středa 17. dubna 2024

Pučmeloun a Černá plíce, naše jarní novinky

 

Pořiď si hmyzí hotel, říkali.

Je to dobrý na nervy, říkali.


Letošní jaro na mý balkonový farmě je signifikantní hned ze dvou důvodů. Máme fungl novej hmyzí hotel a fungl nový sousedy.

Ten hmyzí hotel měli v akci v Lidlu a víte co? Nahlas tady podezírám nadnárodní koncerny, že byl prodanej už včetně zárodků budoucích návštěvníků. Jestli si ještě vzpomínáte na moje covidový pokusy s krmítkem pro ptáky tak trvalo dobrý 2 týdny, než se mi podařilo získat první klienty, konkrétně homosexuální holubí pár a straku se špinavýma nohama, která nám zničila parapet.

Hmyzí hotel jsem instalovala odpoledne a druhý den ráno v něm byly zacpaný tři dírky na znamení obsazených pokojů. Fakt mám věřit, že hmyz na našem balkonu trpělivě čekal celý roky, než podobný ubytovací zařízení konečně spustíme?

Ze začátku všechno vypadalo idylicky: z postele můžu sledovat divoký včely, jak lezou do děr a člověk nemusí být ani těhotnej, aby se mohl dojímat ze svých vlastních dobrých skutků.

Pak se do tý největší díry nastěhoval Pučmeloun. Neptejte se mě na jeho původ a latinský název, já už jsem vyložila karty svýho podezření na stůl. Normálně do těch domečků larvy laboratorních mutantů nalepí hubeňoučký dětský prstíčky osmiletého dělníka Bao Donga, hned vedle srolovanýho papírku „adopt me i am hungry“ 

Chlupatej násera Pučmeloun se teda nevylíhl úplně do dobrý nálady, protože kdykoliv si dovolím vyjít na balkon nalokat se trochy jarního vzduchu, vyleze ze svý nory a začne do mě celkem agresivně narážet.

Evidentně ale postrádá žihadlo, takže se zmůže jen na to, že se rozlítne do svý maximální rychlosti, narazí do mě a pak spadne na krovky a vzpamatovává se z opojnýho pocitu, jakej je to mačo predátor a jak umí útočit i na slabý holky.

Taky se snaží (ať už z blbosti nebo čirý zlomyslnosti) lézt do děr, co už si zabraly divoký včely. Tyhle návštěvy často vyústí v nasranej roj, kterej rozhodně neláká k otevřeným balkonovým dveřím, protože včely dychtivě vlítnou do ložnice ve snaze anektovat volnej prostor bez otravnýho Pučmelouna.

No a ten druhej důvod, co neláká k otvírání balkonu, je soused Černá plíce. Podcenili jsme to. Říkali jsme si, že po sousedovi Kalašnikovi, jehož chrápání bylo slyšet i přes strop, nás už nic nepřekvapí.

Ale pak se nastěhoval Plíce i se svou ženskou se stejně vášnivým zlozvykem. Chodí na cigáro každých 15 minut, dáví se u toho suchým kašlem a z jejich balkonu odpadají vajgly, hleny a vychrchlaný kousky karcinomů. Znáte ty varování na krabičkách od cigaret? Tak si představte si, že se k vám domů nastěhuje ten chlap s dírou v krku, ženská po potratu nebo ten šedivej nebožtík, u kterýho brečí jeho syn – a všichni vám doma hulí a hekají.

Em už má v baráku svý kontakty, konkrétně na rpaní, co bydlí s rodinou nad Kalašnikovem a sdílí s námi stejný strasti prokletýho sousedního bytu. Když jí napsal, chytila se hned. Prý mají doma zakouřeno nonstop a spolu s rychlým postupem teplého počasí jsou připraveni řešit situaci radikálně. Je potřeba se za Plící stavit. Zazvonit a důrazně intervenovat.

Na to, jak se ta ženská nahoře tvářila jako Johanka z Arku, nakonec rychle vyměkla a do plánované akce nakonec obsadila svého manžela. Já mám za sebou zase čerstvě Meisnera - herecký výcvik, který vás naučí, jak zahodit zdvořilosti a do minuty vyeskalovat problémy tak, že se o tom všem účastníkům budou zdát zlý sny ještě několik měsíců. Bylo rozhodnuto.

V Den D se scházíme s panem Hořejším na chodbě, a je to jak porada před vyloděním v Normandii. Hořejší si na tu příležitost oblékl útočně rudou košili, na které nebudou vidět stopy krve. Mluví úsečně a vztekle. Jakým právem Plíce zamořuje křehké hrudníčky našich dětí? By potřeboval to cigáro típnout mezi oči, aby si to uvědomil!  Já vizuálně bojuju výstřihem a v hlavě si sebou táhnu protivnýho, sprostýho Meisnera. Dohromady jsme neporazitelní.

Agresívně rozdrnčíme zvonek a za chvíli se ozvou šouravé kroky a známé kašlání. Otevře chlápek, co vypadá trochu jako Big Lebowski. Stydlivě si utáhne župan a dobrácky se na nás usměje. Jeho bezbrannost nás donutí udělat krok zpět.

Jako první se vzpamatuje Hořejší a začne do něj sázet výčitky o dětech, co se nám doma dusí a marně natahují své sinavé ruce k oknu.

„Ježiš, to se hrozně vomlouvám,“ řekne Plíce a nakročí, jako by ho chtěl obejmout. Uděláme další úkrok dozadu.

„Vůbec jsem si neuvědomil, že to takhle táhne do ostatních bytů. To musí být hrozný, kór pro nekuřáky a děti. Já se vomlouvám.“ zakašle smutně Plíce.

„Vy se vomlouváte“ začala jsem po meisnerovsku.

„Já se vomlouvám a budu chodit už jen ven, a to ještě dál od baráku, ať s tím nikoho neobtěžuju.“ protře si Plíce brejličky.

„Tak to zas po vás snad ani nemůžeme chtít, abyste se takhle omezoval“ zjihl Hořejší jak po ráně těžkým polenem.

„Tak to zas ale můžeme chtít, aby se pan Plíce trošku omezoval“ snažím se zachránit zbytky důstojnosti našeho útvaru rychlého nasazení, ale je to marný. Kdybychom tam byli ještě o pár minut dýl, nacpe do nás Plíce bábovku a za půl hodiny už bychom na balkoně kouřili všichni a objímali se jak v laciný telenovele. 

Všichni jsme se tedy na rozloučenou ještě asi třikrát omluvili a rozešli se, přetékající vzájemným respektem.

„Bylo to těžký, ale vyhráli jsme“ řekla jsem pak doma Emovi a dětem. 

Později jsem otevřela balkon a dovnitř zabzučel nablblej Pučmeloun, dvě rozčilený včely a nezúčastněný smrad cigaret seshora. 



58 komentářů:

  1. Hmyzí hotel na balkoně mi teda ale taky zní jako něco s potenciálem na velký sousedský děkovačky... :-D
    Neobáváš se, že si malí hmyzáci při tom poletování okolo svých garsonek na tvym balkoně všimnou třeba opuštěný vily v podobě tašky s kolíčkama u sousedů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím hmyzáci projevují zvýšenou náklonnost jen ke mně, své paničce. Do budoucna je hodlám vycvičit a používat na plnění různých misí. Mimo jiné na sousedy, co nedrží slovo, tsss.

      Vymazat
    2. Já bych teda ty pokusy o anexi přilehlých místností bytu asi nepopsal slovem náklonnost, ale přeji ti samozřejmě moře úspěchů. Je totiž pravda, že pomocí cvičenejch sršňů asi neposlušný sousedy ještě nikdo nevyháněl.
      Tak pak ale nezapomeň sepsat metodiku výcviku jako knihu. To půjde na dračku!

      Vymazat
    3. Galahad

      Mě napadlo, jestli se mezisršňovsky komunikuje tencem nebo feromony.

      To by buď stavěla nějakýho robotka sršně velitele, který by tam pro ostatní odtančil bojový tanec, nebo by naopak měla nějakou feromonovou parfumérii, kterou by vysvětlila "Pootevřeným oknem dovnitř, pak na chodbu a přes kuchyni až do ložnice. Cestou útočit na pohyblivé cíle a go for the kill."

      A.P.

      Vymazat
    4. Galahad: Chce to jen vyházet všechny truhlíky a naplnit balkon monstrózní hmyzí ubytovnou. Pak si je ochočím za pár lízátek a ještě budeš koukat. Příště dojdu k Vávrovejm i se včelstvem pod kabátem!

      AP: To je pravda, s feromonovým koncentrátem si lze výrazně usnadnit práci. Na tanečky asi moc nejsou.

      Vymazat
    5. Včely si říkají, kde je jídlo tancováním.

      Ale kdoví, jak sršně.

      A.P.

      Vymazat
    6. Sršně žerou včely. Vzhledem k tomu, že jsou schopný zlikvidovat celý včelstvo tak ve třech, žádný složitý dorozumívání k tomu asi nepotřebujou.
      Vi děl jsem kdysi video, kde si takhle právě pár sršňů počkalo u úlu a jak ty včely lezly ven, tak je jednu po druhý zakousli.
      A na vlastní oči jsem předloni v létě viděl, jak si jeden sršeň lítal pro včely k rozkvetlý jabloni. To vždycky nějakou překous a půlku si odnes. Ty druhý půlky převážně neškodně padaly pod jabloň. Snad géniové zodiakální za to mohli, že se to dělo zrovna na jabloni na louce v areálu koupaliště a my zrovna pod ní měli deku s věcma.
      ...a to takhle jednou na tu deku spadla ukousnutá včelí prdelka vedle mojí ženy. Ta jí chtěla odcvrnknout pryč, jenže se tou odcvrnknutou prdelkou trefila do vlastní nohy a při tý příležitosti zjistila, že žihadlo pořád funguje...
      ...a já si od tý doby řikám, že kdyby chtěl někdo zombie apokalypsu pojmout jako komedii, žihadlo od mrtvý včely by byl dobrej začátek...

      Vymazat
    7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    8. Psice: Včelstvo si nech na balkoně, místo pod kabátem naplň sklenicema s domácim medem ;-)

      Vymazat
    9. Med by byl od mých dělnic vítaným zpestřením. Akorát nevím, jak bych to z těch dírek ve dřevě dostávala, nejspíš špejlí.

      Vymazat
    10. A ten příběh s překousanejma včelama je děsivej! To už ani není zabíjení pro hlad, ale jen taková letní zábava ve stylu topení koťátek.

      Vymazat
    11. No dělnicím bys na med pořídila normální úl a brala bys ho z pláství těma včelařskejma udělátorama, co oni na to maj ;-) Do děravých polínek se ti žádný velký včelstvo stejně nevejde, takhle venku v lese se okolo těch hmyzích hotelů často motaj spíš samotářský drvodělky.

      A jo no, z těch včelích hekatomb trochu zamrazí. Fakt to, spíš než lov, připomíná vyhlazovací válku. To když jsem loni v létě viděl v jilemnickym zámeckym parku na lavičce sršně jíst berušku, zdaleka to tak děsivě nevypadalo.

      Vymazat
    12. No, on takovej sršeň toho musí asi dost sežrat v hrudníku jsou asi chutnější věci než v zadečku.

      Já jednou viděl jak včely sbírají nektar z keře a na ně nalítávají vosy, srážení je, rozkousávají je a odnášejí po částech jako balíčky.

      Ostatní včely dál plnily zadané úkoly. Ideální zaměstnanci korporátu a vojáci každé armády.

      A.P.

      Vymazat
    13. Já tedy zase musím přispěchat s historkou, jak vosa lítala na talíř tak dlouho, až jí byl oddělanej kus šunky. Vždycky si zubama ukousla flák masa, co jen taktak unesla a za chvíli si letěla pro další plátek. Asi vosí řeznictví.

      Jinak těžko říct, co se honí v centrálních nervových soustavičkách spoludělnic, když sledují tenhle masakr. Třeba to přijde jen nám, a mezitím včely zuřivě komunikují a vypouští oblaka stresových feromonů. Třeba sem jednou přilítne Něco, co se bude divit, že lidi chodí pořád do práce a čtou mobily, i když jsou jejich sousedé a kamarádi unášeni na kosmické lodi a podrobováni odebírání vzorků. Protože nějaký pláč, sténání a slzy budou pod jejich rozlišovací schopnost.

      Vymazat
    14. Jak byl velkej ten kus šunky, co odnášela? - Jako knoflíček u košile, jako špendlíková hlavička?

      Možná jsou včeličky takoví Hospodští Palivcové: Já se starám o sbírání tady medíku a zbytek mě nezajímá. Já nechci mít oplétačky.

      Vidíte támhle, jak Alieni unáší řvoucího Karla Vomáčku. - Alieni? Vy jste se úplně zbláznil, žádní nejsou, to je desinformace. Vomáčka je starej darebák. Kdyby tu jen tu lidi tak neřvali štěstím a nevymejšleli blbiny, jako vy. Žádnej Vomáčka nikdy nebyl, já to musím vědět, nikdy jsem ho neviděl.

      Stephan King někam napsal, že lidi neunesou moc reality. Moudrá slova.

      A.P.

      Vymazat
    15. Konec, konců, můžu dát za příklad sám sebe.

      Někde koncem devadesátek bylo v TV Peříčko. Tam byla holka, krásnej, sladkej typ milý, cool holky.

      Měl jsem problém věřit tomu, že je to kurva i v moment, kdy to sama říkala. I k tomu vedla ty další kurví kecy, jak ji to nic nedělá a že je to jen kšeft a představení. Takž asi měla pravdu, ale bylo to přemáhání a to mě o nic nešlo.

      A.P.

      Vymazat
  2. Je taky nějkej interior insect home?

    Že by se tam nastěhovali mravenci, octomilky, šatní a potravní moli a rybenky. Pak komáři, za hmyz převlečení pavouci, mouchy, zlatoočka a tak podobně.

    A pak by se to celý odneslo ven a někde pohodilo nebo spálilo.

    A.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že něco takovýho si můžeš hravě vyrobit sám! Máš štěstí, že ses proklikal na stránky alter ega Přemka Podlahy a kutilskýho dvojčete Babici:

      Takže si za prvé opatříme lepenkovou krabici. Když nemáš krabici, seber děcku svačinový box nebo přítelkyni krabici s tampóny, ty se vlastně budou stejně hodit.

      Do krabičky nadrolíme drobky z bublaniny, zalijeme malinovkou a pivem. Buchtu jsi snědl a drinky vypil dřív, než jsi je stihl použít na indoor insect home? Nevadí, strč si prst do krku a vyzvracej se do krabice, bude to mít stejný efekt.

      Jako další návnadu pro krvesajný hmyz vhodíme pár použitých tampónů a kdo doma registruje problém s masařkami, rovnou přihodí i vzorek ranní stolice.

      Uzavřeme box a dobře protřepeme. Ne naopak! Krabici potom necháme otevřenou uprostřed kuchyně a seženeme si na pár dnů hotel. Po návratu box rychle uzavřeme a zbavíme se ho zásadně v noci, pravděpodobně se totiž bude jednat už o trestný čin.

      Vymazat
    2. No, když jsme u těch tampónů...

      V Kauflandu měli před pár měsící v akci takovej malej koš, tak jsem ho koupil na tampóny, protože je z nějakýho důvodu nechce dávat do normálních odpadků, ale dá je zabalený do WC papíru do mikroténovejch sáčků a pak je při odchodu odnese. (skoro vždy).

      Takže jsem měl pocit, že ten malej koš to trochu zdecentní (a třeba se na něj pak namalují motýlci, kytičky a srdíčka, Bambi, Sněhurka a další roztomilosti).

      Jen jsem po jejím odchodu nekontroloval, jestli přibyly nějaký tampóny, předpokládaje, že uslyším nějakou zmínku "už to můžeš vyhodit".

      Úplně jsem na to zapomněl a po měsíci děsnej řev, protože octomilky nezapomněly. Prolezly zavřeným víkem dovnitř, asi tam na na tampónech měly hostiny a tam se pak zakuklily. Bylo to přeci jen pár desítek kukel a házet použitej, do WC papíru zabalenej, tampón mezi kukly, s tím že se to vyhodí společně je asi nějaká děsná nechutnost.

      Koš jsem chtěl vyhodit, pak jsem si ho nechal, protože se může hodit na chemikálie, co mají být ve tmě, ale na vložky je totálně nevhodnej. (Počkám, až budou mít smart-koše, co pošlou sms, že přibyl tampón a octomilky mlsně krouží okolo a je to už jubilejní třístý tampón tohoto roku a hodí se oslava nebo aspoň oznámení a FB)

      To jen na vysvětlenou Přemkovi, že popis je to jistě báječnej, nápad inspirující, ale jestli i počestné octomilky, které normálně jen olejzají rozkrojené citróny dokážou tohle, pak si myslím, že by takhle dobře udělanej hmyzí domov i s hmyzí spižírnou skončil totálním rozleptáním našeho domu. Je konec konců jen z betonu.

      No a na den by čerstvě zahmyzená Praha překonala ve světových médiích i Ukrajinu a Izrael, protože vizuálně je to zas něco úplně jiného.

      A.P.

      Vymazat
    3. AP, priznavam ze tenhle prispevek me sokoval hned ve 3 vecech

      1) tvoje koupe kose na tampony
      2) nekdo trumfne moji dceru, ktera zapomnela z batohu vybalit pyzamo z tabora kde chytla extra prujem
      3) porad me dokaze cteni kopnout do zaludku.

      Drsnyyyy

      IK

      Vymazat
    4. AP, jsi si jistý, že se tady pořád bavíme o octomilkách? Skoro mě přijde, že to už zmutovalo do mnohem nebezpečnější podoby, než ti troubové, co sedí na ovoci a bezradně se topí v džusu. Normálně to zmutovalo do podoby malých predátorů živících se krví a děložní výstelkou.

      Nebudu kecat, taky mi trochu natáhlo. Já tyhle věci sice nenápadně házím do hromadnýho odpadu v kuchyni, což je taky možná nechutný, ale aspoň se to vynáší každej den. Se svou pamětí na vůně totiž dobře vím, co za esenci vylítne z dámských košů na korpo záchodech nebo v restoškách. A taky jsou tam vždycky ty malý a černý koše, asi to má nějakej tajnej význam.

      Vymazat
    5. IK

      1) No, byl v akci, malej, šikovnej, tak jsem hledal, k čemu by se mi hodil.
      2) Zvenčí byl ten koš tichej a čistej. Kdo mohl tušit, co se uvnitř děje. My na to zapomenutí byli dva. Já automaticky čekal, že to řekne a ona, že je to u mně jako v hotelu a úklid je automatický. No stalo se.
      3) Radši si nechám další detajly pro sebe.

      Ale soucítím se slečnou dcerou. V posledním týdnu jsem měl dvě krizové události a poprvé to bylo mlíko, co se přes noc proměnilo mimo lednici v jogurt bez chuti a podruhé prošlý kefír. Ani by mě nenapadlo, že jsem i já v nebezpečí.

      Divím se, že to neprodávají v lékárnách. Nic lepšího není. Možná jedovatá rtuť.



      Psice

      Určitě octomilky. Když to je v kuchyni, tak udělají kukly ve velkým koši a vypadají stejně, jen se na ně přijde rychleji. Ale mohl jsem je dát do sklenice od medu a nechat je vylíhnout. - Nebo zahrabat do nějakýho kafe. Schválně, co bude, až se vylíhnou.

      Možná je v každé octomilce kus vampíra.

      Tak koše korporátních ženských záchodků neznám, ale nedávno jsem padl na článek nějakýho ex pornoherce. Psal tam různé nechutné postřehy a jeden byl, že sex smrdí. "Normálně si toho u sebe nevšimnete, protože jste na sebe zvyklí, ale stačí odejít z místnosti a pak se za chvíli vrátit a udeří vás to do nosu." Takže si myslím, že ty koše v korporátu jsou prokleté stejnou kletbou.

      Nic šikovného se neprodává, do čeho by se to zandalo a vypadalo to jak od Disneye?

      A.P.

      Vymazat
    6. S tím sexem je to pravda, ale je to zaměnitelný pach. U nás to v práci někdy takhle smrdí v zasedačkách, co jsou prosklený a s kamerou, takže tam stopro žádnej sex neprobíhá, nebo jedině přes noc, když se náš kancl změní v big brother bordel (ale na to nemám důkazy).

      Vlastně existuje jedna věc, jmenuje se to koš na plíny. Ten koš už je takovej poloviční úkrok k zařízením na nakládání s nebezpečným odpadem: nahoře vhodíš plínu, pak se to nějak otočí nebo zatlačíš pákou a propadne do hlavního sběrného prostoru. Tam už to pak může fermentovat a žít vlastním životem, ale jako uživatel máš doma vůni alpský louky, protože je to utěsněný a vsadím se o fidorku, že se tam nedostane ani hubená octomilka.

      Jen je otázka, jestli to tvou přítelkyni neurazí, vidím tam tak střední potenciál konfliktu, zvlášť, pokud by šlo o přednasranou ženu na začátku menstruace.

      Vymazat
    7. A nedělá tam někdo přesčasy? Je spousta lidí, který vzruší představa, že na ně budou koukat sekuriťáci. Viz Vlk z Wall Street.

      Asi by ji to dřív nebo později nasralo, ale já už jsem tuto vývojovou cestu opustil, jak příroda další vývoj dinosaurů nebo IBM PC.

      A.P.

      Vymazat
    8. Přesčasy tam dělá asi kupa lidí, jejichž fantazie si radši nechci představovat, ale ten smrad by tam nevydržel až do druhýho dne.

      Vymazat
    9. Možná dotyční chodej do práce o něco dřív.

      Včera jsem šel s odpadkama a na dveřích na dvůr přibyla cedulka "Nepoužívejte dvůr jako WC, jste vidět."

      Tak jsem se tam rozhlédl jestli tam není nějaká hromádka, ale našel jenom tampón vedle popelnice na bio-odpad. Použitej, ale už dost opršelej.

      Pojmenoval jsem ho Voldemort, protože mám pocit, že jsem ho přivolal.

      A.P.

      Vymazat
    10. No, má to logiku. Takovej použitej tampon budí recyklační rozpaky, krev je bio, vata ne... a co teprve, když je z vláken biobavlny?! Pak to bioodpadu patří a zároveň nepatří, takže vedle dává obyvatelům domu a popelářům možnost a)nahlédnout do světa dámské hygieny b)učinit to recyklační rozhodnutí za ně.

      Anebo to bylo znamení, jako když se v tvém okolí objeví škapulíř. Nebo kus vnitřnosti obalený v otýpce klacíků jako v Blair Witch. Tam tyhle znamení teda nedopadly úplně dobře. Tak ať tě na dobrou noc nestraším, třeba ti to tam nechala nějaká tajná ctitelka jako znamení své plodnosti. Něco jako když v Japonsku dostaneš rýžový koláček s červenou tečkou uprostřed.

      Vymazat
    11. Byl jsem na dvoře znova. Celý den na ten tampón pršelo a už z něj byla vyplavená všechna krev. Alespoň na povrchu. Takže naopak, je to základ recyklace. První krok.

      Bohužel, myslím, že i po vyčištění, vybělení a vysušení by bylo jen málo fanatických ekoložek ochotných to použít. Možná ta statečná a ke všemu připravená paní používají houbičku.

      Kamarád měl bejvalou, která byla míšenka. Ta mu v době, kdy to spělo k rozchodu, dávala pod postel svý použitý vložky, taky jako součást magie. Ale problémy mu začaly, až když si koupil stůl po sebevrahovi. Jenže magie může fungovat i tak, že se ti daj použitý vložky pod postel a ty z toho zblbneš tak, že jdeš a koupíš si stůl po sebevrahovi a ten tě pak zničí.

      A.P.

      Vymazat
    12. No právě, ta ženská to měla chytře vymyšlený! Kdyby se mu začaly dít nějaký blbý věci už po vložkách, tak je to jednoduchej, hloupej zločin. Ale naprogramovat krvavou vložku tak, aby sis koupil ten správnej stůl, to už je vysoká magická.

      Víš, co se stalo dnes ráno u nás? Na celý dveře od našeho bytu od vršku až dolů někdo zvenčí vylil lepkavou hnědou tekutinu. Část toho protekla i dovnitř část byla na rohožce, odkud lepkavé boty viníka odběhly směrem k výtahu, kde stopa končí.

      V domě máme jen dva přirozené nepřátele, z nichž jeden je plukovník Angrešt, ale ten to mohl udělat už celý ty 2 roky, co tam bydlíme a podle mě je to voják, co preferuje boj zpříma a nesnížil by se. Druhý nepřítel je rodina Černá plíce. Se nám ten boj s nikotinem začíná rozjíždět. Teď je otázka, jestli ta lepkavá nahnědlá tekutina je finální trest, nebo to má působit dál na nákup stolu po sebevrahovi.

      Vymazat
    13. Ty jo, to je docela drsný s těma dveřma.

      No, asi to bude okruh Černé plíce, když se bál konfliktu, strašlivě se omlouval a pak si hulil dál jakoby nic.

      Ale třeba tam máte ještě nějakýho utajenýho nepřítele, na kterého jste nepomysleli. Uhrovatýho puberťáka, jehož láskou jsi zhrdla, jen proto, že se nevyjádřil. Puberťačku, na kterou se M jednou usmál a ona to měla za slib manželský a teď už to má za nedodržení manželského slibu a la Glen Close ve Fatal Atraction. Žmurův ráčkující nepřítel, ponížen Žmurovou nadřazenou schopností skládat věci do komínků. Souseda z protějšího domu, co jen nenávidí vaše sousedy a špatně si odpočítal dveře a patra.

      Jednou v Anglii ukazovali, co se dá najít na youtube. Nějaký drobný, připlešlý pán tam měl instruktážní video, jak střílet nepřátelům flustrubkou minišípy do kol aut a podobné akce. Moderátor to odbyl hláškou, že dotyčný byl na základce šikanovaný. Všichni se zasmáli a nepříjemný pocit byl zahnán. (Kromě toho byl dotyčný v USA)

      Možná to je nějaká rafinovaná snaha o sebevraždu. Viděla jsi film Arvéd nebo četla jsi o něm něco? To byl nějakej mág, co kolaboroval s nacisty, vzdělanej, čaroval proti kde komu a po válce ho zabili spoluvězni.

      Zajímavý bylo, že před tím bydlel v jednom nepříjemným baráku v Letenské na Malé straně. Teď je tam Anglo Americká škola. Přitom totální většina domů na Malý straně je jak z pohádky. Ještě ta divná kaple ve Vojanových sadech je nepříjemná.

      Ale teď jsem díky tobě docela vděčnej za tu vložku u nás na dvoře. Možná bych si ji měl jít sebrat a udělat si z ní něco jako králičí pacičku pro štěstí.

      Ještě o tom budu přemejšlet.

      Tak držím palce.

      A.P.

      Vymazat
    14. No, právě je to s tou Plicí takový divný, jak to hodnotím den poté, co jsem vychladla. Všechny esa má Plíce - vždyť ví, jak nám škodí, tak způsob jeho msty stačí hulit víc a hrotit to, házet nám vajgly na balkon a dávit se v dechový tísni, abychom pak nemohli usnout. Tak proč se obtěžovat s vývarem nějakýho lepidla a chodit nám to lít na dveře, což je samo o sobě riskantní, že ho někdo uvidí a nepráská.

      Tyjo, chudáci studenti tý anglo-americký školy. Kdoví, jaký entity jim seděj za krkem na aktovkách, když jdou po vyučování domů. Ten film jsem neviděla, ale zní to zajímavě.

      Ale jinak domy jako z pohádky můžou mít svou hrůznou atmo. Naopak mi to přijde takový rafinovanější, než lacině strašidelný domy, co na první dobrou vypadaj, že hrály ve třech hororech. Hezký domy tě nechaj uvolnit a pak to začnou pomalu sázet.

      Btw. z toho tampónu by byl hezkej přívěšek na klíče. Taky držím palce s tím novým amuletem.

      Vymazat
    15. Po Německé útoku na SSSR, když už bylo jasné, že Hitler Stalina přechcal, říkal Stalin svým nejbližší: "Nikdy se nesnažte vstoupit někomu do hlavy (zkoušet myslet jako on). Nejde to." Tím chci říct, ať vůbec nepřemejšlíš o důvodech, který by k tomu mohl mít.

      Třeba ho prostě jen baví lejt vývar z lepidla a vychrchlanýho asfaltu lidem na dveře.

      Já ten film taky neviděl a na iČT ještě není k vidění, ale o tom chlápkovi byly i dokumentární filmy, co jsou k vidění na Zoomu, Mystery či ČT 2.

      Ta angloamerická škola musí bejt něco jako Bradavice s Harrym Potterem. Nejspíš má ten nenápadnej barák třicet podzemních pater, plus chodbičky k samostatnejm jeskyním dalších dvacet pater dolů. Pak vlastní podzemní hřbitov, napojení na technické výstupy z metra, napojení na podzemí Hradu a vlastní becherovkovod.

      V mým rodným městě bylo několik divnejch domů. Ten jeden vypadal jako prvorepubliková vilka s upravenou zahrádkou. Bydlela tam relativně hezká, ale podivná ženská s divným účesem, drdol ze kterýho pak šly zase vlasy.Taková upjatá. Jakoby se tam zastavil čas a nikdy tam nebyly žádný děti. I ten Tančící dům v Praze je vlastně dost divnej. Vůbec bych se nedivil, kdyby do základů bylo zazděnejch víc podnikatelů, než měla Orlická přehrada.

      A.P.

      Vymazat
  3. Jo, tohle je zatraceně účinná vyjednávací strategie. Brácha si takhle zvládnul svého času omotat kolem prstu naši totálně nekompromisní babičku - to, že za rohem udělal přesně to, co mu říkala, aby nedělal, už totiž neviděla. Hodně štěstí do vyjednávání s takhle drsným oponentem! A těšíme se na updaty :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si z toho odnesla ten pocit, že jsme s vyjednáváním teprve na úplným začátku. Určitě má nějaký slabiny a prchavý okamžiky, kdy je upřímný!

      Vymazat
    2. Jedna trenérka boxu (fakt to existuje) vysvětlovala boxerům, že každej má slabiny.

      A.P.

      Vymazat
    3. Věřím, že trénovat box může úplně každej. Třeba Rosenberg.

      Vymazat
    4. No, já teda na box nemám ani náhodou, ale ono to tak úplně jednoduchý není, Rosenberg neRosenberg.

      Nejde o to vymyslet, co máš dělat. To ti trenér řekne. Jde o to udělat tu správnou věc ve zlomku vteřiny, protože na to se ti až tréningem udělají netvové dráhy za rok, dva, tři. Nejen, že se ti ty správný neurony propojí. Oni se ti v mozku zvětší počet neuronů té dané oblasti a tím se to zautomatizuje a to se nedá uspěchat.

      Jednou jsem náhodou koukal na nějakej zápas a jeden z těch boxerů byl takovej ten typickej, lehce přihrbenej ranař ve stylu deNira a Staloneho a druhej byl štíhlej, zpříma se držící týpek. - No a ten měl zjevně navrch, protože hlavně uhejbal. Držel se ve správné vzdálenosti a většinou se jen zakláněl a soupeř jen vší silou máchal do prázdna a tím se vyčerpával. On se mu ještě posmíval, aby ho vytočil a popichoval k vyčerpávajícím útokům.

      A.P.

      Vymazat
    5. Jo, určitě to bude spíš o obratnosti a uhejbání.

      Díky Žmurovi znám bizár jako je Clash of the Stars, což je vlastně MMA, ale už nejde tolik o sport, jako tam narvat fakt divný případy. Za mě je to eticky dost na hraně, stejně jako Výměna manželek, která sbírá bodíky sledovanosti jen za to, že jsou lidi blbý a neuvědomujou si to, ale narozdíl od manželek do toho aspoň nejsou zatažený děti, takže asi ok.

      Teď tam byla zápasnice Lucie, co váží 250 kilo (zatímco její mozek nejspíš pouhých pár gramů) a vyhrála to nad ní holka o 200 kg lehčí. Slečně Lucii by stačilo na tu holku spadnout, ani by jí nemusela natáhnout, a bylo by po ní. To je jak když se na tebe sesype celá kuchyňská linka i se sporákem a myčkou.

      Ale nedávno jsem četla článek o sexuálním kultu obryň a slečna Lucie má určitě i řadu nápadníků, který tenhle způsob zavalení a totální dominance vzrušuje.

      Vymazat
  4. Černá plíce evidentně absolvoval nejméně o dvě hodiny více tréninku asertivity, než ty protiteroristického výcviku. Chce to nešetřit na lektorech!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Základní kurz s nejlepším českým vyjednavačem stojí okolo 100 tisíc. Ale třeba po jeho absolvování Plíce přestane hulit a ještě mi cenu kurzu vrátí ve splátkách z peněz, co ušetří na kuřivu.

      Vymazat
    2. Nechceš mu radši dohodit mladou milenku? Něco jako byla v Šest žen Jindřicha VIII zmíněna ta "Marie, ve které spaly všechny hřichy sladké Francie" pár měsíců bujarého sexu a postarší manžel byl na prkně.

      Dokonalý zločin. Lepší než na něj poslat komando Žmur-Dolnik.

      A.P.

      Vymazat
    3. Jenže Tudor měl Marii co nabídnout, takže snadno přivřeš sladká francouzská víčka a myslíš na zahradníka. Jenže co s chlápkem, co jako postarší a sešlejší verze Jindry jen vypadá? A vadí jen nám? Vlastně už vím, kam míříš. Teď je ale na řadě bojovná Johanka z horního patra...

      Vymazat
    4. V tomhle případě nešlo o něj, ona se tak zbavila předchozího manžela a ponechala si z něj jen to dobré, jako třeba majetek.

      Každopádně nejlepší metoda je, lidi podporovat v tom, čím se sami ničí.

      A.P.

      Vymazat
    5. Takže se můžu vykašlat na děvky a koupit jen cigára. Hodně cigár.

      Vymazat
    6. Asi jo. Nebo onačejší cigára.

      Jinak nikotin je proti stresu, takže ho aspoň na začátku muselo něco stresovat.

      U nikotinu je závislost horší než u tvrdejch drog, jen to není tolik vidět, protože je všude po ruce. Absťáky mohou být nebezpečné pro okolí.

      A.P.

      A.B.

      Vymazat
    7. Nikotin není proti stresu, naopak stres svým působením zesiluje. Ale v lidech se ujal ten prototyp uvolněnýho kovboje z Marlbora a ze všech těch reklam, kde si lidi užívají svoji chvilku pohody (stejně jako v reklamách na čokoládu), tak se ujalo, že kouřením si pomůžeš od nervozity a strachu.

      Obecně se to s tou závislostí takhle říkat nedá, protože jsou tvrdý drogy a tvrdý drogy. Třeba na heroinu je fyzická závislost tak silná, že tě může abstinence zabít, to u cigaret nedosáhneš, ani kdybys vyhrál kuřácký olympijský hry v počtu vykouřených cigaret.

      Vymazat
    8. Já to mám od několika doktorů. Jeden třeba zmiňoval, jak ve Švédsku vychovali celou generaci, aby nekouřila a pak zjistili, že jim u ní stoupla sebevražednost.

      To, že je horší než heroin, kokain atd, je asi myšleno, že se hlavně kouří, takže se ho 90% ztratí. Jinak je v každé cigaretě asi 1 mg a zabije tě 30 mg. Takže nikotin ze 2 krabiček docela jistě, dostat do sebe všechno, co tam je. Nikotinovýho svařáka si asi nikdo píchat do žíly nebude.

      Jinak já jsem nikdy nekouřil a reklamy na cigarety jsem miloval. Marlboro mělo ty pohledný cowboye, co mlčky koukali do ohně a vařili si čaj v otlučené konvici. Camelky měly to mužný dobrodružství Camel Trophy, kde se jezdilo Land Roverama.

      V Británii jim vždycky něco v reklamně zakázali (třeba říct o cigaretách, že jsou jemné), tak hledali, co tam dát jinýho, tak to zase zakázali, až už bylo zakázaný úplně všechno, tak jedna značka udělala reklamu na cigaret bez jakéhokoli sloganu/textu. Udělali asi 3 varianty. Já si pamatuju už jen jednu. Byl to pohled na nějakej moderní dům, snad někde na pobřeží a přes to byly cigarety, jakoby to byly ty dlouhý kapky deště. Bylo to trochu surrealistický, hned to zaujalo, fungoalo to úplně nejvíc a pak už zakázali úplně všechno a reklamy na cigarety skončily.

      S tím, co je na cigaretách dnes za obrázky by jsi mohla žalovat stát, že ti vyprovokovali rakovinu jen chozením kolem trafiky.

      A.P.

      Vymazat
    9. Já myslím, že sebevražednost teď stoupá obecně, tak to je těžký, dávat to do spojitosti s generací, co nehulí tolik jak ta předešlá. To bys mohl říct, že za nižší mírou sebevražd stojí třeba používání disket nebo walkmanů.

      Mně se taky líbily reklamy na cigára a dokonce mi nezapálený cigarety voní. Už kolem sebe nemám žádný lidi, co kouří běžný cigára, ale když výjimečně jo, tak jim beru krabičky a nasávám.

      Jeden z těch mála kamarádů, co ještě kouří klasický cigára mi říkal, že si u nich v kuřáckým kroužku v práci ty cigára vybírají podle míň hroznejch nálepek. Že v trafice říkaj "Dejte mi jedny máčka s tím chlapem s tou jizvou na zádech, ta se schová pod sako".

      Já bych klidně uvítala, kdyby to bylo i na alkoholu, aspoň na těch flaškách s tvrdým. Představ si, jak by na etiketě byly ty ztučnělý játra v detailu, nebo fotka ožralý holky na ulici, nebo děti, jak se štítivě odtahují od počůranýho taťky na posteli.

      Vymazat
    10. S tou švédskou mládeží to bylo nejspíš v devadesátkách. Teď už tam mají jiný starosti.

      Mě taky voní tabák a dokonce i ten první kouř. To až se to do všeho (od záclon po sliznice) nasákne a usadí, kdy mi to smrdí.

      To je zajímavý, že si to vybírají takhle. To jsem nevěděl.

      Jak je ta vstupní stránka do Windows, kde jakoby otevíráš obrazovku, tak tam mám obrázek břicha, na půlce je normální a na druhé s tukem kolem orgánů. Vůbec to nezpůsobuje, že by mě míň chutnalo nebo bych měl nějaký větší puzení cvičit. Přechytračit svý vlastní podvědomí není jen tak. - Ale třeba by to zabralo. Pak by přišel křapik do hospody a zahaleka "Jednoho ruma s jatýrkama, pivo s děvkou, co si nablila do počítače a pro dámu frankovku s posmrkanci."

      Zato jsem jednou koukal na dokument o šimpanzích, ti dospělí samci mají taky břicha jak pivaři a berou to jako nejpřirozenější věc na světě. Těžko říct, jestli to opicím vadí.

      No, ale s mojí minispotřebou mám nejpíš dost chlastu s hezkejma nálepkama do konce života.

      A.P.

      Vymazat
    11. Aby tě to pozadí spíš pomalu nezhypnotizovalo do tý podoby ztučnělých orgánů. Že by ses pomalu přizpůsobil obrazu svému/ obrazovce svojí.

      S tím pupkem je to jen kulturní problém toho, jak vypadá místní chudina. V Evropě a Ameru jsou bezdomáči a chudý tlustý, protože kalorický nezdravý jídlo je levný a štíhlou postavou dokazuješ, že máš na nákup drahý zeleniny.

      Ale někde v subsaharský Africe jsou pupkáči na výsluní, protože tam pořád platí, že chudej=hubenej, jak to tady bylo naposled za války.

      Orangutani podle mě žádný předsudky k pupkům nemají, evidentně si samci dovedou zajistit dostatek potravy, takže se můžou podělit i se samicí a postupně přibývajícíma dětma.

      Vymazat
  5. Napádà mě jen…domove, domove, sladký a jedinÿ…… chápu tě, kdysi jsme měli bojovou akci s hlasitou hudbou stánkaře…..🥊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to zní taky dramaticky! Hrál Michala Davida? Já úplně slyším tu smyčku: "Nonstop, já chci žít nonstop..."

      Vymazat
  6. Michal David - hudební ekvivalent hamburgera od Mekáče, doplněnej o pravý kolotočářský půvab.

    To je tak, když je tvůj časný úspěch současně tvojí největší prohrou.

    Něco jako když školní frajer začne po škole dělat u pumpy a za dvacet let, tam dělá pořád. Ono to je původně americký přirovnání, ale spolužák z gymplu byl taky děsnej frajer, v šestnácti říkal o svý holce moje žena, či dokonce manželka, i když spolu jen chodili a hrdě nosil západní pracovní bundu s logem Shellu... a za dvacet let dělal vedoucího pumpy právě u pumpy Shell.

    Zaměstnankyně mu říkaly za zády úplně stejně jako kdysi spolužáci.

    A.P.

    OdpovědětVymazat
  7. Kdepak, není nad dobré sousedské vztahy. Matně jsem si vzpomněl, kterak jsem si jako student šel odvážně došlápnout na jednoho Afričana, aby mi neobluzoval partnerku, což po určitých peripetiích skončilo tak, že s partnerkou jsem se rozešel a s Afričanem skamarádil :-).

    OdpovědětVymazat
  8. Měl jsem kdysi za souseda regionálního komunistického papaláše, který každou takovou situaci - ať už se týkala kohokoli v domě - vyhodnotil jako útok na sebe samotného a na Stranu, který jen omylem pachatele postihl někoho jiného. Ale však znáš Svatbu jako řemen a proslulé "Náčelníku, nesmíme se nechat rozeštvat!" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, tenhle komentář patřil jinému článku, poplet jsem to ve spoustě otevřených oken :-).

      Vymazat
    2. To je super strategie, útok na Stranu zní jako mnohem víc stmelovací prvek, než cílený útok na nás:)

      Vymazat
  9. představa několik let čekajícího hmyzu na balkoně mě úplně rozložila, to je scénář úplně jak do mrňousků, nebo jak se jmenuje ten animáč o hmyzu. Berušky s kufříky, můry s batůžky :D.

    OdpovědětVymazat