středa 8. března 2017

Stařena uškvařena zaživa!

Laserová střelnice na ksichtě. Mým.

Jestli si někdy připadáte starý, po tomhle čtení se vám dost uleví. Ve dvaceti jsem si myslela, že mi kadeřnice spálila melír. Ne, šlo o první kolečko bílých vlasů. Ve třiceti jsem si od gynekologa poprvé nesla fotku plodu a pod okem nepravidelnou pigmentovou skvrnu o velikosti mexického dolaru. Tak mladá, tak těhotná a tak brzy zemřu, plakala jsem tenkrát v hormonálním rauši. „Melanom? Kdepak, to je přece stařecká skvrna!“ vysmál se mi tenkrát dermatolog. Co dostanu ke čtyřicetinám se teprve dozvíme, ale jak vidíte, s turbostárnutím už mám zkušenosti. Nadešel čas pustit se do celkové rekonstrukce. Dřív, než mě zkroucení stařečkové s artritidou začnou popichovat hůlkou, abych si sedla v tramvaji.

Nejdřív padlo rozhodnutí skvrnu Stařenu konzervativně vyžrat. K tomu účelu jsem zakoupila několik bělících krémů renomovaných značek a ve výsledku jsem si připadala tak trochu zklamaná jak Michael Jackson, když se mu přes všechny dobré úmysly zbortil obličej. Bílé jsem měla kdeco, včetně zmíněného pramínku vlasů, ale ohavná skvrna trvala na odstínu rozmázlé mléčné čokolády. To byl signál pro ničivější arzenál, který se bohužel přes legální e-shop objednat nedá. Laser. Pro mě byla donedávna jediná uchopitelná asociace laseru v podobě svítícího meče ze Star Wars, takže do ordinace mého gay kožního lékaře vstupuji naivní jak holka z venkova ucházející se o místo noční recepční v bordelu.

"V zásadě vám mohu nabídnout dvě možnosti", říká doktor. „Buď to uděláme šetrnější cestou, skvrna vám ztmavne a pak se časem odloupne se strupem, ale možná to budeme muset opakovat (představuju si hnusně zvrstvený načernalý strup, to nechceš), nebo to uděláme radikálnější metodou a budete odcházet s růžovým flíčkem (a ten flíček vysloví tak měkce, jako bych měla z ordinace odejít s blahým úsměvem a pytlíkem nadýchaných maršmelounů). Na rozhodnutí není třeba dlouhého rozmýšlení: chci flíček. Podepisuju papíry, kde souhlasím, že se nebudu soudit, pokud mě omylem vypálí jak Ležáky a s napětím uléhám na lůžko. 

Fasuju svářečské brýle, ozve se jiskření a ordinaci zamoří smrad na uhel seškvařeného morčete, které malý tyran uvěznil v mikrovlnce. „To je všechno?“, ptám se. Doktor mě chválí, jak jsem statečná a podává zrcadlo, kde se mohu seznámit s mým novým jarním lookem, podle mého skromného názoru vhodnějším spíš na Halloween. Hirošima přes půlku ksichtu, ze které dosud doutná spálenina a zmar. 

"Do tří měsíců to zmizí", chladnokrevně přejmenuje měkkého flíčka, skásne mě a pošle do čekárny, abych zkolabovala pokud možno co nejdál od laseru. Tam si zlepšuju den aspoň sledováním reklam před/po botoxu. Taky vám přijde, že si Dysport z opravdu vráčitých lidí dělá cynickou prdel?

Vidíte a s laserem je to přesně naopak. Propálenej ksicht nepřehlédne ani sebevětší ignorant v kanclu a pokud se před ošetřením smějete, po něm se budete tvářit přesně jako slečna na obrázku "Before".

P.S. Kromě strupu mám pod okem i modřinu, což je zrovna na MDŽ pro M. pěkná vizitka!


Vlastně to je ten nejlepší recept proti vráskám: Přestaňte se okamžitě mračit!


17 komentářů:

  1. Blééé, ale pak zas budeš krásná!!

    Já byla na kosmeticejen před dvanácti lety a pak teď v únoru. Prý masáž obličeje. Valchování ksichtu všemi směry, furt proti srsti. A výsledek: týden jsem měla vrásky. Naštěstí už zmizely, jen se mi loupe brada, ehm.

    Ale vypalovat teda nic, nic nic nebudu, to fuj. Nechápu, proč se to jmenuje Dysport?

    OdpovědětVymazat
  2. Liška: Já nebyla na kosmetice nikdy, mám z toho podobnou fóbii jako z manikúry, nebo pedikúry. Pro mě jsou to až příliš osobní zásahy. A zákroky typu brazilská depilace jsou úplně sci-fi!

    Jo a ten název. Přímou spojitost mezi sportem a botulotoxinem taky nevidím. Nebo maximálně jako otrávenou konzervu fazolí v basecampu pod Mount Everestem:)

    OdpovědětVymazat
  3. PROČ jste to vlastně podstoupila?
    Nechápu, nerozumím...
    Děti Vás budou milovat i skvrnitou a manžel Vám kvůli pigmentační skvrně pod okem taky neuteče. I kdybyste byla flekatá jak levhart, Vaši rodinnou posici to neohrozí. A modelingem se neživíte.
    Tak proč?

    Milan

    OdpovědětVymazat
  4. Milane, já tyhle věci, které ženy podstupují, taky moc nechápu - počínaje chozením na vysokých podpatcích a konče pícháním botulotoxinu do obličeje.
    Ale věřím, že Psice přehání a ve skutečnosti šlo o zamaskování následků úrazu způsobeného Žmurovým mečem, protože jinak to totiž vypadalo, jako kdyby dostala doma po papuli:-))))

    OdpovědětVymazat
  5. Milan: Protože se Stařena po každým prosluněném létě rozpínala, až to dopracovala tak na trojnásobek původní velikosti. Protože nechci za pár let vypadat, že jsem si rozmazala tabulku čokolády po celým obličeji. Protože si stojím za teorií, že když člověk tyhle věci vypustí úplně, tak začne postupem času rezignovat i na obří bradavice, nebo trčící chlupy z nosu:)

    Sejra: Původně jsem si chtěla Žmurovým Star Wars mečem provést laserovou operaci očí, ale jak jsem krátkozraká, tak jsem se do toho oka vůbec netrefila...

    OdpovědětVymazat
  6. RIP Stareno! Ten MDZ zaver me dostal. Opet jsi nezklamala Psice :-)
    Podle vicecetnych indicii mam velke podezreni, ze navstevujeme stejneho kozniho :-) Pokud je to tak, jsem uplne dojata, necekala bych, ze zrovna s tebou bude platit heslo: "Sejdeme se na koznim" :-)) ...treba pri dalsim pokusu vypalovani Stareny ci snaze o vyreseni toho, co prijde po Ni. Tim te nechci strasit. Pri me posledni navsteve mi lekar sdelil, at prijdu az nebudu tehotna, ze me chirurgicky zbavi znamenka, ktere jsem ja vubec nepovazovala za hrozbu. Naopak to, ktere me vytaci a trci z myho ksichtu vedle oka oznacil za zdravotne neskodne, ale hned mi prave nabizel svuj povestny laser.. s ohledem na cenu jsem ale tehdy s diky odmitla a s vystouplou pihou pracuji na navazani pratelskeho vztahu. Diky tve recenzi mozna jeste zapracuji na dalsich, ucinejsich, technikach sebeprijeti. Ale chapu, ze ten jeho StarWars laser nebyl za hubicku a ze musi umet sve klienty spravne navnadit, aby na nej splatil hypoteku.
    Kdyz jsem pred lety jeste nemela deti a byla krysou v korporatu, tudiz me tolik netizily vyse (resp.spise nize) socialnich davek, nechala jsem se opakovane a rekla bych i velmi lehce ukecat na nejaky ten "extraspek", napr. v podobne nechutne drahe naplasti na jizvu po vyriznuti znamenka. Navzdory cene a slibovanemu vysledku mam tu jizvu dodnes :) jako pamatku na vlastni blbost.
    PS. Snazim se vymyslet indicii, podle ktere pozname, zda mame skutecne stejneho dermatologa. Nevymyslela jsem nic lepsiho nez to, ze jeho prijmeni je zdrobnelina a to, ze svou ordinaci pred lety presunul do ulice nesouci jmeno obdivovatelky ceskeho porna a zaroven dcery te hradni kreatury..
    Lola

    OdpovědětVymazat
  7. Lolo, LOL! To je on! Poznala jsem ho ještě před určením indicií, btw. i já mám na sobě celkem zdobná znaménka, která prohlásil za hrozbu a ty hnusáky mi nechal. A jestli tě hlodá neuvážený nákup náplasti, tak tě můžu utěšit, že jsem od něj s vypáleným ksichtem obratem zakoupila extraspeciální mazání za tři kila (prošlý Bepanthen na dětské opruzeniny by udělal asi stejnou službu, ale neměla bych z toho ten pocit výjimečné péče;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My k němu chodíme celá rodina! Horstovi vypaloval bradavici, byl kolem toho docela velký cirkus. prostě ka-pa-ci-ta!

      Vymazat
    2. On JE dobrej! A trochu srandovní. Já jsem k němu začala docházet až po tvém doporučení. Jo a Žmur má taky jednoho olbřímího bradavičníka, na kterýho nezabírá rtuť ani zaříkání o úplňku, tak jsem na to zvědavá. Vidím to na celkovou anestezii;)

      Vymazat
    3. A chodí tajně kouřit na záchod, lékař jeden! Kdyby jen tušil, jak rozsáhlý je jeho fanklub. Jinak s těma znamínkama si myslím, že pojišťovna proplácí 2 vyříznutí ročně, takže on si prostě vždycky nějaký dvě náhodný vždycky vybere. Ono je docela z čeho.

      Vymazat
  8. Děkuji, že existuje někdo, kdo sdílí můj vztah ke kosmetičkám a pedikúře a vztah k názoru, že po oplodnění a slehnutí je možné v klidu naskočit do tepláků a nechat se ožrat plísní, protože se dvěma dětmi je přece pozice v rodině neotřesitelná:p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neušklíbejte se.
      Samozřejmě, že i manželka musí na svůj vzhled dbát, aby nezabila libido svého muže. To ale neznamená nutnost podstupovat zákroky kosmetické chirurgie, nejde-li o jevy natolik znetvořující, že by se bála chodit na veřejnost.
      Když si muž vezme ženu a má s ní děti, má ji rád a nechce, aby si kvůli němu způsobovala nějaké utrpení. Aspoň já se nestýkám s lidmi, u kterých je to jinak, takže to považuji za "hotovou věc".
      Milan

      Vymazat
    2. Žena, Milan: Pro fundovanou debatu by to chtělo nějakou metodiku znetvořujících jevů, ve které by byla bodová škála pro tepláky, plísně, nebo vyhřezlé hemoroidy...

      Vymazat
  9. Jistě ti ta zdrobnělina řekla, že nemáš do vánoc chodit na slunce a dětem zabavit zbytky vitamínu D3????a popíjet to a mazat na obličej????
    Dita

    OdpovědětVymazat
  10. PS: velká omluva za to tykání, ale měla jsem pocit, že patříme do klubu ošálených estetickou medicínou...
    Dita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dito, vykání bych tady nezaváděla. To bych pak musela začít psát úměrně tomu a to se mi vůbec nechce:) O vitamínu D nepadlo slova a vycházky mám povolené jen s padesátkou a nejlépe s obličejem pod burkou, nebo lepenkovou krabicí naraženou na hlavě.

      Vymazat
  11. takže osvěta pro všechny, berte si Vigantol,50 krém ale bez nanočástic, podívat se na složeníhttp://www.barboramullerova.cz/2016/06/24/problem-opalovaci-krem/
    Dita

    OdpovědětVymazat