového nečetl. Ne, že bych jich přečetl tolik, ale když je lesbická scéna v každým druhým pornu, tak kdo by se po tom pátral a proč.

      Ale pamatuju se, jak jeden kluk popisoval, jak svedl nějakou holku, co se měla do té doby za lesbičku. Říkal, že když ho před ní vytáhl, tak poznamenala: "Hmm, tak tohle mám v šuplíku."
      ---

      "Dvanáct už ti bylo?" - To je nějaká true story nebo jak?

      A.P.

      Vymazat
    15. Jen si ho nech u vás na chodbě, U Vávrů už je užvaněnejch lidí přehršel, další neni potřeba :-D
      Ad ta reakce na A.P. - mně to neevokovalo nic ze Sítě, já se strašně rozesmál u té teze, že "jde o to ji správně číst".
      ...12 z 10 chlapů právě dohrálo...

      Vymazat
    16. Přesně, a číslo 11 je gay a dvanáctka je až moc hodnej, citlivej chlap, kterej zaručeně skončí ve friendzone:)

      Vymazat
    17. Ale stačí jeden chlap z Prahy a přijde o heterosexuální panenství.

      A.P.

      Vymazat
    18. Krásná teorie, o který mi kdysi zasvěceně vykládal i můj nebožtík otec.
      Zelený praxe strom ale říká, že "správně číst" dost chlapů jen tak tak zvládá svoji ženu po deset letech manželství.
      ...natož buchtu, kterou potkali včera, ví o ní kulový a ještě do toho hází vidle její nejasná sexuální orientace... :-D

      Vymazat
    19. To naprosto souhlasím.

      Teda, se závorkou, že půlka nevěr projde nepostřehnutá, takže ani po těch 10 letech manželství to není žádná sláva.

      Ale jsou chlapi, co to zkoušej na každou, tak pak věděj něco všeobecně. Tréning dělá mistra nebo alespoň pootevře oči. To je jako s hazardem. Viděl jsem moderátora, přijel do Las Vegas, profesionální hráči se ho zeptali na tři věci a pak ho oškubali o všechno, protože po těch třech otázkách viděli, jak reaguje na dobrý a špatný informace a už to jelo. - Taky ho sotva potkali, ale věděli jak na to.

      Já jsem jednou zašel do lesbický hospody a myslel jsem si, že budu neviditelnej. Opak byl pravdou. Bylo vidět, kdo dumá, jestli jsem teplej nebo ne. Opak toho, co v normálním klubu.

      A.P.

      Vymazat
    20. Dejme tomu no. Jen by asi nemělo zapadnout, že takovej Texas Hold'em je ve srovnání s ženskou hlavou nesrovnatelně lehčí písemka.

      Vymazat
    21. Já nevím, mně byli tihle superbaliči vždycky odporní, to je stejný jako se skvělejma obchodníkama, který jsou schopný prodat úplně všechno. Vždycky bylo vidět o co jim jde a to si pak schválně nekoupím, i kdyby to bylo fakt výhodný.
      A tohle je stejný. Je to rychle poznat a člověka pak ani nebaví hlídat si celej večer, jestli má podprsenku pořád na stejným místě.

      Vymazat
    22. ...to je další věc no...
      Ty karty nekladou aktivní odpor :-D

      Vymazat
    23. Galahad

      Já sice ani pořádně nevím, jak se přesně poker hraje, ale jde přeci o to, nějak prokouknout ty ostatní. Proto pokerová tvář, aby neprokoukli oni tebe. Jednou jsem četl knížku nějakýho profesionální hráče z konce 19 století a ten psal i o svejch začátkách. Hrál s nějakým starým profíkem a všiml si, že když má v ruce dobrý karty, tak nevědomky klepne do stolu levou rukou a když špatný, tak pravou. Když vyhrál několikrát po sobě, tak to dotyčnýmu došlo a páčil z něj, čím se prozradil. Na těhle věcech to stojí.
      Když testovali toho moderátora, tak hledali, jestli se mu rozšíří zorničky, sevřou rty, sevře chřípí nosu, přimhouří oči a tak.

      Porazit trénovanýho profíka bude stejně náročný, jako balit třeba barmanku, na kterou to zkouší řádka chlápků každej večer.



      ------------

      Psice

      No, ono jde o to, jestli by jsi to vůbec poznala. - Jedna holka mi vyprávěla o klukovi ze střední, kterej měl každej tejden novou holku, takže mu pak na škole říkaly Hormon. Tak nevím, jestli nemyslíš někoho takovýho.

      Ale jinak to může vypadat tak, že kluk v nějakým klubu nebo baru s muzikou vidí přicházet pár. Líbí se mu ta trochu obyčejná holka. Tak k nim přijde, slušně se zeptá a vypůjčí si od ní toho kluka. S ním jde ke stolu, kde jsou dvě rozhihňaný, blonďatý bimba. Kluka jim představí, řekne jak je super, posadí se k nim, všechny je tam baví, pak je dovede k tomu, že si dají pusu atd. Když už jsou spřátelený a bavěj se bez jeho pomoci, tak se zvedne a jde k tý holce, která tam je někde v koutku sama. Je naštvaná, frustrovaná, ponížená, paralyzovaná. Začne se s ní laskavě bavit, ptá se, jak jí je, chlácholí ji, zvedá ji sebevědomí, využije toho, že si potřebuje zvednout sebevědomí, potvrdit, že je přitažlivá a zároveň se chce tomu svýmu pomstít (a s kým jiným, když je on jedinej po ruce) a odvede ji domů.

      Pak mu ona děkuje, že se zbavila toho blba a později i ten původní přítel mu děkuje, že ho seznámil s těma zábavnejma holkama a zbavil se po dvou letech svý už nudný přítelkyně.

      Myslíš, že by jsi to prokoukla?

      Někdy se to dělá tak, že to skončí tak, že ona balí jeho. (Třeba v Základním Instinktu Catherine Tramell od začátku balila detektiva, ale tak, že on běhal za ní. Je to postava podle skutečný ženský, kterou autor znal.)

      Jinak nejrychlejší metoda balení je se prostě ptát, každý přijatelný, jestli si nechce zašukat.Tónem jakým číšníci na vernisážích nabízejí pití a zákusky. Trvá to jen pár vteřin. (Na to sice nemám, ale jsou chlapi, co to tak dělaj a funguje to.) Trik je v tom, že asi tak každá třicátá řekne jo, protože anonymita a momentální nadrženost. - Nevýhoda, že za těch několik vteřin na osobu nevyscreenuješ psycha, fetky, kriminálnický vdovy a tak podobně. Taky můžeš někdy dostat do držky i když většina se v tom překvapení zmůže jen na slušný odmítnutí.

      A.P.

      Vymazat
    24. S tou Tramell jsou ty role prohozený. Ona má roli, co má normálně chlap. Blbě jsem to napsal.

      A.P.

      Vymazat
    25. Ano, jde o to ty druhý prokouknout, ale informace, který potřebuješ takhle získat, se týkaj jen v podstatě docela jednoduchý matematiky těch karet. Když se snažíš přečíst druhýho člověka jinak, než jen takhle jednoúčelově, je to hřiště prostě mnohem větší...

      Vymazat
    26. Galahad

      Vlastně asi jo, i když já bych asi pohořel v pokru ještě rychleji než s ženskejma.

      A.P.

      Vymazat
  3. Teda, já tě opravdu musím přestat číst v prostředcích městské hromadné dopravy. U Emovy geniální odpálkovávací hlášky už se na mě lidi začínali dívat lehce podezíravě... každopádně je mi opravdu líto všech, kdo s panem Janečkem přicházejí do jakéhokoli intenzivnějšího kontaktu. Takhle popsáno je to velká zábava, ale v reálu naprosto souhlasím s Emem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na druhou stranu - my už jsme na hlasité sousedy zvyklí. Soused nahoře ťukal berlí a sousedka ve starém bytě pod námi zase stěhovala nábytek. Oproti tomu je neustálé brebentění z chodby vlastně takový uklidňující bílý šum:)

      Vymazat
    2. Jak jsou v Británii ty jejich ulice plný stejných řadových domků, tak ony jsou trošku odfláknutý. Takže jsi v pokoji, vedle pokoje je chodba a ty slyšíš, jak v chodbě ve vedlejším domku, která je za společnou zdí, někdo projde.

      Tady jsme se něčeho podobného dopracovali až s panelákama.

      A.P.

      Vymazat
    3. Bane, já jsem to samý zažívala i ve vinohradským činžáku. Za války byl bombardovanej a dostavělo se mu to poslední patro z levnýho válečnýho materiálu.

      Něco jako když na poctivej prvorepublikovej sachr nacákáš šlehačku ve spreji. Z vedlejšího bytu bylo přes jeden pokoj slyšet úplně všechno, myslím tím doslova každej prd.

      Vymazat
    4. No jéje... My teď takhle zvažujem vybírat vstupný na klavírní koncerty, jelikož pod naší ložnicí slečna intenzivně cvičí.
      ...jsme ve fázi čekání, až se trochu vycvičí, protože teď by nám za ten koncert návštěvníci spíš vynadali...

      Vymazat
    5. psice

      Tak to by tě Británie neměla čím zaskočit. Nejlepší je, že jak český au-pairky, tak indický přistěhovalci (tedy obé ze zemí, které mají být proti Británii zaostalý) jsou nad britským stavebnictvím jak u vytržení a navzájem si ukazujou, jak jsou ty domy blbě postavený.

      Voděj se do sklepa a ukazujou si, jak je na sklepní zídce jen položené cihla a na ní trámek nesoucí příčky dalších dvou pater (příčky sice jen nějaký OSB, ale stejně to má fungovat jako zeď připomíná to spíš keňskej než indickej slum).

      Nebo zas voděj návštěvy k vnější zdi nového domu, na ni ťukaj, aby vítězně ukázaly, jak to zní dutě, v tom domě za pěkných pár miliónů. - Kam se to hrabe na český činžáky s vnější zdí 60 cm cihly a příčkama na délku cihly. A chalupa, z kamene ze stavby železnice, kde máš pocit, že se ještě tak trochu počítalo s odoláváním pruskému dělostřelectvu.

      Taky tam mají super baráky, ale je to loterie.

      A.P.

      Vymazat
    6. S tou volně položenou cihlou mi to připomíná náš sprchový box, který má stejný základy, jen ty cihly jsou dvě. Od tý doby si v něm připadáme jako šikanovaný děti ve skříňce, kterou může agresor vždycky skutálet ze schodů.

      To se zjistilo až při rekonstrukci, stejně jako se při výměně stoupaček objevily zazděný cigára a minulej byt byl nade dveřma zase kreativně vyzděnej svazkem Rudýho práva, přepláclým omítkou. Myslím, že každej dům má svý tajemství, vycházející nejčastěji z potřeby ušetřit a kutilskýho sebevědomí "k čemu platit zedníka, když si to umím udělat skoro stejný". Představ si, kdyby měli lidi stejnej přístup třeba ke slepýmu střevu.

      V Británii se do každýho poctivýho baráku navíc zazdívala bota proti zlým duchům a démonům, nejčastěji ke krbu nebo u vchodových dveří.

      Vymazat
    7. U nás to nebyla bota ale pes. Proto se říká, "kde je zakopaný pes". Taky se zakopával do základů, aby dům chránil.

      Když to nebyl pes, tak to bylo miminko. Naši předkové byli docela psycho.

      A.P.

      PS: Střelba na fildě v Praze. Koho by to napadlo.

      Vymazat
    8. Soustrast rodinám. Letmo napadlo při čtení titulků ze zahraničních zpráv, ale připouštět si to člověk nechce nikdy, že se to jednou stane i tady.

      Vymazat
    9. Zrovna jsem si na začátku tejdne psal rozbor Brendy Ann Specer. Prababičky všech školních střelců. Maminka utekla od tatínka alkoholika a nechala dcerušku v jeho milé péči. Ten si ji snad ještě před pubertou nastěhoval na matraci mezi flaškama, protože mu připomínala maminku. Pušku ji pak koupil nejspíš s myšlenou, že i prostřelí svoji vlastní hlavu.

      Čekám, co vyleze o rodině tohohle střelce.

      Jinak na druhé straně světa nebo vedle v ulici, jde jen o to, jestli tam jsi nebo ne. V Libanonu manžel jedný Češky při leteckým poplachu ani nevstával od televize. Jedna Izraelka odjela do bezpečného Londýna, jen aby byla obětí při pumovém útoku. Smrt si každýho z nás najde sama.

      A.P.

      Vymazat
    10. Těžko říct, třeba je v tom rodina nevinně. Na to je málo informací. Představ si, jak je teď asi jeho mámě:(

      A jinak rozhodně, někdy mě napadá, kolika takovým smrtím člověk během života naopak unikne, ani nevíš (pár vteřin poté, co přejdeš přechod, se tam prořítí nějakej zfetovanej blázen, nebo někomu vypadne něco z balkonu, urve se lavina, ...)

      Vymazat
    11. Podle všeho v tom není nevinně. Už začalo vylejzat, že otec mladýmu nedovoloval přítelkyni, večírky, koníčky. Mohl se jen učit a mít dobré výsledky. Takže žádnej život a táta domácí tyran. Takže matka byla submisivní a syna v tom nechala. Takže kluk se držel stranou kolektivu, protože stejně neměl sociální dovednosti (což i potvrdila z jiný strany bejvalá spolužačka) takže byl snadnej cíl šikany.

      Matka by měla bejt současně zhrozená, co její syn udělal, současně mít výčitky svědomí, že syna víc nebránila proti fotrovi, současně bejt tajně ráda, že bude mít od manžela pokoj a současně se děsit zodpovědnosti za svůj vlastní život, taky je teď asi univerzální dědička. Je to docela chaotická směs.

      S těma únikama máš pravdu. Proto dávám na předtuchy. Lepší vypadat trapně jako poseroutka.

      A.P.

      Vymazat
  4. Kdysi davno jsem byla tajemnikem u zahradkaru a tam byl podobny pritel ovsem v pisemne verzi… coz o to, klidne se vypis, necim topit musim, ale on vyzadoval odpoved stejneho formatu!
    IK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jakým způsobem si ji vymáhal? Psal uražený dodatky, pokud odpověď neobsahovala minimálně stejný počet normostran?:)

      Vymazat
  5. Moje mamka měla sousedku, když to na ně přišlo, postavily se proti sobě u plotu a nepřetržitě mluvily. Obě současně. Když začalo pršet nebo se setmělo, náhle přestaly a šly domů reprodukovat získané poznatky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvit a poslouchat ve stejný okamžik je prý ženská superschopnost, ale z tohoto pohledu zůstávám průměrným chlapem.

      Vymazat
    2. Jednou jsem viděl ženskou, která nemohla dělat 2 věci najednou. Ta když šla a měla mluvit, tak se musela zastavit.

      A.P.

      Vymazat
    3. Takhle zlý to se mnou není, ale schválně si někdy zkus mluvit a přitom poslouchat zaráz - je to fakt těžký cvičení. Proti tomu je mávat jen ukazováčkama na nohou bez pohybu ostatních prstů úplná hračka.

      Vymazat
    4. To bych nezvládl ani jedno. Teda, dodneška mě ani nenapadlo, že by se ukazováčkama na noze dalo hejbat samostatně.

      Já jsem nedokázal ani mluvit s klientem a současně to zapisovat do poznámek. Dokonce jsem nedokázal ani pracovat a poslouchat muziku z MP3. Pustil jsem písničku a všechno ostatní bylo jak za zdí. Jsem to musel zas vypnout nebo bych nenapsal ani datum.

      A.P.

      Vymazat
    5. Moje lektorka jógy říká, že je to snadný a že to s pravidelnou praxí dokáže každej, stejně jako fakáče na prostředníčku nohy. Tím můžeš obzvlášť dělat dojem.

      Ale já jsem bohužel zanedbaný případ, neumím ani jedno. A hudbu si můžu pouštět jen při nudné rutinní práci a ještě to musí být nudná rutinní hudba, takže z toho pak člověk nemá žádnej požitek.

      Vymazat
    6. Jen jestli to není jako s jazykem, kde je dáno geneticky, kdo ho může srolovat do ruličky a kdo ne. Možná to je i propojený s genem, co dovoluje cvičit jógu, takže ty negativní ona nikdy neuvidí. (ale vygoogluju si to a zkusim pocvičit prsty na noze, člověk nikdy neví, co mu jednou zachrání život nebo vydělá peníze).

      Já si můžu pouštět hudbu při kreslení. Moc mi to nejde, tak tam není moc co zkazit.

      A.P.

      Vymazat
    7. Jo, synchronizovaný pohyb prstů na noze může udělat ještě velkou slávu. Představ si, že ty nohy můžeš mít v nějaké malé vaničce nacvičit s nimi nějaké číslo jako s deseti malými akvabelami. To by byl úspěch, stačí si jen stoupnout k Prašné bráně vedle toho chlápka, co hraje na skleničky.
      Já si pouštím hudbu, když se maluju. Stejný důvod.

      Vymazat
    8. Zelenský takhle nacvičil hru na klavír pindíkem (aspoň to nafejkoval). No a pak šel prezidentovat a válčit. Prostě promrhanej talent.

      A.P.

      Vymazat
  6. A já už myslela, že to bude něco jako Zemanovo bablbam! Takhle nás mučí babička. Janeček je aspoň kreativní, ale babi má několik historek, které opakuje při každé návštěvě znova :)

    OdpovědětVymazat