pondělí 3. května 2021

Pokus o atentát Karla Mandličky


Nikdy mě moc nebraly celebrity. Myslím v tom smyslu, že vám udělá den, když stojíte v Tescu ve frontě za Tomášem Klusem a vaše ruce se dotknou v boji o poslední housku v přepravce. Jednak jsem krátkozraká a taky jsem si musela vygooglovat, jaký křestní jméno má vlastně Klus. Takže by mě musel nejdřív zaklepat na rameno a zamávat nedělní přílohou Blesku se svou fotkou, abych si z toho mohla odnést pocit, že mě aspoň na vteřinu zasypal hvězdný prach.

Žít a nechat žít se bohužel netýká našich dětí, a to zejména od okamžiku, kdy se do vedlejšího baráku a protějšího okna nastěhoval pan Karel, který by se mohl jmenovat Mandlička, pokud bychom chtěli respektovat jeho soukromí. Ten, co uvádí zprávy na Primě, jak jsem si taky musela vygooglovat. Pro děti je pan Karel stejná podívaná, jako by naproti bydlel tyranosaurus. „Podívejme, zrovna vyšel na balkon a něco žere!“ vykřikuje Čičman a lepí nos na okno.

„Venku bude teplo, Mandle se vyhřívá na sluníčku,“ rozhoduje se Žmur, jestli si má vzít do parku bundu, nebo stačí mikina.

„Hele nebuďte trapný.“ prosila jsem děti asi milionkrát, protože sama vím, jak bych tyhle zvědavý usmrkance nesnášela, kdyby to bylo naopak. A ono to možná je naopak, jenže já jsem na rozdíl od pana Karla krátkozraká, takže mě to netrápí.

I kdyby byl pan Karel krátkozraký jako já, neušel by mu jeden z největších incidentů našeho jednostranného sousedského zájmu. Žmur se s Čičman v rámci sourozeneckého boje stříleli nerfkama, když se ve vedlejším pokoji rozhostilo nehezky mrazivé ticho. Nejdřív jsem myslela, že se prostě zabili, protože leželi pod otevřeným oknem a ani nedutali.

„Ona mě navedla,“ řekl při vyšetřování Žmur.

„On ho střelil, mami a Mandlička se otočil a zahrozil.“ vysypala ze sebe Čičman.

„Ta nerfka tam fakt dostřelila, musím napsat pochvalný mail výrobci.“ nevycházel Žmur z údivu.

Následnou rekonstrukcí trestného činu se ukázalo, že se Žmur přikrčil jako sniper a zasáhl pana Karla na protějším balkonu pěnovým projektilem do ramene. Což je smutný, kam dospěla naše výchova. „A taky sis zbytečně vystřílel náboje a my už teroristickou organizaci nákupem nového střeliva podporovat nebudem,“ podotkl za všech okolností praktický Em. Oba dostali zaslouženýho sprďana a dali aspoň na chvíli konečně pokoj.

Každopádně mám pocit, že je od té doby pan Karel víc ve střehu. Nejspíš se domnívá, že náš byt obývá tajná zpravodajská buňka extra.cz, která číhá na sex se zvířaty a nahotu na balkonu. Poslední tečku jsem tomu dala bohužel já.

Znáte takový ty fitness aplikace?

Tak já jsem se třeba rozhodla, že si s pomocí jedné z nich vypěstuju na břiše pekáč buchet. Je jedno, jak vtipné to přišlo Emovi a dětem a jaké jsou reálné výsledky. Nás všechny zajímá jediný, že jo. Jak do prdele souvisí Karel Mandlička s fitness appkou?

Jednoduše. Na začátku dvacetiminutovky krve, potu a slz má nekompromisní trenérka s hlasem bachařky z Osvětimi odpíská high stepping a já začnu střídavě skákat co nejvýš a s vytřeštěnýma očima z toho, jak mi lupe v kolenou.

Jak jsem ale dnešní ráno pochopila ze zhnuseného výrazu pana Karla, z opačné strany balkonu to spíš vypadá, jako stalker snaživě poskakující za sazeničkami rajčat, aby ze své tajně milované celebrity viděl co nejvíc. Mou slizkou pověst  jsem nejspíš taky zkompletovala svým, přiznejme si, špatným zvykem oblékat se ráno bezmyšlenkovitě u okna. Karle, jestli to čteš, promiň. Peace!




33 komentářů:

  1. To je konečně aspoň správně bulvární příspěvek!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chybi uz jen divka Blesku a horoskop na tento tyden;)

      Vymazat
  2. Krásné, s chutí jsem se zasmála :-)
    Líbí se mi Žmur jako uvědomělý spotřebitel :-) Ovšem je fakt, že náboje do nerfky se ztrácí raz dva, to ani nemusí jeden sousedit s celebritou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne! Obcas tedy najdu nejake tajne naleziste rozezrane penovky pod skrini, kam si je nataha Chrudos;)

      Vymazat
    2. A zbytek nábojů se pak nenásilně objeví v momentě, kdy děti nerfka už naprosto přestane zajímat (nedávná zkušenost) :-)

      Vymazat
  3. myslím, že pan Mandlička by byl mnohem spokojenější, kdyby se u okna převlékal Em...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebo kdyby si u okna mazal sve svaly olejem, ze? No, ona nam zanedlouho ta rajcata zarostou vyhled z okna, tak panu Mandlickovi zbyde aspon prostor pro fantazii.

      Vymazat
    2. Tak třeba tip pro Houbiče, ne?

      Vymazat
    3. Ten ho nema z toho praveho uhlu.

      Vymazat
  4. Podobný zájem okolí, myslím, k povolání patří. Pokud se mu chtěl vyhnout, měl se pan Mandlička rozmyslet dřív, než šel studovat na celebritu :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná chyběl, když se brala sebeobrana soukromí...

      Vymazat
  5. Půvabné! Krátkozraká sice nejsem, ale i mně by musely celebrity zamávat před očima nedělní přílohou Blesku, abych je byla schopná jako celebrity identifikovat. A navíc ani nemám děti, které by mě v téhle oblasti udržovaly v obraze :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ony někdy i lépe než děti udržují v obraze babičky a tetičky, co znají všechny postavy ze všech seriálů:)

      Vymazat
  6. Já bych řekl, že tyhle kontakty utužují občanské soužití.
    Pán přes ulici na balkoně věší prádlo v rozhalenym županu, my se ženou necháme-li vhodně otevřený dveře mezi děcákem a předsíní, nabízíme oplátkou pohled až na záchod.
    ...já i žena se tam sice zavíráme, ale tento návyk jsme zatím ještě nedokázali vypěstovat u všech našich dětí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě před sebou nemáte co skrývat, ani to hovno. My máme podobný nastavení (ale akustické, ne vizuální intimity) se sousedem z garsonky, která z jedný strany přiléhá k našemu bytu. Dřív to byl nejspíš normální další pokoj, ze kterýho se byt udělal rekonstrukcí. Faktem zůstává, že jen s tímhle sousedem máme papundeklový zdi. Až tak, že slyšíme cinkání příborů, krkání, sex, telefonáty s maminkou a vlastně celej jeho hlasitej život (je to Španěl). Vtipný je, že jsme ho nikdy neviděli.
      P.S. A naše děti se na záchodě taky nezavírají. Čičman se tam sama bojí.

      Vymazat
    2. Vizuálními vjemy tužíme sousedské vztahy s lidma přes ulici, těmi akustickými pak po vertikální ose s obyvateli našeho domu... Koupelnu a záchod jako bychom v tomto ohledu měli napříč patry jednu společnou...

      Vymazat
  7. Uplne se mi vybavila ta spolecna velkokoupelna a hajzliky vedle sebe jako ve skolce. Brrr!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty nijak traumatizující vzpomínky nemam.
      Prý jsem tam došel převratného zjištění, že Kamilka má pudel i vepšedu, ale zřejmě mě to tehdy trefilo příliš brzo na nějaký zásadní otřes.

      Vymazat
    2. Ve školce mě ta představa neděsí, ale zasazeno do reálií našeho baráku bych celkem nerada, aby moji zadní i přední pudel okukoval Španělák nebo ten starší pán, co mě vždycky tak bodře zve do našeho mikrovýtahu 1 x 1 m2...

      Vymazat
    3. ...jo, dneska v tom výtahu bych se už asi trochu nervózně ošíval...

      Vymazat
  8. od včerejška přemýšlím, kdo je to ten Mandlička. Říkejte mi Bystrá Mysl. Znám asi tři celebrity, Gott, Jágr a třetí si nepamatuju, ale vlnu zpráv jsem ještě chytla, takže už asi vím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejme tomu, že vrtí ocáskem a není úplně čistokrevný.

      Vymazat
    2. To mi nedelej, nechci mit souseda navzdy spojeneho s predstavou vrticiho ocasku!

      Vymazat
    3. :D ok děkuji za potvrzení hypotézy. Karl von Bahnhof :D

      Vymazat
    4. Taky jsem se musela hodně, hodně zamyslet, protože jsem si myslela, že moderuje zprávy na Nově.

      Vymazat
    5. ...a proč o tom vlastně přemýšlíte...?

      Vymazat
    6. Protože jsme ženy a nemáme nic jiného na práci.

      Vymazat
    7. ...přiznám se, že se už druhý den nemohu rozhodnout, jestli jsem jednoduchostí té odpovědi zklamán, nebo ohromen... :-D

      Vymazat
    8. Chceš snad říct, že už o tom dva dny přemýšlíš??!!

      Vymazat
    9. Nechci!
      ...ale zdá se, že jsem to udělal... :-D

      Vymazat
  9. Mno, jestli je zajem o hromadny stalking, tak nabizim navstevu s vyhledem. Od ty doby, co rajcata povyrostla, uz to neni tak ocividny. Dokonce se za nimi mohu zacit opet prevlekat.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrá trefa!
    Já myslím, že někde poblíž bydlí i pan z DVTV, protože jsem ho párkrát potkala. Radši si berte ty flinty s sebou, když někam jdete, abyste mohli experimentálně zjistit, jak která celebrita reaguje, udělat srovnávací analýzu. Třeba Žmur by o tom mohl napsat diplomku.

    OdpovědětVymazat
  11. Já teda při své slepotě kombinované s absolutní neinformovaností žádný celebrity nepotkávám. Máme tu ale jedny komplikovaný sousedy. Hmmm ... možná by občasný zásah nerfkou mohl pomoct uvolnit jisté napětí v sousedských vztazích. Třeba jako když si nedávno pustili na ulici hudbu z auta volume max. V 11 večer.

    OdpovědětVymazat