úterý 7. února 2023

Milfka ze čtvrtýho patra

 

Pro Galahada

„Když se mnou jela poprvé výtahem a přišpendlila mě prsama k zrcadlu, věděl jsem, že začíná hra na kočku a myš, kvůli který budu odteď chodit po schodech jak debil.“ Houbič

Touto větou odstartovalo nastěhování paní Markéty Zimmermannové do našeho ospalýho baráku. Pochopitelně jsem Houbiče obvinila, že si vymýšlí ve snaze ulovit sousedskou senzaci. Na jeho obranu, náš barák svou senzaci potřeboval a čekal na ni jako na smilování, stejně jako večerní kabaret s rozladěným klavírem a ohraným číslem souchotinářského iluzionisty. Jediný, kdo zpestřoval nudné sousedské vztahy, byl lakomý kuní muž. A jeho otec, co neustále prohrabával popelnice a mimoděk z něj unikaly podivné poznámky o árijské rase. Což je u majitele dvou vinohradských činžáků poměrně pikantní koníček, ale znáte to – správný hospodář přes plot i pro pírko nebo výložku ordnungspolizei skočí.

Kromě kuní rodiny jsme měli už jen paní Cigaretku. Seschlou a vrásčitou paní, která skoro každý den hlídala vnoučata. Chodila si je vyzvednout před barák ve skvrnitým flanelovým županu, pod kterým kromě mnohočetnýho karcinomu plic nenosila už vůbec nic, tím jsme si byli jistí. Nechávala během téhle prokašlané cesty pootevřené dveře na chodbu, ze kterých se valil dým a pohazovala vajgly před barákem, což neustále popuzovalo ordnung dědka. Nikdy jsme nepochopili, jak mohla vnoučata paní Cigaretky v tak toxickém prostředí přežít. Možná ale po takové návštěvě babičky vnímáte i vzduch na Legerce jako čerstvou brízu  v alpským údolí.

Pak se k našemu obveselení přistěhovala paní psycholožka Zimmermannová a mně osobně připadala jako jedna z těch dobrosrdečných padesátnic, co spolu chodí do cukrárny na větrník a k narozkám si navzájem pletou ledvinový pásy.

„A neruší vás někdy děti?“ přeptala jsem jí jednou na chodbě, když mi vyprávěla o svých psychoterapeutických sezeních, protože před ní tam bydlel chlap, co dost těžce nesl pláč a mlácení hopíku do stěn. „Tihle roztomilí andílci? Ale kdepak!“ mávla dobrosrdečně rukou paní Zimmermannová. „Když budou rušit, pustím si nahlas televizi. A když budu rušit já vás, uděláte totéž.“ mrkla na mě.

To jsem samozřejmě oceňovala, ale přišla mi to jako přehnaná starost od člověka, který pravděpodobně netrpí novorozeneckou kolikou, ani obsedantní potřebou házet si s míčky o zeď. Přesto se z bytu pod námi začaly linout podivné zvuky, které jsme díky absenci televizního přijímače nemohli jednoduše ignorovat.

Začalo to stěhováním nábytku. Chudák ženská tahá skříně sama, pomyslela jsem si a málem bych tam poslala Ema na pomoc, což by se později ukázalo jako fatální přehmat. Na stěhování nábytku paní Zimmermannová pomocníka už měla, a podle výkřiků úlevy šlo někdy i o personál menších stěhovacích firem. Pak přišel Houbič se svými zážitky z výtahu. Jednou zase potkal na cestě z bytu paní Zimmermannové mladíka, kterým by údajně nepohrdnul ani on sám, což teoreticky spělo navázání lovecké spolupráce. „Oba máme stejný target“ zamýšlel se nahlas Houbič a já mu řekla, že je nechutnej a všechno to, co jsem vám tvrdila o těch větrnících a ledvinových pásech.

Až jednou v neděli ráno došlo k podobnýmu prozření, jako když vlítnete rodičům do ložnice s vlastnoručně usmaženýma palačinkama. Ta ztráta nevinné radosti, když se máma schová pod deku a táta se snaží strhnout si z hlavy latexovou masku koně, ale zasekne si ohlávku za ušima.

Sbíhala jsem schody a před vchodovými dveřmi stála mezi vajgly paní Cigaretky o zeď opřená dvojice s věkovým rozdílem nejméně 30 let. „Dobré ráno, pro rohlíčky, pro rohlíčky?“ hlaholila paní Zimmermannová jakoby nic a chlapec aspoň symbolicky sundal ruku z jejího zadku a na chvíli poodstoupil, abych mohla projít.

„Měl jsi pravdu!“ napsala jsem Houbičovi a jen mně občas prolítne hlavou, jak se situace vyvinula po našem stěhování. Navázal Houbič spolupráci o vzájemném předávání postelových zajatců? Dospěla vnoučata paní Cigaretky do věku, kdy pro ně začíná být jízda výtahem riziková? A kolik použitých kondomů vytáhne denně starý pán z popelnic? Pokud na tyto znepokojivé otázky nemáte odpovědi, mrkněte do Mlejnku na maso. Už brzy se tam objeví ještě mnohem krvavější příběh o bitvě o mlíko!

64 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Zda se ze jo! Prece ty nateseny ctenare nezklames…

      IK: samozrejme ze me napadlo nekolik barvitych prirovnani jak moc velke by to zklamani mohlo byt… ale latexovou masku kone nic neprekona!

      Vymazat
    2. Galahad: Zdá se, že je to nevyhnutelné.
      IK: Jen bych ráda podotkla, že nejde o vlastní zkušenost, než se tu rozšíří ošklivé fámy.

      Vymazat
    3. ...už jsou tu...
      ...ty fámy...
      Nám je totiž nad slunce jasnější, že ta koňská maska je jen další v řadě podlých úskoků, kterými se snažíte nebohé Čičman zprotivit krásy jezdeckého sportu!

      Vymazat
    4. Jsem si to predstavila a obryndala jsem si novy vlneny svetr :)))
      Pripadne kdyby uz chtela konika domu, muze masku Cicman dostat k narozeninam?
      IK

      Vymazat
    5. galahade, je to varovný prst, že se mám víc snažit zprovoznit si seznam čtených blogů. Zatím to reaguje jen na mazání.

      Vymazat
    6. Vždyť jsem za leden napsal víc článků, než za loňskej rok. :-D
      Tebe ale málo zajímaj tanky, tak je to. :-)

      Vymazat
    7. Galahad: To jeste ani nevis, ze Mari pestuje jako jeden ze svych pochybnych sportu hobby horsing (jizdu na koni na tyci). Mrkni na YT, frci to hlavne mezi finskyma holkama. Takze by stacilo jen tu hlavu sundatx ale takovi my nejsme!

      Vymazat
    8. Tak ta latexová maska koně mě poprvé odrovnala v textu a teď ještě i v komentářích :-)

      Vymazat
    9. Mne teda svym zpusobem zajimaj tanky, ale tak nejak tusim, ze bych s kazdym komentarem jen odkopala mou zalostnou nesikovnost a nevedomost. Jo a nenech do mlika tlacit, u me cekala milfka nekolik let, nez prosla mym psacim vylucovacim otvore..

      Vymazat
    10. Nejsem si jistej, jestli toho teď o těch koních nevim zbytečně moc. Zkusim YT, jestli to teda nezachráněj aspoň ty finský holky... Třeba premiérku maj fakt hezkou.
      ...i bez koně teda...

      Vymazat
    11. Neni nátlak jako nátlak. Mliko už visí.
      Pokud jde o ty tanky... hele míval jsem dřív ambice si na ten blog přitánhout nějaký širší modelářský obecenstvo. Což se nepovedlo z mnoha důvodů, z nichž ten nejpodstatnější je, že mi tam ty články o modelech přibejvaj dost nepravidelně. A hned za nim je, že teda taky nejsou žádný velký terno, aby na ně čekaly celý internety...
      Ale nějak jsem si uvyk se o dokončenym modelu vždycky nějak vykecat a na tom, že si to píšu v zásadě pro sebe, neshledávám nic rušivýho. Když přijdeš a něco k některýmu napíšeš - fajn, když ne, žádný zle.
      Tak nou štres, pani kolegyně. ;-)

      Vymazat
    12. Psice

      Tak mě napadlo, jakej je ten tvůj způsob zájmu o tanky?

      Kupříkladu Hitlera na tanku zajímalo, aby byl co největší. Největší samozřejmě nebyl Tigr, ten byl jen největší na bojišti, ale největší tank měl bejt velkej jako barák, s velkým kanónem (na velkých kanónech Hitlerovi taky hodně záleželo), kterej by jiste prostřelil alespoň dvacet ruskejch tanků, kdyby se teda ráčili postavit za sebe) a menší armády by prostě jen přejel. Ten největší tank byl jen navrhnutej a oni ho pak Hitlerovi rozmluvili, že by ho jako neunesly mosty, že by mu ho rozbombardovali a tak. Ale určitě na něj myslel ještě než si prostřelil hlavu.

      To Stalin a Roosevelt, ti zas měli na tancích rádi velký počty. Něco jako roztleskávačky, co se spustej s celým fotbalovým týmem. Tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, tank, ... až už nemůžou ani myslet. Rooseveltovi se až podlamovaly kolena, když viděl moc tanků najednou. Proto jezdil na vozejku.

      Včera jsem viděl v TV Jamese Hollanda, jak mluvil o německé technice za 2 světové a kromě toho, že Němci měli trén s 2.5 milióny koní, mě zaujalo, jak Holland s někým zkoušeli samohybné dělo. - Holland si sedl k řízení a zkoušel ho řídit a říkal: "Strašně snadno se řídí, to je proto, že ho nenavrhovali Němci, ale Češi." (bylo po postavený na podvozku nějakýho českýho lehkýho tanku). Úplně jsem viděl ty ředitele v Plzni, jak seděj každej nad svým pátým pivem a těžkým jazykem brífujou konstruktéry: "Tank se hlavně musí nechat snadno ovládat. Sna-dno. Ruzumíte kluci? To jenom pomyslíte, že chcete jet doleva a tank už musí zatáčet doleva. V nejhorším takhle rukou jen pohnete doleva (smete několik půllitrů přes levý kraj stolu) a tank jede... vlevo. Vlevo. Musí to bejt snadný. Žádný štráchy s tankama. Musej bejt snadný jako Maruš." Všichni se smějou, protože věděj, jak snadná Maruš je.

      Dneska to je nějaký divný. Rusko má ještě tisíce tanků (protože kdo nemá rád hodně tanků, toho v Rusku nepustěj ani k maturitě a kdo ví, jestli ho vůbec budou učit psát) a od nás Ukrajině pošleme jeden, JEDEN tank. Hezkej, milovanej, pojmenovanej, určitě nejromantičtější tank na bojišti, ale jen jeden. Co on tam, mezi těma ruskejma drsňákama, co si do nafty určitě přidávají nějaký lomcováky, že by se všechny mohly jmenovat Iggy Pop.

      A.P.

      Vymazat
    13. No tak ono těžko čekat, že se prostý hovniválové střední třídy složí na obrněnou divizi.
      A neni to ani dnešní, ani divný. Za světový války, toho jména druhý, se podobnejch kusovek našlo v různejch částech světa hned několik.

      A to samohybný dělo byl Hetzer na podvozku z Pragy LT vz. 38.

      Vymazat
    14. Galahad

      No a miliardáří se neskládají.

      Já si to s tím LT vz. 38 tak nějak myslel, ale zas tak moc do toho nevidím a jistota tak 20 %.

      A.P.

      Vymazat
    15. K tankům mám stejně chladnokrevný vztah jako k autům. Neohromí mě jejich technický parametry ani dostřel. Nejspíš bych k nim potřebovala příběh. Představte si, milé děti, že s tímhle otlučeným Panzerkampfwagenem voják Udo Schultz dezertoval od armády. Skrýval se s ním v místním lese kousek od Nancy, kde ho objevila místní krasavice Marine a divoce se do sebe zamilovali. Tank postupně rozřezali na malé plátky, z nichž Udo vyráběl ešusy a hrnce a esi mi nevěříte, tady je poslední dochovaná lžíce vyrobená z prvotřídní dortmundské oceli.

      Vymazat
    16. Ale velmi pěkně, Psice!
      Popravdě řečeno, s tim příběhem v pozadí s'to vystihla ale úplně přesně. Ten já u toho modelaření potřebuju taky. Resp. nepotřebuju, ale mam v polici pár věcí, který bych tam neměl, kdyby jim nějaká pěkná historická pikanterie nedala trochu ksicht. Příkladně polský TKS jsem vzal na vědomí, až když jsem se dozvěděl o kadetu Orlikovi...

      A.P.: Ono je to asi i lepší, že se miliardáři neskládaj.
      Tyhle válečný crowdfundingy byly vždycky symbolická záleřitost, která demonstrovala širokou podporu spravedlivýmu boji tý strany, na níž ten crowd stál.
      A pro tu symboliku je jednoznačně lepší, když se půlmičuda hovniválů složí na jeden tank, než kdyby jich Babiš s Krejčířem koupili každej pět...

      Vymazat
    17. Galahad: To by ale v tom případě chtělo k těm modelům ještě figurky, ne? Neříkej mi, že by se doma dětem nedalo něco zabavit..:)

      Vymazat
    18. ...těm tak panáčci z lega, nebo ožvejkaný indiáni... :-D
      Ale v zásadě máš už zase pravdu. Figurky jsou poměrně oblíbenej modelářskej sport, kterej kdysi začal různě velkýma sadama vojáčků v akčních pózách, pokračoval pilotama, mechanikama a jinejma obsluhama coby doplňkem k modelům letadel a techniky... A skončil vlastně jako úplně samostatná větev vývoje a lidi, který se tomu věnujou, si vymejšlej neskutečný voloviny. O jednom takovym, co si byl v Pro Ecclesia Catolica koupit malinkatou bibličku, aby s ní doplnil bustu Heinricha Bobliga, už jsem ti tu asi někdy při nějaký příležitosti řikal.
      Jinej zase jen tak pro legraci vyrobil velmi limitovanou edici bojovejch hlemýžďů...
      Nicméně v mym oblíbenym měřítku je to s těma figurkama slabší. Ne, že by nebyly. Ale nemam na to ani ruce, ani oči.

      Vymazat
    19. Příběh s bibličkou neznám, to je super! V Pro Ecclesii jsou asi zvyklí na zákoše s nestandardními požadavky - já tam jednou byla pro panenku Marii Sedmibolestnou Houbičovi k narozeninám a Žmur si odtud při té příležitosti hrozně chtěl odnést sošku svatýho Antoníčka. Jako kdyby byl článek s reálnou fotkou vymazlenýho hlemýždě, tak by to podle mě strhlo lavinu čtenářů nejen mezi očividně nevděčnejma modelářema....!

      Vymazat
    20. Tak to on bude, protože když jsem ho kdysi zahlíd na Proseku na výstavě, kterak ho tam pan autor prodává, nemohl jsem takový roztomilý pitomosti odolat :-D
      ...a ovšem to, jak ty víš, že já toho šneka mam doma, je takový hezký námět na trash talk... :-D

      Vymazat
    21. Pro zábavnej příběh by to chtělo spíš nějakej tank, s lůžkovou úpravou na zadních sedadlech. Tam si sednete, popíjíte víno, koukáte na hvězdy, poměřujete si ruce, vyprávíte si historky z dětství a rodných měst. Jak vypadalo letní kino, co tam prodávali dobrýho a jaký tehdy promítali filmy.

      Když tam přijde nějakej úchyl s hákem místo ruky vraždit mladý milence, tak jen otočíte věží, tím ho praštíte hlavní a je po úchylovi.

      A.P.

      Vymazat
    22. Galahad: Jakože fakt?! Kdepak trash talks, na tose dá totiž jen skandovat "My-chceme-šneka! Bojovýho-šneka!"

      A.P.: To je hezký. Jen by v reálu byla ta lůžková úprava skvrnitá od červenýho vína a bůhvíčeho dalšího a člověk by před tím musel s klackem vyšťourat všechny ty nalezlý smažky a vyházet stříkačky a zmuchlaný tetrapacky od krabicáků. Lidi si ničeho nevážej. Leda si zaparkovat vymazlenej tank na zahradu. Ale to už zas nebezpečně připomíná otce jednoho mého bývalého známého (btw. taky modelář), který po celým domě schraňoval výzbroj z druhý světový a v ložnici měl vedle postele letecký pumy. Jak to přeleze úzkou hranici, tak už se kromě podobně postižených modelářů společně na hvězdy nikdo dívat nechce.

      Vymazat
    23. Já starej romantik na to ani nepomyslel. Za nás krabičáky nebyly, i hnusný víno bylo ve skle. Taky pivo a limonády. Ty opravdu zpustlý děti si dělaly topinky na induloně a když už v tom opravdu, opravdu jely ty sotva učňákový typy, tak čikuli, ale to jim to starostliví dospělí ještě vraceli jako neškodný, protože je vůbec nenapadlo, že je možný to pro zábavu čichat až si rozleptáte mozek.

      Perník vařila snad jen jedna parta v Praze a policajt, co seděl v kanclu s celým protidrogovým teamem o jedné osobě, nepoznal feťáka ani ve vlastním synovi, kterej do tý party náhodou patřil.

      Tanky a plácky pro děti a feťácký jehly prostě k sobě ještě nepatřily.

      Cítím se jako starý indiánský náčelník, jenž kouká na železnici v údolí a říká, že ten svět už je asi moc jinde a lepší si už začít vybírat nějaký hezký místo pohřbení. (Protože naivka netuší, že se na nich stejně budou stavět hotely).

      -----

      Letecký pumy vedle postele ? - To asi neměl moc sexu. Nebo jo?

      Že by balil ženeský v baru na "Mám ložnici plnou výbušnin, chceš prožít vzrušující noc?" Dneska už mě nic nepřekvapí.

      Jak to u něj bylo s pořádkem? Naleštěný srovnaný bomby, flekatej ubrus a hora nádobí v dřezu nebo čisto jak u buzeranta a bomby leštěný 5x denně jak u OCD ?

      Nešetři mě.

      A.P.

      Vymazat
    24. Znal jsem jednu, co měla v obýváku kanón. Já bych ty holky nepodceňoval...

      Vymazat
    25. Psice: Jako fakt :-D V tý hromadě věcí, ke kterejm člověk prosejvá celej internet kvůli pár fotkam nějakýho detailu, nebo aspoň obrázku nějakýho zajímavýho zbarvení, je tohle volovinka, která nepudí k nějakýmu honu za přesností, což je ohromně osvěžující!
      A trash talk hned nezatracuj, třeba užijem nějakou reglaci.

      Vymazat
    26. Tak evidentně zplodil minimálně toho známého a k tomu jeho bratra jako přídavek. Ale vlastně nevím, jestli pumy stály na čestný stráži v ložnici už při jejich početí, nebo mohlo být mnohem víc bratrů, ale zamezily tomu pumy. Dovedu si představit obě možnosti a jeho otce ani matku jsem nikdy neviděla. To by člověk možná poznal na první dobrou rozložení sil.

      Galahad: Právě, že to je tak osvěžující volovinka, až to má potenciál svést čistokrevného modeláře na scestí a věnovat se už jen fantasy šnekům, jaderným skřítkům a zmutovaným koťátkům. Nemáš zač a beru si 10 % z tržeb, ok?

      Vymazat
    27. ...počkejpočkejpočkejpočkej...
      ...z jakejch tržeb...? :-O

      Vymazat
  2. Teda ty jsi na podobný historky doopravdy magnet. V porovnání s tebou jsem vždycky měla samý nudný kolegy i sousedy! Alpská bríza v Legerce je každopádně brilantní :-D A bitvy o mlíko už se nemůžu dočkat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale vubec ne, jde o uhel pohledu. Na kazdym se neco zajimavyho najde!

      Vymazat
  3. Otec převlečenej za koně?

    To připomíná Shining, když tam Wendy Torrance, už s nějakým děsivým zážitkem s manželem, najde v teoreticky prázdným hotelu pár převlečený za zvířátka. Navíc v pozici vnucující představu orálního sexu. Vedle toho je manžel se sekerou ještě docela normální věc.


    Jak paní sousedka MILFka vypadá? Když už to snamená "mother I'd like to fuck" a součadně tě zvládla mást dlouhé týdny, tak asi nevypadala, jako ty na obrázkách, co vyhazuje google. Ty dokážou kde co, ale mást ohledně své sexuální přístupnosti rozhodně ne. Rozhodně, rozhodně ne.

    Ještě by mě zajímalo, co říkala o těch sezeních, protože působí tak rozverně, tak jestli ti její klienti měli nějaké skutečné problémy nebo to byli takoví ufňukaní hypochondři jako Woody Allen a nějaký Gréty s totálně zničeným životem?

    A.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky za klicovou otazku, neni to milfka z googlu. Splihly mastny mikado na zlutou blond, prsa plynule prechazejici ve spokojene brisko, barevny kasmirovy saly a mexicky ponca. Ale mozna je to mezi predatorkama stejny jako mezi gayi - ze se vzajemne stejne vzdycky poznaji i pres maskovani. Jak probihaly terapie nevim a stejne by mi pravdu nerekla. Gestalt? Nebo odhackovani pro muze? Jeste bych chtela dodat, ze je to pro me vlastne pozitivni vzor, protoze nikoho nemela, takze ani nikoho nezrazovala, a je to mmohem zajimavejsi zaliba nez pleteni a krafani s kamoskama v ty cukrarne. Celkem by me z pohledu nejakeho socialniho pokusu zajimalo, jak jednou ovlivni dynamiku uzavrene skupiny treba v domove senioru. Za jak dlouho se prozradi, neco jako ve hre mestecko Palermo usina.

      Vymazat
    2. Tak to nebyla MILFka, ale jen M nebo zkratka pro "maminu, která by chtěla ojet mě", kterou nejsem schopen vymyslet.

      Jak ji popisuješ, tak mi připomněla postavu z Hemmingwayova Mít a Nemít. Je tam jedna ženská postava a jakýsi chlap na ulici ji v duchu hodnotí, jak je při těle a jak má odbarvený, zanedbaný vlasy a prostě příšerná a že se nemůže nikomu líbit... tak něco v tom stylu. No a později čteš, jak jí její chlap vidí přicházet, je rád, že ji vidí a má ji rád a líbí se mu taková, jaká je a je z ní i po těch letech nadšenej.

      Mladý kluci jsou plný hormonů a jejich problém je spíš se k sexu dostat než jak ho nemít. Protože většinou ženský po chlapech otevřeně nejedou, tak chlapi tréning v odpálkovávání moc nemají. Plus jestli jako psycholožka sem tam poslouchala, co se jim dělá v hlavě za bordel ten prastarý limbický systém, tak to šlo samospádem.

      Jestli víš, jak vypadal Omar Shariff, tak když se ho ptali na Barbru Sreissand, tak přímo řekl, že "ji měl pod kůží". Jak to dokázala? Ona se spřátelila s nějakejma drag queenama a oni ji to jako tu nemotornou chuděru naučili. Protože ženský imitovali na scéně, tak je museli studovat a jako chlapi poznali bezpečně, když nějaká ženská udělala něco sexy a během let se to nasbíralo.

      Takže ta psycholožka vypadá, že je na tom asi trochu podobně. Taková vzhledově zanedbaná žena za pultem po x letech a pak to jen chlapům popřepíná v hlavě a tak tak zvládnou sundat ruku z jejího zadku.

      Určitě se rychle pozná se sobě podobnejma. To je jako ta slečna, co u mladíka na sedačce v autě viděla latexovou hlavu koně, chápavě pokyvovala, když vysvětloval, že to je na slavnost tam u nich na vesnici a už věděla, že jim to manželství vydrží, protože kde by jinde našel takovou jako ona.

      V domově důchodců to asi nejsou úplně uzavřené skupiny. Je to jak na gymplu. Maturanti odcházejí a nahrazujou je čerstvý ucha. Myslím, že se tam zaměří zase na mladé, řemeslníky, co tam přijedou něco spravit a na zřizence, co tam pomáhají dědečkům do sprchy.

      A.P.

      Vymazat
    3. Je pravda, že psycholožky v tomhle ohledu mají náskok. Možná chtěla ze začátku kariéry řešit úplně jiný věci, třeba pomáhat lidem s prokrastinací nebo depkama. Pak ale poslouchala tak dlouho o problémech, které se dají ukojit během horkých pár minut, že s povzdechem návody na time management uklidila do šuplíku a stejně jako zdravotníci při covidu nastoupila do první linie pomáhat lidem s tím nejpodstatnějším.
      S domovy důchodců máš pravdu, ale pořád to nejsou hodinový hotely ani hospicy a údržbáři tam nejsou na denní bázi, aby zvládli uspokojit všechny potřeby v plném rozsahu. Vem si, kolik je knížek, filmů a seriálů na téma high school. Za mě v tom vidím potenciál, vypustit dravou štiku do rybníka plného chladnoucích kaprů bez milostných ambicí. Kdo ji bude milovat, kdo nenávidět a který holky budou chtít být jako ona?

      Vymazat
    4. Spíš tam šla, aby si vyřešila vlastní problémy, jako všichni ostatní a pak zjistila, že když má dost orgasmů, tak na ty problémy ani nepomyslí. :-)

      Je to zajímavá představa, že jí tam vypustíš a v některejch kapříkách probudí život a ostatní sklátí do hrobu. Ale jak by reagovaly ženké si nedovedu ani představit. Co jsem viděl v TV, tak se tam babči věnovaly společenským hrám na úrovni Binga a Pexesa. Pak žužlání vařeného hovězího s bramborem, TV a klimbání. Přišlo mi, že když na základce dost propadáš, tak nakonec propadneš až do domova důchodců. (Asi jako když jdeš pořád na západ, až nakonec přijdeš z východu.)

      Nějak mi ani nejde si ty babky představit nahatý kolem nějakýho místního kance. Jakoby mi na to chyběl ten správnej kus mozku.

      Co ji do nějakýho domova důchodců poslat už teď? Třeba dělat přednášku o pozitivním myšlení. Schválně, co to udělá. Jestli někoho alespoň vzbudí.

      A.P.

      Vymazat
    5. To neni chybějící kus mozku. To je pojistka.

      Vymazat
    6. Galahad

      Díky. Zní to mnohem líp.

      A.P.

      Vymazat
    7. Myslet si o starých lidech, že nemají sex, je prý stejně naivní, jako když si děti myslí, že s jejich zrozením přestali s touto aktivitou rodiče.
      Poslat ji tam na přednášku nemá valný význam, to je jako poslat mě do Mekáče na kafe a očekávat, že se tam zliju jejich hnusným espresem. Pochopitelně si tam dám ze slušnosti jen čaj a na kafe si zajdu potom do pražírny.

      Vymazat
    8. To není tak, že bych si myslel, že staří lidé nemají sex.
      Spíš o nich a o sexu nikdy nepřemýšlím naráz...

      Vymazat
    9. No, to je asi taky taková pojistka. Díky který vše funguje, jak má.

      Vymazat
    10. Psice

      To není přímo naivita. Děti jsou evolučně kazišuci. Když zabrání rodičům v sexu (včetně pošťáka a instalatéra) tak rodiče budou moci investovat celou péči jen do nich.

      Africký vodní pták Člunozobec africký (Balaeniceps rex) to má ještě dotaženejší. Tam ten starší sourozenec William toho mladšího Harryho postupně zabije (a ten z pamětí nenapíše ani čárku). Mladší Harry vyděšeně kouká a rád by od rodičů pomoc, tak nějak čeká, že tatínkovi s maminkou na jeho maličkosti bude nějak záležet, ale ouha, i oni zabili kdysi svýho mladšího bratříčka či sestřičku, takže je jim sice trochu blbý, že nechávají jedno dítě zamordovat druhý, ale zároveň je tam jakýsi zvrácený požitek, protože jim to připomíná, jakou sami měli radost, když se otravného sourozence zbavili. Prostě si to nenápadně užívají.

      Stačí se pořádně na toho ptáka zadívat a hned mu vidíte na očích, že je ten psychopat potomkem dinosaurů. Ani se nemusí jmenovat rex. Taky jeho poťouchlý úsměv je jak u sbormistra Kulínského, když mu tam poprvé přišly nové sboristky. V animovaným filmu by se uměl ještě mlsně olíznout, se zvukovým doprovodem jak doktor Lector.

      Jen si představ Hanibala Lectora, jak udělá ten svůj divný zvuk a řekne "Mladičký sboristkyyyyy" a zas ten zvuk. Uvidíš, že to sedí.

      Kdyby bylo zadarmo, tak vypiju kafe klidně i v Mekáči. Já pil kafe dokonce i ze Starbucku, ve firmě nám to koupili jako děsnej prezent, když byl nějakej průser a chtěli po nás víc práce, ale chutnalo to, jakoby to starbuckský kafe bylo původně koncipovaný na stahování barvy ze dveří. Radši jsem si chodil na kafe do italskýho automatu, kde to bylo takový pekně hustý, chutnalo po kafi a cukru, byla na něm hustá pěna a člověku se ani nechtělo myslet na to, jaký všechny prvky v něm jsou a jaký tam ještě chyběj.

      Ale psycholožku bych do toho domova důchodců stejně poslal. Jakožto vědec. Prostě nikdy nevíš, co směs udělá, dokud to nevyzkoušíš.

      A.P.

      Vymazat
    11. No fakt, Hanibalovi ten dabing sedne. S tím vražděním sourozenců je to daleko vychytralejší technika, než házet děcka po predátorovi v případě ohrožení jako klokan quokka.

      Tam je to prostě na prasáka. Jsi roztomilý mláďátko, ale ne zas tolik, abych si nezachránila vlastní krk a nezplodila dalších šest takovejch. Hop! Ty si děti pořizují jen proto, aby měli v případě ohrožení co házet do hladových ústních otvorů nepřátel. Jako kdyby jel člověk na dovolenou do Egypta a schválně si přibalil pár dětí navíc jako krmení pro žraloky.

      Kdežto když malej člunozubec zabije ještě menšího (nebo blbějšího) bráchu, tak můžou rodiče furt dělat překvapený. "Ale Vilíku, kolikrát jsme si si říkali, že Harrouškovi nebudeš klovat do očí? Ty děti," mávne pařátkem paní Člunozubová a dál nevzrušeně popíjí kávu se sousedkou. Večer Vilík Harrouška dobije v zamčeným pokoji, zatímco rodiče pustí nahlas rádio a jdou se projít kolem bloku. "Chudák náš milovaný Harroušek" vzlyká pak paní Člunozubová na policejní stanici. Víte, on Vilík není zlý, jen občas trpí na migrény a měl těžký dětství."

      Vymazat
    12. Te klokany Quokka jsem vůbec neznal. Tím zahazováním miminek mi tak nějak připomněli rumunské cikány, co žebrají na Západě, ty se s mimčama taky moc neserou. Navíc samice může mít během života až 17 malejch. No rozeznej to od rumunský cikánky.

      Určitě tam mají někde na smetišti za městem několikapatrový hnízda.

      Ty člunozobce jsi prokoukla úplně dokonale, jako by byla zapisovatelka u soudu, kde je co tejden nějakej.

      A.P.

      Vymazat
  4. :-) Tak tomu říkám hozená rukavice.
    Začínám být na tu bitvu o mlíko natěšená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nomi, klidne se ji muzes taky zhostit:) Jako retro blogovaci retezovky;)

      Vymazat
    2. Jj, kdo by neměl v šuplíku nějakého rozepsaného kostlivce :-) Popřemýšlím, ale jsem teď zahlcena velkou spoustou nových rozepsaných počinů, že to nebude hned a nejspíš mi další řetězovka uteče :-)

      Ale teď vážně, co to třeba nadhodit v Klubu blogerů - jako téma měsíce - Oživení kostlivce ze šuplíku.
      Myslím, že oni každý nápad přivítají :-)

      Vymazat
    3. Tak jo, nasadila jsi mi fakt brouka do hlavy.
      Nemám sice žádný zaprášený příspěvek o mlíce ani milfce, ale nejspíš navážu na jeden z Tvých posledních - letní tábory. Možná už zítra :-)

      Vymazat
  5. Místo rotyky trochu erotiky...

    OdpovědětVymazat
  6. Latexový kůň mě fakt dostal! Nevíš, nedává ježíšek v předjaří nějaký opravný termín? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S ohledem na kalendář bude nejspíš efektivnější počkat si na narozeniny nebo svátek:)

      Vymazat
    2. Ma nekdo adresu Psice? Myslim ze mistni osazenstvo by nezapomnelo poprat!
      (A Em pokud natajnacku cte, prave hleda kladivo a prkynko, aby zatloukl schranku jak mr. Dudley)

      IK

      Vymazat
    3. Bezva, můžeme uspořádat narozeninovou párty v maskách. Ale já je mám až v listopadu, takže to stejně zapadne jako divnej Halloween.

      Vymazat
    4. Jsi fakt na Halloween? Guy Fawkes night? VŘSR? Konec první světové? Operace Uran? Odstřelení Kennedyho?

      Mohli bysme udělat něco jako Listopadový Karneval něco jako v Riu, ale na Vinohradech. Samba v kožichách, ale s barevnejma čelenkama a svařákem a rumem (sorry, ale normální svařák prostě nemá ty radostný grády).

      Alegorické sáně s Dědou Mrázem, Sněhurkou a Coca-coke Klausem.

      Jako předskokani pochod Zombies na Pochod padlých revolucionářů. Nakonec pochod se zvonečky - něco jako předzvěst vánoc.

      Vymazat
    5. Kéž bych byla! Ale nejsem. Halloween, Dušičky a vybrané příběhy z Erbenovy Kytice si jen neprávem přivlastňuji jako dekoraci listopadových narozenin, který jsou třeba oproti červencovým velký špatný. Většinou prší - a když neprší, tak je aspoň mlha. Uspořádat venkovní párty rovná se výsledku být na ni sama. Na moje narozky se narodila Bjork, Voltaire a Vlasta Parkanová. Takže bych to spíš viděla na vyvolávání duchů na hřbitově bláznů v labutím kostýmu a filozofický pindání o válce a smrti. Salud!

      Vymazat
    6. Tak proto máš takovej smysl pro humor. Voltaire ti kouká přes rameno. No a Erben umřel na stejnej den a Zátopek, proto to běhání přes hřbitovy a František Josef I skonal stejnej den, to by jsi k narozkám měla jíst už jen trhanec a tafelspitz. Jaký je tvoje oblíbený jídlo?

      Asi by se ten halloweenskej karneval měl slavit pod střechou. Viděl bych to na nějakou krytou sportovní halu, něco jako Octoberfest - takže Novemberfest, napřed uvnitř sambový průvod plný výstředně oděných lidí, latino muzika a pak dlouhý stoly s pivem a pečeným prasatem a trhanec a tafelspitz.

      Ale o den jsi minula numerologicky nejlepší datum v roce.

      A.P.

      Vymazat
    7. Domluveno, asi zajednám Strahov. 20. nebo 22.11. máš narozeniny ty?

      Vymazat
    8. Strahov bude tak akorát. Jen nějaký rozsáhlejší šapitó, aby nepršelo na nikoho, kdo nechce přímo tancovat v dešti a je to.

      V numerologii se sčítaj číslice, když je součet vícemístnej tak znova, dokud nevyjde jedna číslice a podle toho se pak hledá, co to znamená. Jedině když tam je 11 a 22, tak už se to dál nesčítá. Jedenáctka je moc dobrá a dvaadvacítka je úplně nejlepší. Když se to zadá do googlu, tak je v nabídce dokonce "11 22 andělská čísla".

      Bohužel to nejsem já.

      Vymazat
    9. Andělská čísla, na ta mi nesahejte. Jako bych slyšela hlas Jolandy, mé duchovní mistrové. Ježišmarjá, hodně budeš někde!

      Vymazat
    10. Jolanda je ještě z tohoto světa?

      A.P.

      Vymazat
    11. Položme otázku jinak: Byla vůbec někdy z tohoto světa?

      Vymazat
  7. Poznal jsem se v mlácení hopíku do stěn. Ale teď je klid, jsou nejspíš s dítětem na horách... Jo a Legerka už není, co bývala, bydleli jsme za rohem. Díky za pobavení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To možná člověku ty černý okna a svištění aut skoro schází ke spokojenýmu usínání, ne? Stejně jako lidi od nádraží potřebují svoje vlaky:)

      Vymazat
    2. Když je člověk unavenej, tak usne i na rockovým koncertě a probudí ho až nepřirozené ticho.

      A.P.

      Vymazat