úterý 4. června 2019

Horké ráno v metru

Tak jsme se dočkali. Můžu vám na to říct jediné – v tomhle počasí házím i já do ringu svou věrnou zimní bundu, se kterou jsme byly nerozlučná dvojka po celý květen. Ale dnešní ráno mě nejen sežehlo, ale současně přesvědčilo o perspiračním paradoxu – čím míň toho na sobě máš, tím víc se potíš.

Na začátku celé téhle ostudné historky je ušlechtilá idea – stejně jako to bylo s komunismem, nebo řízením státu jako firmy. Ideály musí být, i kdyby na koblihu nebylo. Ten můj se jmenuje „Zachraň bangladéšský děcko a šetři si na důchod“ a spočívá v nákupu second hand oblečení na vinted.cz. Dámy už vědí.

Vinted je něco mezi tureckým bazarem, divadelní šatnou, chráněnou dílnou a darknetem. Seženete tady za zlomkové ceny modely velkých značek (se stejně velkými pochybami o pravosti, ale to je jinej příběh). Koupíte tady nylonovou zástěru, co nosila vaše babička, nebo taky norkovej kožich se zlatým perem Parker v kapse. Úchyláci si sem chodí pro fotky holek ve spodním prádle. Nemáte zač.

Jak už bylo řečeno, já si tady kupuju konzumentský čistý svědomí, i když je to takový lavírování na hraně jak s těma značkama a úchylama. Každopádně mezi mýma TOP 5 wow efekt modely (kde jsi TOHLE sehnala?!) jsou čtyři ze stáje Vinted a k tomu myslím není víc co dodat.

Už se pomalu dostáváme k ději, klid. Poslední úlovek jsou šaty v barvě a prodyšnosti letního vánku, propínací v celé své délce. Kdyby to pro velkorysé odvětrávání nestačilo, obsahují i spoustu rafinovaných průstřihů na místě, které vás nepřekvapí před zrcadlem, ale až když s nimi vyjdete ven. V mém případě na cestu do školky.

Kdo by to byl třeba řekl, že když je propínací rozparek vepředu, autor šatů umístí další dva po bocích zhruba někam do úrovně kyčlí. Při bočních nárazech větru tak pozorný kolemjdoucí zachytí i barvu kalhotek. Jestli jste kdy slyšeli, že jsou lidi v Praze anonymní a nevšímavej dav, tak je to mýtus.

„Pěknej podvozek“ komentoval to bezdomovec s ranním kelímkem vína v parku za výbuchu nadšení Čičman a následného zodpovídání dotazů o karosérii.

Když jsem si ve školce sedla na lavičku v šatně, odhalily šaty svůj další trik. Buď knoflíky přišíval Ind bezprsťák, nebo šaty svůj minulý život prožily v daleko větším napětí, než se vejde do velikosti 36. Ztráta posledního knoflíku dole ještě nebyla klíčová, ale prvního ve výstřihu bohužel ano.

K té došlo při tahanicích o místo v metru. „Shame on you“, sjela mě očima padesátiletá úřednice, co honila mládí v blůzce s výstřihem až k jizvě po liposukci břicha, takže jsme si z mého úhlu pohledu neměly co vyčítat. Sedadlo jsem si vybojovala a snažila jsem se zpocenou dlaní vtisknout druhý padlý knoflík do kapsy, přičemž jsem levačkou přidržovala výstřih a zadkem o sedadlo bojovala o nedotknutelnost kalhotkové kvóty.

Až do stanice Pražského povstání, kde se stalo to, co vás v určitých případech může sestřelit – ať už jedete do práce s nechutnou kocovinou, nebo nazí. Kouzelný dědeček o francouzské holi. „Moc daleko ses nesvezla, couro“, říká vám svým spokojeným výrazem ta příšerná ženská, co před chvílí prohrála svou hru o trůny. Kapitulujete. Uvolníte pánovi místo a zároveň výhled z první řady. Třeba byl válečnej pilot u RAF. Mysli na Anglii!

Ještě mám objednaný plavky.






19 komentářů:

  1. Zapomněla jsi vyprávět, jaké to bylo v metru na eskalátorů.

    OdpovědětVymazat
  2. Hledal jsem fotky holek v prádle, ale nic.... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nabízí se, k posouzení, jak moc to bylo strašný, žejo? U některých příspěvků zabolí víc, že tady mají všechny moje fotky stopku:)

      Vymazat
    2. Když to tak čtu - vyprdni se na fotky, počíhej si někde na psici :-D

      Vymazat
    3. Hele, dneska jsem šla do práce s šálou. Korporát je vyklimatizovaný na 17 stupňů, takže zvažuju i pletený ponožky a jégrovky...tady žádný sprosťárny nefrčí. Tady se maká, nebo umrzneš!

      Vymazat
    4. ...všimni si, jak's nezmínila, jestlis tu šálu měla na krku, nebo v příručnim zavazadle :-D

      Vymazat
    5. Máš recht. Šála byla uvázána na horním poutku batohu, mám-li být zcela konkrétní. Takže ano, nějaká ta naděje na show v pražské MHD svítá. Je ale zakalena smutným faktem, že se dá šál nouzově použít jako diskrétní zavinovací šaty;)

      Vymazat
    6. ...což by taky mohlo mít svý kouzlo... :-)
      Bleskem by se pak šířila zpráva o stydlivé břišní tanečnici na trase C :-D

      Vymazat
  3. z českých pilotů z RAF žije už nejspíš jen Emil Boček a toho bys asi poznala, je v médiích často. ale ještě je tu šance, že jsi potěšila bývalého luftwaffáka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, z hlediska rychlosti dosazeni strategickych kvot to byla blitzkrieg.

      Vymazat
    2. Teď jsem se vrátila z Normandie, kde jsem viděla čtyři veterány na vozíčku, takže já ti strašně fandim!

      Vymazat
    3. to je náhoda, já se včera z Normandie vrátil taky - a bylo to tam naprosto neuvěřitelný!

      Vymazat
  4. Žena, Lobo: Svědí mě oči, jakoby tu někdo dlužil dvojitý post o Normandii? Těším se na šokující prozření, že Žena je ve skutečnosti F....?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší post z Normandie už letos zvládla britská královská rodina :-D

      Vymazat
    2. Mě nechal doma. Tak asi prostě jen jiná Žena... :-)

      Vymazat
    3. Mě tam vzal tatínek, nikoliv lobo! Leda že by lobo byl můj otec, v tom případě by měl očekávat soudní obsílku, kde můj doteď otec bude požadovat vrátit peníze za moje živení, šacení, vzdělání a v neposlední řadě výlet do Normandie.

      Vymazat
  5. já jdu jako hodně s křížkem.. ale opakuje se to i v aktuální vlně veder? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako opakuje, ale přišila jsem si ke své uniformě hanby chybějící knoflíčky a to proklatě pevně;)

      Vymazat