pátek 26. července 2019

Návrat velkého Zbyňka


Jestli tento týden postrádáte vaši pravidelnou dávku křivdiček a sebelítosti, hodí se na vysvětlenou napsat, že jsou děti od minulého pátku na chatě. Čtete správně, jde o každoroční týden bezdětné reality show, kdy jsme s eM vytrženi z přirozeného prostředí sourozeneckých hádek, rozházených spoďár po parketách a v noci nechodíme na záchod se zapíchnutýma sněhovýma vločkama Disney Frozen v chodidlech.

Ze začátku máte problém uvěřit. Když jíte sladkosti, schováváte se. Ve vlastním bytě, smutný. Když máte sex, schováváte se. Když začne protivnej vetchej plyšák zpívat svoji odrhovačku „Boby je kamarád, pojď si s Bobym hezky hrát“, schováváte se. Ale pak vám dojde, že jeho nouzová páka na debilní písničky se spustila jen díky tomu, že je pod polštářem, na kterým máte sex. Týden bez dětí!

Je to krátká životní etapa, na který není zajímavej jen sex, od toho máte jiný blogy. Zajímavá je na něm proměna našeho ekosystému a návrat původních biologických druhů.

Pouhých pár dnů stačilo na to, aby se zazelenala většina pokojových rostlin (vyzařují děti přirozenou radiaci, nebo květinám nesvědčí zálivka z rozpuštěných vodovek?). V koupelně se nesměle začínají tvořit souostroví růžové plísně, na kterou si ještě vzpomínám z dob spolubydlení s Houbičem. I tenkrát se dělo tolik zajímavých věcí, že se uklízelo jen před ohlášenou návštěvou. A když jsme u návštěvy, nesmím z našeho repatriačního seznamu vynechat našeho ochočenýho postelovýho pavouka Zbyňka.

Zbyněk se od ostatních členovců odlišuje tím, že mu v jeho prodloužené míše chybí ten základní instinkt, díky kterýmu drtivou většinu hmyzu nezabijete prostým máchnutím ruky. Strach a rychlost. Zbyňka si můžete představit spíš jako morbidně obézního hráče dětského basketbalového týmu. Sedí na střídačce, zoufale se nevejde do školního dresu a s bezprostřední vděčností se od vás nechá pozvat na zmrzlinu. Nezapadá do svý taxonomický karmy. Je to jedinej pavouk, jehož přítomnost jsme s eM. odhalili díky tomu, že nadzvedává přikrývku, když k nám večer jde do postele (true story!)

Naposled jsem ho viděla, když mu Žmur postavil vězení z Lega. Potom náhle odešel, stejně jako rýmovník na okně. Těžko říct, jestli se urazil a vyskočil z okna, nebo teď jen vylezl z úkrytu, odkud ho vysekali řemeslníci při výměně oken. Jistý je jen to, že už druhou noc jsem se probudila s něčím chlupatým, co si to šine přes můj obličej. Že je to Zbyněk, jsem odhalila až za svítání, kdy jsem chlupáčka odhodila na eM a zblízka jsem s vědeckým zaujetím sledovala, s jakou důvěrou pokračuje v chůzi přes jeho pootevřené rty. Už jste slyšeli o tom, že každý z nás tímhle způsobem sní šestnáct pavouků za noc? Nemyslím si. Zbyněk je jen jeden.

Doufám, že jste dnešní obzvlášť napínavý příběh docenili. Vzniká za jízdy ve vlakové soupravě Českých drah, což bývá zárukou autorsky plodného prostředí. Navíc nefunguje klimatizace, takže tu všichni sdílíme jen jeden slabý wi-fi signál, páchnoucího jezevčíka a spoustu, spoustu potu. Příště si povíme o tom, kolik rozdílů najdete mezi bezdětným týdnem a týdnem se šesti dětmi na chatě a ještě o trochu později o tom, proč jsou letošní eMovy narozeniny v režimu přísného utajení. Stay tuned!



14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Praveze zadny, jen netrpelive ocekavam, ze nacerpam inspiraci z komentaru...

      Vymazat
    2. Přiznám se, že jsem trochu zklamán... :-D

      Vymazat
    3. Presne vim, co myslis - asi neco jako Frisco s prichuti Aperolu. No, nemuze byt kazdy den postviceni. Jako zavazek do budoucna bych to videla na post o nasi sousedce - sexualni predatorce, hm? Nebo libo-li vlastni zadani na zakazku?;)

      Vymazat
    4. Sousedka - sexuální predátorka zní jako takové pěkné zahájení nové rubriky... ;-)

      Vymazat
  2. U nas roli zbynka sehrála křečice Kukyna, po odjezdu chuligána prokousala box a zdrhla, steskem. Když přijel, usnula mu na ruce !

    OdpovědětVymazat
  3. Uhuhu... já bych prosila bezzbyňkovou domácnost, děkuju.
    (Bezdětný týden zrovna načínám, tak jsem zvědavá, jaké to bude u nás!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez pavouků a bez dětí, to bude skvělý! Těším se na report:)

      Vymazat
    2. ...jestli v něm nebudou hrát nějakou roli aspoň moli, bude to tutově děsná nuda...

      Vymazat
    3. Zatím pouze rybenky... :-X

      Vymazat
  4. Kdybyste rozuměli pavoučí řeči, možná by Zbyňďa i dojemně zazpíval "Chtěl bych být víc než přítel tvůj" nebo podobný hit.
    Zapomněla jsi prozradit, jestli se Zbyněk propašoval i do vlakové soupravy! Zůstávám ve stálém napětí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový a ještě nespravedlivější bývá osud všech, co to s lidmi myslí dobře! Ve vlaku nebyl. Obávám se, že ho eM během mé nepřítomnosti hanebně pozřel. Tady by se mu líbilo, tučné mouchy tu létají až do huby a měl by tu spoustu přítelkyň s dlouhýma nohama.

      Vymazat
  5. Kdyby byl Zbyněk jen jeden :D Pravidelně se tu objeví i Pepík, Olda a někde je Libuna (malá a zákeřně vypočítavá pavoučí samice :D párkrát jsem ji zrušil někde hnízdo a ta zmije si ho udělala jinde a to jsem ji velmi citlivé dvakrát i vyhodil, bohužel jsem si neuvědomil, jak špičkový mají orientační smysl a ta zmije pavoučí se vrátila :D Jméno nemá náhodně :D špatná zkušenost z minula ;) )
    Naštěstí junior je na ně zvyklý a nepěkné se jich, kdyz mu nelžou do hraček a toho se boji boj oni, jinak si tu zijeme ve vzájemném respektu a já mám klid od drobného hmyzu :D Jakmile porostou, vždy se jich nenápadně zbavím a vystehuju je a jelikož už mám v plánu i přítelkyni, chtělo by to :D našeptávač při sexu by sice občas stál za divokou jízdu, víme ale, že jsou místa, kam by se dostat nemusel a neměl :D

    OdpovědětVymazat