pondělí 22. dubna 2024

Tímhle začala válka

 

No vidíte, uběhlo jen pár mrazivých dnů a už tu máme neméně mrazivý pokračování našeho sousedského konfliktu. Nemuseli jsme pro to dokonce ani nic dělat, stačilo ráno otevřít dveře od bytu.

Celá vnější strana dveří byla odshora dolů pokrytá vysoce lepkavými hnědo-žlutými kapkami, které se dole spojují ve velké rašeliniště na nacucaný rohožce. Ani rohožka neustála tohle masívní množství kapaliny, takže zbytek natekl do bytu, kde vytvořil malé lepkavé jezírko. Právě v něm stála moje ponožka a v tý ponožce stála moje noha, ze který maximálně vydrážděnej nerv urgentně telefonoval mýmu rozespalýmu mozku.

Nepatřím mezi lidi, který věří na astrologický znamení, i když mám kolem sebe spousta příčetnejch vzdělanejch lidí, který vám jako diagnózu pracovní neshody řeknou třeba „No, to se nediv, typickej Vodnář.“

Možná je to i tím, že jsem se narodila ve Štíru, a ten žádný pozitivní vlastnosti nemá. I v jinak sluníčkových astro publikacích se o sobě dozvíte, že jste pomstychtivá děvka závislá sexu a hazardu, a ideální povolání pro vás je nájemnej vrah, politik nebo nějakej jinej obor, kterým normální lidi hluboce opovrhují. Když se narodíte v listopadu, tak s tou publikací můžete tak maximálně vztekle mrsknout do kouta, závidět pořádkumilovnost Pannám a představovat si, jak autorovi horoskopu kleštičkama pomalu trháte jeden nehet po druhým, dokud si to po sobě nepřepíše ve váš prospěch a třikrát se neomluví.

Jednu štíří vlastnost ale mám a není to smysl pro politiku. Jsem pomstychtivá děvka.

Mně se totiž stačí podívat tyhle špinavý dveře, na který někdo cíleně a s odhodláním vylil nejmíň kýbl neznámé látky a napadnou mě hned 2 věci:

  • Černá plíce plížící se v 5 ráno ztemnělým domem. Hloupě se uchechtává, kašle, v hubě má zaražený aspoň 3 cigára najednou a dává si záležet, aby ten svůj kyblík svý osobní vzpoury vylil rovnoměrně pěkně od horní zárubně, přes jmenovku, až po rohož.

  • Že je to amatér, protože kdybych já se nedejbože (!) dostala do téhle úrovně útoku, tak bych použila kapalinu ve stejným barevným spektru a konzistenci, ale rozhodně by to nebylo bez zápachu. Čteš to, Plíce?!

Viděli jste Beef? Blbý je, že jak jste jednou pomstychtivý, tak se vám po tomhle nevyprovokovaným útoku potáhne mozek rudým hadrem. Napadají vás živý scénáře během ranní cesty autobusem a tváříte se na nevinný lidi jako ten politik nebo nájemnej vrah. Nedá se toho zbavit a musíte se kontrolovat, abyste někomu omylem nezačali nadávat během porady jen kvůli tomu, že si sumírujete válečnej plán.

Cestou z práce si tisíckrát opakuju mantru, že je Plíce chudák a pravidelně posílá prašule na opuštěný zvířátka. Ale pak ho ve svý hlavě vidím, jak do těch chudáků odrbaných psů jen típe ty svý cigára a máčí jim čumáčky v kýblu lepidla, a začne to se mnou zas cloumat.

V tomhle je štěstí mít doma nepodezíravýho Ema. Em bezelstně věří, že to udělal nějakej random ochlasta, který šel v noci s lahví lepidla smíchanýho s kolou náhodou okolo našeho bytu a zrovna mu ulítla ruka, jak si kýchnul a celý se to vylilo zrovna na naše dveře. Jemináčku.

Je to dobrý, protože Em kromě naprostých utopií předkládá i taktické scénáře, jakože to udělala paní Hořejší, aby nás proti Plíci poštvala. „Myslí si, že my kolem sebe začneme agresívně kopat, počkáme si na něj a odvezeme ho v dodávce za město, zatímco Hořejší si budou v klidu užívat čistého ovzduší“ vnuknul mi tuhle myšlenku Em asi jen proto, aby mě trochu přibrzdil, což se podařilo. 

Ale až se inspektorka Psice vrátí ze silovýho tréningu, kde si vybije zbytek přepětí, začne vyšetřování a odplata, přátelé. A Coppola bude se svou uříznutou koňskou hlavou v posteli jen jako můj mladší a neobratný bratr.

24 komentářů:

  1. No, na druhý pokus už to snad vyjde a já trefím správný komentovaný článek: Měl jsem kdysi za souseda regionálního komunistického papaláše, který každou takovou situaci - ať už se týkala kohokoli v domě - vyhodnotil jako útok na sebe samotného a na Stranu, který jen omylem pachatele postihl někoho jiného. Ale však znáš Svatbu jako řemen a proslulé "Náčelníku, nesmíme se nechat rozeštvat!" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, je potřeba do toho zainteresovat co nejvíc lidí - tohle nebyl útok jen na nás, ale na všechny slušné lidi v paneláku, co si jen tak pěstují rajčata, utírají si boty do vstupní rohožky a nelepí žvýkačky na nástěnku.

      Vymazat
  2. Well, well... pozeptám se, jestli někdo ze známých nechová vepře...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díkybohu tady pořád máme ty granulované slepičince, s tím si člověk v takových případech může připadat jako jaderná velmoc!.))

      Vymazat
    2. Myslím, že už jsem ti tu substanci jednou zmiňoval při nějaké jiné příležitosti - kyselina máselná ;-)
      ...k sehnání je v rybářských potřebách...
      A já tě samozřejmě vůbec k ničemu nenavádim, kdyby se někdo ptal.

      Vymazat
    3. Jo vidíš to, staré dobré recepty! On se ani nikdo ptát nebude, já bych si to při svý šikovnosti spíš vylila do batohu ještě dřív, než bych s tím přišla domů:)

      Vymazat
    4. Bych se skoro i vsadil, že se to prodává uzavřený fakt dobře. :-D
      ...to bys to v tom batohu musela chtít... ;-)

      Vymazat
    5. Ještě za socíku to bylo dokonce v nějakým TV filmu.

      Smrad nebyl skrz TV cítit, ale všichni na obrazovce dělali, že jim to strašně vadí.

      Nevýhoda byla, že hned každej věděl, kdo to udělal. Mstící se chemik nepočítal s tím, že jakožto jedinej chemik bude okamžitě podezřelej.

      A.P.

      Vymazat
  3. Jestli budeš sahat po magii, aby útočník dostal za vyučenou, tak tam je nebezpečí, že to jedna malá chybička může otočit proti tobě, protože okultní síly jsou jak počítačovej program a někdy všechno berou doslova.

    Proto musíš čarovat třeba, aby měl krásný prsa velikosti 4, protože v nejhorším se s tím statečně popasuješ.

    Nebo aby byl neodolatelně puzenej nosit ženský oblečení.

    Když to přeci jen bude záludná paní Hořejší, tak bude muset nastoupit Em a přát ji velkej penis.

    Ale jako racionální lidé na to samozřejmě nevěříme ani ty, ani já.

    Připomnělo mi to, jak v padesátejch letech odsoudili na dlouhý léta nějakou ženskou. Bylo to nespravedlivé a její rodina s tím nedokázala udělat vůbec nic. Tak se nakonec 3 ženský z tý rodiny vydaly na Petřín, kde toho prokurátora slavnostně proklely.

    Čert ví, jestli to bylo k něčemu.

    A.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě otázka, jak k tomu přistoupíš. Jedna známá obchodní strategie je říct si o maximum, který ti nikdo nedá, aby ti Magická síla nebo Universum nebo Kozel s rohama pak dal aspoň zlomek, tedy přesně to, co požaduješ. V takovým případě by ale člověk musel chtít natolik ničivou exekuci, že by to pravděpodobně odneslo celej panelák i se mnou a křečkem.

      Takže na to bude vhodnější bílá magie, kdy budu Plíci přát, aby se svého ošklivého zlozvyku kouřit a polívat lidem dveře vzdal. Budu si k nim chodit sedat na rohožku, zapalovat bílou šalvěj, modlit se a mlátit do tibetský mísy.

      Těžko říct, s tím prokletím. Asi se to taky musí umět podat.

      Vymazat
    2. Britský mág Aleister Crowley, ten co vymyslel Churchillovo gesto V, ten říkal, že je potřeba využít psychickou energii. Sám radil strach nebo sex.

      To mi přijde komplikovaný, ale jestli jsi už stejně navztekaná na maximum, tak to bude ono. Navíc, když se ho prokleješ jen ve stylu "ať se ti to všechno spravedlivě vrátí" - tak to je jen přání spravedlnosti a nic zlovolného.

      A.P.

      Vymazat
    3. To mi připomíná ten tiktok trend "O method". Prý když něco hrozně moc chceš, tak si to máš vizualizovat během orgasmu. Tak jako - má to i řadu zklamaných uživatelů, ale je to příjemnější, než vyrábět voskový panáčky a kupovat k nim jehličky.

      Vymazat
    4. Jo, to bude asi ono. Jen neřekli, kde to sebrali. Jenže... mám dojem, že kdybych se o to pokoušel, tak k orgasmu nikdy nedojde. To je nejspíš rada pro ty, co maj orgasmy proti své vůli.

      Voskových panáčků bych se také bál. Jednou jsem četl knižku od někoho, co se magií zabýval asi 20 let a zkoušel metodu, kde opakuješ větu v cizím jazyce, až si z toho unavíš vědomí a pak to podvědomí udělá (tak nějak). No dopadlo to tak, že mu shořel dům a když hledal důvod (protože hasiči nic nenašli) tak zjistil, že ta latinská věta co si sestavil pomocí slovníku, měla ještě druhej význam a to bylo právě něco o požáru doma.

      Tak si myslím, že bych skončil, kdybych se o voskové panáčky a nesrozumitelná zaklínadla vůbec pokoušel.

      Pro mě je Feng Shui maximum. Doma uklidíš a hned je to magie.

      Možná ten hmyzí hotel není ten úplně nejlepší nápad. Mám pocit, že se to blíží spíš mrtvým kytkám a otravnýmu sousedovi a než zářivejm krystalům a duhovejm světýlkám.

      A.P.

      Vymazat
    5. Je to takový biohacking a kdoví, třeba to má nějaký vedlejší účinky. Pak se tělo naučí mít orgasmus jen když myslíš na to, jak se stěhuješ někam na samotu do salaše a bečí u toho ovce a už si v Praze s normálním uspokojujícím sexem ani neškrtneš. Nebo při představě, jak jedeš novým autem a jak si to nový auto po letech stejně budeš muset pořídit, tak je každá jízda korunovaná orgasmem.

      To mi připomíná tetování čínských a japonských znaků, co lelělo někdy v devadesátkách. Někteří zlovolnější tatéři pak pod symbolem štěstí a věčné slávy tetovali znaky hoven a další neuctivosti.

      Úklid je dobrej, ale s dětma máš hned doma bordel. To je kouzlo s nejkratším trváním, co znám. Hmyzí hotel náhodou teď vypadá jako přívětivej domeček z pohádky - včely zalezly a podle všeobjímajícího klidu Pučmeloun někde zmrznul nebo se někomu utopil ve svařáku.

      Vymazat
    6. No právě. Takovýho biohackingu se bojím. - Pak se ti to splní, když už to nechceš.

      Koncem devadesátek to bylo i v Británii. Tatér dělal poslední den, psal na lidi věci jako "ó jak jsem hloupý" a "Je snadné oddělit hlupáka od jeho peněz a pak už ho nikdo neviděl. Kluk zjistil, co to tam je, až když se mu smály Číňanky v klubu. Druhej den už tam žádná tatérna nebyla.

      Právě, já, Ty i Kondo jsme prostě zanedbaný, ztracený případy. Můj spolužák učil syna po sobě hned uklízet, když se malej teprve učil stát. To, co má Em s mytím nádobí, to tam měl malej se vším.

      Větvičky bavlníku s chomáčky bavlny podle mě taky vypadají super, ale dobrý asi nejsou.

      Už jsi přemejšlela, že by jsi ten hmyzí hotel pojmenovala? Třeba když ho pojmenuješ Chelsea, tak tam začne třeba kulturní a umělecký hmyzí život, všichni nájemníci povylezou až tam bude koncert či autorský čtení. Když Cecil, budou kolem hotelu pořád nějaký mrtvolky a utopenci. Když Overoook tak kolem hotelu bude lítat muška a vosa.

      A.P.

      Vymazat
  4. Já teda uznávám, že je to fakt dost smutný, ale směju se, až se za břicho popadám. Tvoje podání Emovy teorie mě naprosto dostalo :-D A jeho teorie č. 2, to už je nějaká politika!
    Jo a k těm znamením: víš, že už jsem slyšela o člověku, kterého kvůli tomu, že je štír, nevzali do práce? Neuvěřitelný. Do té doby mi na mém znamení fakt nezáleželo, ale teď vidím, že když tě lidé považují za charismatického vůdce, který rozzáří místnost, jen co do ní vejde, může to mít i velmi hmatatelné důsledky. To je poněkud děsivé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, s tím odmítnutým štírem v práci je to strašný - a zároveň se taky směju, protože o takhle absurdním důvodu nepřijetí slyším fakt poprvé. To aby si člověk falšoval měsíc narození v občance!
      Charismatický vůdce, který rozzáří místnost - jsi Lev? To je Em, podle horoskopu bychom se měli v téhle kombinaci do několika málo let navzájem zabít (jednotliví autoři publikací se jen přou o to, kdo koho prvního uštkne nebo rozsápe) - a už nám spolu táhne na dvacet:)

      Vymazat
    2. Je to strašný. Doufejme, že je to právě tím, čím se to zdá být - naprosto ujetým a zcela ojedinělým výstřelkem.
      Jj, jsem lev :-) No vida, to abyste s Emem napsali do nějaké vrchní horoskopárny, že chcete reklamovat jejich předpovědi! :-D

      Vymazat
    3. Ojedinělé to zas až tak nebude. Osobně a důvěrně znám někoho, kdo se dostal na významnou pozici v České televizi na základě faktu, že je Kozoroh. A to přišel na pohovor v modrých gládách, s vtipným obrázkem na tričku a nagelovanými bodlinami z vlasů. A vyplatilo se. Tu excelovskou tabulku, si myslím, dávají dohromady dodnes.

      A jinak bych se chtěla ohradit ohledně diskriminace v případě method O. Řadě žen zůstalo/zůstane toto právo plnit si sny ve slastné křeči upřeno.

      Vymazat
    4. F

      To na to O nejsou alespoň instruktážní videa nějakejch influencerek?

      Jinak školí o všem, od líčení po správný nástup do vězení.

      A.P.

      Vymazat
    5. F.: Vida, nejspíš si upravím CV, Kozoroh s ascendentem v Panně, takový symbol řádku, pořádku a zodpovědnosti.

      S metodou O si myslím, že počet smutných žen a mužů s nesplněným přáníčkem mnohonásobně převyšuje počet anorgasmických žen. A nikdo taky nepíše, že k tomu O orgasmu potřebuješ ještě někoho jinýho, takže se to zužuje na celkem malý kroužek, který svá přání může řešit konstruktivně - třeba tak, že si o ně řekne napřímo:)

      AP: Jo, jsou. Na pornhubu je spoustu instruktážních videí, jak přijít k orgasmu.

      Vymazat
    6. Ty hele já nevim. Tobě se ten pornhub nějak jako osvědčil, jo?

      Vymazat
    7. Ja ti nevim, esi tady tyhle debaty otvirat. To se zvrhne:))

      Vymazat
    8. Zvržený debaty jsou nejlepší! ...přeci...

      Vymazat